هشدار اتحادیه اروپا به ترکیه در مورد حفاری‌ در سواحل قبرس

هشدار اتحادیه اروپا به ترکیه در مورد حفاری‌ در سواحل قبرس

اتحادیه اروپا به ترکیه هشدار داد، به عملیات اکتشاف نفت و گاز در سواحل قبرس پایان دهد. ترکیه هرگونه انتقادی در این زمینه را رد کرده و این حفاری‌ها را حق خود دانسته است.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه ۱۵ اردیبهشت (پنجم مه) در بروکسل از هشدار به ترکیه در مورد حفاری‌های اکتشاف نفت و گاز در سواحل قبرس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا از ترکیه خواسته است که “به‌ فوریت” از این حفاری‌ها دست بکشد. در غیر این صورت اتحادیه اروپا به “هر اقدام غیرقانونی که حقوق قبرس را نقض کند پاسخ متناسب خواهد داد.”

ترکیه جمعه ۱۳ اردیبهشت (سوم مه) از حفاری‌های مناقشه‌برانگیز خود در این منطقه خبر داد.

در حالی که قبرس و اتحادیه اروپا این حفاری‌ها را ناقض حریم اقتصادی قبرس دانسته و محکوم کرده‌اند ترکیه هر گونه ایرادی به این عملیات را رد کرده است. وزیر خارجه این کشور در آنکارا گفته است، ترکیه حق حفاری در سواحل قبرس را دارد.

او به نوبه خود قبرس را متهم به “بی‌‌توجهی به حقوق غیرقابل‌انکار” بخش ترک‌نشین کرده که در مالکیت منابع ذخایر زمینی جزیره “شریک” است.

موگرینی یادآور شده که شورای اروپا سال گذشته نیز “رفتار غیرقانونی مداوم” ترکیه را محکوم کرده است. وزیر خارجه قبرس دولت ترکیه را به تحریک و “نقض بی‌شرمانه” حق حاکمیت کشورش متهم کرده است. او گفته است که قبرس تمامی “اقدامات لازم برای مواجهه با این وضعیت” را انجام داده است.

دولت قبرس از زمان کشف منابع عظیم گاز در سواحل این جزیره با برخی شرکت‌های بزرگ مانند “انی” ایتالیا، “توتال” فرانسه و “اکسان موبیل” آمریکا برای عملیات اکتشاف قرارداد بسته است.

اما ترکیه هرگونه اقدام یک‌طرفه اکتشاف گاز در این منطقه از سوی دولت قبرس و بدون دخالت دادن جمهوری ترک قبرس شمالی را رد کرده است. همین اختلاف باعث شده که از مدت‌ها پیش تنش میان ترکیه و قبرس بالا بگیرد.

جزیره قبرس در دریای مدیترانه از سال ۱۹۷۴ به دو بخش ترک‌نشین در شمال و یونانی‌نشین در جنوب تقسیم شده است. در آن زمان ارتش ترکیه بر شمال این جزیره تسلط یافت و جمهوری ترک قبرس شمالی را بنیاد نهاد.

با این همه این جمهوری تنها توسط آنکارا به رسمیت شناخته شده است. ده‌ها سال است که مذاکره برای وحدت این جزیره به دلیل مخالفت بخش شمالی ترک‌نشین جزیره با طرح‌های سازمان ملل متحد به نتیجه‌ای نرسیده است.رادیوآلمان

اینرا هم بخوانید

کشته شدن ۴۶ نفر در حملات هوایی پاکستان به افغانستان؛ طالبان می‌گوید این حمله را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت

مقامات طالبان وعده دادند حملات پاکستان به شرق افغانستان را که ۴۶ کشته برجای گذاشت، بی‌پاسخ …