مقامات آمریکایی: هدف فشار بر ایران، توقف حمایت جمهوری اسلامی از تروریسم است

رادیو آمریکا:اعضای بلندپایه سیاست خارجی دولت پرزیدنت ترامپ یک روز قبل از سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل، در سخنانی بر سیاست های او تاکید گذاشتند و گفتند که هدف از فشار بر جمهوری اسلامی ایران تغییر رفتار این کشور و توقف حمایت از تروریسم است.

مایک پمپئو وزیر خارجه، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه ۲ مهر در نیویورک در یک نشست خبری شرکت کردند.

پمپئو در این نشست به محورهای سخنان پرزیدنت ترامپ در سخنرانی روز سه شنبه اشاره کرد. او در بخشی از سخنانش به جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است و هدف ما فشار بر تهران برای توقف این اقدامات است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: ایالات متحده از همه کشورها می خواهد به ما بپیوندند تا مانع حمایت ایران از تروریسم شویم.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در سخنان کوتاهی گفت که رئیس جمهوری موضوعات مهمی را در سخنرانی فردا پوشش خواهد داد.

بولتون درباره اظهارات رودی جولیانی وکیل شخصی پرزیدنت ترامپ درباره سرنگونی و تغییر رژیم ایران گفت آمریکا به دنبال این نیست و ما تنها می خواهیم جمهوری اسلامی ایران رفتار خود را تغییر دهد.

در این نشست خبری کوتاه، نیکی هیلی نیز سخنرانی کرد. وی درباره نشست امروز صبح سازمان ملل گفت امروز تنها شاهد حضور ۱۳۰ کشور نبودیم بلکه آنها میثاقی را امضا کردند که متعهد می شوند در کشورهای خود نیز کارهایی برای کاهش مصرف و قاچاق مواد مخدر انجام دهند.

خواست آمریکا از ایران: توقف حمایت از تروریسم

وزیر خارجه ایالات متحده در آستانه آغاز مجمع عمومی سازمان ملل روز یکشنبه گفت ما خواستار آن هستيم كه ايران بعنوان بزرگترين كشور حامى تروريسم، اقداماتش در اين زمينه را متوقف كند. مايك پمپئو در مصاحبه اى با شبكه خبرى فاكس گفت رئيس جمهوری ایالات متحده برای دیدار با مقام های ایران در نیویورک آماده است، در صورتی که مقامات ایران آمادگی یک گفتگوی سازنده را داشته باشند.

پمپئو در پاسخ به سئوال مجرى برنامه كه پرسيد آیا امکان دارد پرزیدنت ترامپ و حسن روحانى ملاقات کنند، گفت: رئيس جمهوری امريكا گفته است با هر کس که بتوان گفتگوی سازنده داشت، گفتگو خواهد كرد.

کریس والاس مجری فاکس پرسید حتی با رئیس جمهورى ايران روحانی؟ وزیر خارجه آمریکا گفت: رهبر کشور آیت الله خامنه ای است و پرزیدنت ترامپ گفته است با هر کسی که بتوان با او گفتگوی سازنده داشت، صحبت مى كنيم. ما خواستار آن هستيم كه ایران به عنوان بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان، از اين فعاليتها دست بكشد. اما اشتباه نكنيد، ما هيچ تغییر رفتاری از سوی تهران ( در توقف فعاليتهاى تروريستى اش) مشاهده نكرده ايم. همين چند هفته پيش آنها به سراغ منافع آمریکا در بصره و بغداد در عراق رفته بودند.

خروج از برجام

ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض می‌کند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.

از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای ایران را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریم‌ها، خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم شد.

دولت ترامپ در نظر دارد در دور بعدی تحریم‌ها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.

دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف، تغییر رفتار حکومت ایران است. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.

اینرا هم بخوانید

امام جمعه قم:” فضای مجازی در جنگ اعلام نشده علیه انقلاب و محورمقاومت است”!

حسینی بوشهری امام جمعه قم گفته است:”فضای مجازی یک جنگ اعلام نشده علیه انقلاب، اسلام …