واشنگتن تایمز:زندگی فرزندان مقامات ایران در آمریکا

رادیو آمریکا:مقاله ای در واشنگتن تایمز از زیوی کان، تحلیلگر ارشد امور ایران در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، ایالات متحده را تهدیدی برای تمام جهان توصیف کرده است. اما دخترش، فاطمه اردشیر لاریجانی، در اوهایو در سلامت است. دختر لاریجانی اخیرا سال اول رزیدنسی اش در پزشکی را تکمیل کرد. او در گمنامی نسبی در بیمارستان دانشگاه کلیولند تحصیل می کند؛ دانشگاهی که به گزارش «یو اس نیوز، اند، ورلد رپورت» در فهرست بهترین دانشگاه های آمریکا است.

دکتر اردشیر لاریجانی یکی از مجموعه فرزندان رهبران ایران است که در دانشگاه های آمریکا حضور داشته و در بازار کار آمریکا در پی فرصت های شغلی اند. با این وجود، والدین شان به رژیمی تعلق دارند که خواهان ویرانی آمریکا است. همزمان، اقتصاد ایران رو به زوال است، نقض حقوق بشر به شکلی فراگیر ادامه دارد، کمبود آب زندگی میلیون ها نفر را تهدید می کند و ملاهای حاکم پول به جیب می زنند. از سوی دیگر، دانشجویان آمریکایی در سفر به ایران ممکن است گروگان گرفته شوند و مانند شی یو وانگ دانشجوی دکترای دانشگاه پرینستون به اتهام جعلی جاسوسی به ده سال زندان محکوم شوند.

خانواده لاریجانی در سیاست ایران جایگاهی خاص دارد. صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه است که دولت ترامپ در ماه ژانویه او را هدف تحریم های حقوق بشری قرار داد. محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه است که انتقادهای غرب از نقض حقوق بشر در ایران را بی اعتبار می داند. هر سه برادر مورد اعتماد آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی اند. خامنه ای آمریکا را «شیطان بزرگ» توصیف کرده و نسبت به نفوذ فرهنگ منحط غربی هشدار می دهد.

وقتی مقام های عمده ایران ایالات متحده را مورد مذمت قرار می دهند، یادشان می رود بگویند فرزندان شان از آزادی آن کشور بهره می برند. این واقعیت نشانگر وجه دیگری از فساد رژیم است. صادق لاریجانی دست کم ۳۰۰ میلیون دلار دارایی دارد و آن را از اختلاس از صندوق های دولتی به حساب بانکی خودش به دست آورده است. خامنه ای خودش در راس یک امپراتوری تجاری به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار نشسته است.

عیسی هاشمی دانشجوی دکترای شاخه لس آنجلس دانشگاه روانشناسی شیکاگو است. مادر او معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران است. ابتکار در آغاز انقلاب سخنگوی دانشجویان اشغال کننده سفارت آمریکا در تهران بود. گروگانگیری که ۴۴۴ روز به درازا کشید. آن روزها از او پرسیده شد آیا حاضر است شخصا به سر یکی از گروگان ها شلیک کند، معصومه ابتکار بدون تردید پاسخ داد: «بله. یقینا ظلم و فشار محکوم به نابودی هستند.»

احسان نوبخت حقیقی استادیار پزشکی در دانشگاه جرج واشنگتن است و نیلوفر، خواهرش، استادیار بیماری های کلیوی در دانشگاه «یو سی ال ای» است. علی پدر آن ها نماینده مجلس و عمویشان محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران است. علی فریدون در «مک گرا هیل» در نیویورک در رشته مهندسی فعالیت دارد، و پدرش، حسین، برادر رئیس جمهوری ایران است.

شمار کامل این افراد روشن نیست. بسیاری از چهره های شاخص جمهوری اسلامی مانند محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، خودشان تحصیلکرده دانشگاه های آمریکا در دنور و بوستون بوده اند. حسین، پسر ظریف، در دانشگاه شهر نیویورک درس خوانده است. حسین موسویان از اعضای پیشین تیم مذاکرات هسته ای اکنون پژوهشگر دانشگاه پرینستون است.

این پیشینه نشان می دهد که رهبران ایران با وجود نگاه منفی شان به آمریکا این را خوب تشخیص می دهند که آمریکا آزادی، سعادت و فرصت هایی را در اختیارشان می گذارد که در ایران وجود ندارد. مردم ایران این واقعیت را می فهمند و از این رو به اعتراضات در خیابان های ایران ادامه می دهند.

دولت ترامپ و وزارت خارجه آمریکا باید این مساله را به دقت زیر نظر داشته باشند. حضور وابستگان رژیم که در آمریکا تحصیل یا کار می کنند یک امتیاز است نه یک حق. با این وجود، واشنگتن نباید گناه پدران را به گردن فرزندان بگذارد. روزی ممکن است فرزندان رهبران ایران معنای این شعار مردم در خیابان ها را درک کنند: «دشمن ما همین جا است، همه اش می گن آمریکا است.»

اینرا هم بخوانید

نیویورک تایمز: ایلان ماسک و سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل محرمانه دیدار کردند

روزنامهٔ نیویورک‌ تایمز به‌نقل از منابع خود گزارش داد که ایلان ماسک با ایروانی، سفیر …