اتحادیه اروپا:رد قراردادن عربستان در فهرست سیاه پولشویی

نمایندگان ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۱۵ اسفند پیشنهاد کمیسیون اروپا برای افزودن نام عربستان به فهرست سیاه کشورهایی که اقدام به پولشویی می‌کنند یا در مبارزه با پولشویی توان و یا اراده لازم را نشان نمی‌دهند، به اتفاق آرا رد کردند.

پیشنهاد کمیسیون اروپا که بازوی اجرایی این اتحادیه محسوب می‌شود، پیشاپیش خشم عربستان و آمریکا را برانگیخته و دولت‌های اروپایی نیز از آن ابراز برائت کرده بودند.

کمیسیون اروپا ماه گذشته نام عربستان، لیبی، نیجریه، پاناما و شماری از جزایری که تحت حاکمیت ایالات متحده آمریکا هستند را در فهرست تازه خود قرار داد ولی تصویب آن منوط به رای‌گیری در نشست امروز وزیران کشور اتحادیه بود.

یک مقام اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفت، این وزیران در جلسه روز پنجشنبه خود متن رسمی مخالفت با پیشنهاد کمیسیون اروپا در خصوص عربستان را منتشر می‌کنند.

به گفته یک دیپلمات اروپایی، شیوه و راهکار کمیسیون برای تهیه این فهرست «نامشخص» بوده و ممکن است در برابر چالش‌های قانونی، آسیب‌پذیر باشد.

این دیپلمات افزود: حق اقدام و پاسخگویی کشورهایی که در فهرست سیاه قرار می‌گیرند باید محترم باشد اما پیشنهاد کمیسیون اروپا منعطف نبوده است.

فرانسه و بریتانیا از آغاز با قرار گرفتن نام عربستان در این سیاهه مخالف بودند؛ منابع اروپایی تاکید کرده بودند، به ویژه دولت لندن از افزودن نام عربستان به این فهرست ناخشنود بود زیرا ریاض خریدار مهم کالا و اسلحه از اتحادیه اروپا است و شماری از بانک‌های بزرگ بریتانیا مراودات کلان با عربستان دارند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، قرار گرفتن نام عربستان در این سیاهه ممکن بود به تجارت و سرمایه‌گذاری میان سعودی و اتحادیه اروپا لطمه بزند.

ملک سلمان، پادشاه عربستان ماه گذشته در پی قرار گرفتن نام کشورش در سیاهه کمیسیون اروپا، در نامه‌های اعتراضی برای رهبران اروپا نوشته بود که این اقدام «غیر منتظره» به روند تجارت و سرمایه‌گذاری بین عربستان و اتحادیه لطمه خواهد زد.

اما خانم ویرا جورووا، کمیسر عالی اتحادیه اروپا، در حمایت از پیشنهاد کمیسیون تحت ریاست خود، گفته بود: «استقبال ما از تجارت به این معنی نیست که ساده‌‌لوح هم باشیم».

گوردون سونلند، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا، جمعه گذشته قرار گرفتن جزایر تحت حاکمیت کشورش در این فهرست شامل گوام، پورتوریکو، ساموآ و ویرجین را به شدت رد کرده بود.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نیز ماه گذشته مطرح شدن نام جزایر زیر قلمرو سیاسی آمریکا در این فهرست را محکوم کرد.

کمیسیون اروپا خواهان آن شده است پاناما که نامش بارها در سال‌های گذشته در گزارش‌های مرتبط با جریان‌های پولشویی ذکر شده، به فهرست کشورهایی اضافه شود که در جلوگیری از تامین مالی تروریسم و جرایم مالی سازمان یافته تلاش کافی نکرده‌اند.

پاکستان، اتیوپی و کره شمالی از قبل در فهرست سیاه اتحادیه اروپا هستند و کمیسیون اروپا نام ایران، عراق، یمن و سوریه را نیز در میان کشورهایی ذکر کرده که ضریب پولشویی در آنها زیاد است.

ایران که پیشتر در این فهرست بود، بیشترین تلاش را در سال‌های گذشته انجام داد تا نامش را فعلا معلق کند و برای تصویب قوانین مربوط به اف‌ای‌تی‌اف، چند بار مهلت گرفته، که آخرین مورد آن، یک مهلت چهار ماهه دیگر بود که به تازگی از آن برخوردار شد ولی ظاهرا به تهران گفته شد که این، آخرین فرصت است و دیگر تمدید نخواهد شد.

هر چند قرار گرفتن در فهرست سیاه کشورهایی که اقدام کافی در راستای مبارزه با پولشویی مالی نمی‌کنند، تحریم‌های خاصی از سوی اتحادیه اروپا را علیه کشور یاد شده در پی ندارد اما بانک‌های اروپایی ملزم می‌شوند در معاملات با شهروندان و نهادهای مرتبط با این کشورها نظارت دقیق‌تر برقرار کنند.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

خامنه ای را بعد از هفته ها غیبت در مراسم شب عاشورای حکومتی آوردند!

وب سایت خامنه ای این عکس را گذاشته و نوشته مراسم عزاداری شب عاشورا امشب …