حمایت مصر و عربستان از خلیفه الحفتر علیه دولت مرکزی

ملاقات سیسی با حفتر هم‌زمان با تشدید درگیری در اطراف طرابلس

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر با ژنرال خلیفه الحفتر که علیه دولت طرابلس می‌جنگد، ملاقات کرد. در حالی که مصر، امارات، عربستان و روسیه از حفتر حمایت می‌کنند، ترکیه و کشورهای غربی و سازمان ملل جانب طرابلس را دارند.

در ملاقاتی که میان عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر، و ژنرال خلیفه الحفتر، فرمانده نیروهای نظامی در شرق لیبی با مرکزیت بنغازی، صورت گرفت، طرفین درباره آخرین وضعیت حاکم بر لیبی به گفت‌وگو نشستند.

به گزارش روزنامه “الاهرام”، این ملاقات روز یکشنبه ۲۵ فروردین (۱۴ آوریل) در قاهره، پایتخت مصر، صورت گرفت. با این حال سخنگوی دفتر ریاست‌ جمهوری مصر نخواسته است در مقابل پرسش خبرگزاری فرانسه این خبر را تأیید کند.

عبدالفتاح سیسی یکی از حامیان ژنرال حفتر است که در شرق لیبی قدرت را در دست دارد و از چهارم آوریل حملات خود را به سوی طرابلس، پایتخت لیبی، آغاز کرده است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، تا به حال در اثر درگیری‌هایی که در نزدیکی طرابلس رخ داده دستکم ۱۲۱ نفر کشته و ۵۶۱ نفر کشته شده‌اند.

تاکنون ژنرال حفتر نسبت به فراخوان‌های بین‌المللی برای پرهیز از درگیری با نیروهایی که مورد حمایت سازمان ملل هستند، بی‌اعتنا مانده است.

در اوایل ماه آوریل سامح شکری، وزیر خارجه مصر، گفته بود که راه حل این مناقشه گزینه نظامی نیست. او در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، در قاهره بر راه‌ حل سیاسی برای این مناقشه تأکید کرده بودند.

ژنرال حفتر و فائز السراج، دو فرد قدرتمند در شرق و غرب لیبی، در ملاقات با دمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه و جوزپه کونته، نخست‌وزیر ایتالیا و دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۸ در پالرموی ایتالیا

ژنرال حفتر که الگوی رهبری خودکامه مصر به شیوه عبدالفتاح سیسی را برای خود برگزیده است، همانند رهبری مصر از مخالفان سرسخت اخوان‌المسلمین است و رهبری طرابلس را “تروریست” می‌خواند. او قصد دارد به شیوه سیسی ریاست‌ جمهوری لیبی را در دست گیرد.

رهبری مصر تاکنون با ارسال تجهیزات و تسلیحات از ارتش ژنرال حفتر با عنوان “ارتش ملی لیبی” حمایت کرده است، زیرا او را نیرویی قدرتمند در مقابله با شبه‌نظامیان اسلام‌گرا می‌داند.

شماری از کشورهای عربی همانند عربستان سعودی و برخی امیرنشین‌های خلیج فارس نیز نگران از درگرفتن یک “بهار عربی دوم” هستند که احتمال سرایت موج آن یه این کشورها نیز وجود دارد. از سوی دیگر ترکیه و قطر از حامیان دولت طرابلس هستند. این دو کشور پشتیبانان محمد مرسی، رئیس‌جمهوری پیشین مصر بودند که هم‌اکنون به زندان درازمدت محکوم شده است.

جامعه جهانی دولت طرابلس را به رسمیت می‌کند و نسبت به پیشروی نیروهای ژنرال حفتر به سوی طرابلس هشدار داده است.رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

خامنه ای را بعد از هفته ها غیبت در مراسم شب عاشورای حکومتی آوردند!

وب سایت خامنه ای این عکس را گذاشته و نوشته مراسم عزاداری شب عاشورا امشب …