گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان ازفعالیتهای جاسوسی رژیم علیه اپوزیسیون

فعالیت‌های ایران در گزارش سالانه سازمان امنیت داخلی آلمان

تشدید خطر بالقوه برای اپوزیسیون ایران

در گزارش آمده که دستگاه اطلاعاتی ایران یکی از وسایل اصلی رهبری سیاسی در ایران برای تحکیم حکومتش است. از همین رو وزارت اطلاعات ایران همچنان اپوزیسیون را زیر نظر خواهد داشت.

طبق ارزیابی سازمان امنیت داخلی آلمان، خطری که اپوزیسیون ایران را در آلمان تهدید می‌کند تشدید شده است: گذشته از تحت نظر قرار دادن اپوزیسیون در آلمان چند مورد آشکار شده که نشان می‌دهد وزارت اطلاعات ایران طرح حمله به اپوزیسیون در اروپا را ریخته است. به عنوان مثال طرح حمله به نشست سالانه مجاهدین در فرانسه در ژوئن ۲۰۱۸ ذکر شده است.

این گفته یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی خامنه‌ای در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان نقل شده که «دشمن فهمیده است که ایران به مرزهای جغرافیایی خود اکتفا نمی‌کند و تا آن سوی مرزها آن‌ها را تعقیب و نابود می کند» و از آن نتیجه‌گیری شده است که “وضعیت می‌تواند تشدید بشود و به روابط ایران و آلمان آسیب برسد”.

گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان حاوی مشاهدات و ارزیابی‌های این نهاد درباره فعالیت‌های اطلاعاتی ایران در آلمان است؛ زیر نظر گرفتن اپوزیسیون ایران و در مواردی حمله به آن‌ها و حمله‌های سایبری از جمله این فعالیت‌ها هستند.

گزارش سال ۲۰۱۸ سازمان امنیت داخلی آلمان روز پنج‌شنبه ۲۷ ژوئن (۶ تیر) منتشر شد. سازمان امنیت داخلی آلمان در این گزارش نتیجه تحقیقات امنیتی‌اش را درباره فعالیت‌های گروه‌های مختلف سیاسی و نیز کشورهایی منتشر کرده است که در آلمان فعالیت اطلاعاتی و امنیتی می‌کنند.

این گزارش می‌گوید که فعالیت‌های راستگرایان افراطی، چپ‌گرایان افراطی و نیز اسلام‌گرایان در آلمان افزایش یافته است.

نتیجه مشاهدات سازمان امنیت داخلی آلمان درباره فعالیت‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در آلمان نیز در چند بخش این گزارش شرح داده شده است.

 

فعالیت‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی

مفصل‌ترین بخش گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان در رابطه با ایران به فعالیت‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در آلمان اختصاص دارد. در این گزارش گفته شده که محور اصلی کار دستگاه اطلاعاتی ایران تحت نظر قرار دادن حرکت‌های اپوزیسیون و مبارزه با آن در داخل و خارج ایران است و افزون بر این تلاش این دستگاه بر جمع‌آوری اطلاعات در عرصه‌های سیاست، اقتصاد و علوم در کشورهای غربی است. از ایران به عنوان کشوری یاد شده که خود را قدرت منطقه‌ای با خواست تاثیرگذاری ورای مرزهایش می‌داند و تمایلات ضدغربی و ضداسرائیلی دارد و همزمان مایل است درباره سیاست آینده غرب، از جمله سیاست خارجی و امنیتی آلمان اطلاعات به دست آورد.

در گزارش اشاره شده به اینکه چون ایران اسرائيل و نمایندگان و حامیان آن، مانند نمایندگان سازمان‌های یهودی را دشمن خود می‌داند فعالیت‌های سازمان‌های طرفدار اسرائيل یا یهودیان را در آلمان زیر نظر می‌گیرد.  همچنین گفته شده که عامل اصلی فعالیت‌های اطلاعاتی در آلمان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی است که بخصوص فعالیت‌های گروه‌های اپوزیسیون ایرانی در آلمان را زیر نظر دارد و نیز به جمع‌آوری اطلاعات درباره سیاست خارجی و امنیتی علاقمند است.

در این گزارش آمده است که فعالیت‌های وزارت اطلاعات از طریق کسانی صورت می‌گیرد که اقامت قانونی در آلمان دارند یا از تهران هدایت می‌شوند.

در گزارش اشاره شده به اینکه یکی از روش‌های وزارت اطلاعات این است که وقتی افراد مورد هدفش به دلایل خانوادگی یا شغلی به ایران سفر می‌کنند از آن‌ها به اجبار بازجویی می‌کند. در آلمان نمایندگی این سازمان در سفارت ایران در برلین نقش مهمی در نظارت اطلاعاتی دارد. این نمایندگی به جز عملیات اطلاعاتی مستقل از حمایت فعالیت‌هایی برخوردار است که وزارت اطلاعات  از ایران هدایت می‌کند. اهداف این عملیات اشخاص و سازمان‌هایی در آلمان یا برخی اوقات در دیگر کشورهای اروپایی هستند.

نیروی قدس در آلمان

گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان می‌گوید که به جز وزارت اطلاعات نیروی قدس هم که مسئولیت فعالیت‌های نظامی برون مرزی سپاه پاسداران را دارد، در آلمان فعال است. بیشترین فعالیت زیر نظرگیری این سازمان در آلمان متوجه اهداف طرفدار اسرائیل یا یهودیان است. این گزارش می‌نویسد اگرچه تا کنون خطری مشخص دیده نشده که متوجه شخص یا چیزی باشد، اما سازمان امنیت داخلی آلمان بر این گمان است که این فعالیت‌ها با هدف تدارک حمله‌های بعدی علیه اشخاص و نهادها صورت می‌گیرد.

این گزارش همچنین به مورد محکومیت یک تبعه ایرانی به هفت سال زندان از سوی دادگاه فرانکفورت  در اول مارس ۲۰۱۸ به جرم تقلب مالی و نقض مقررات مربوط به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران پرداخته است. ایرانی مذکور سعی کرده بوده برای نیروی قدس یک ماشین مخصوص چاپ اسکناس تهیه کند. برای عملی کردن این طرح چند شرکت پوششی در ایران تاسیس شده و به فروشنده آلمانی گفته نشده بود که هدف اصلی از خرید این ماشین چه بوده است. ایرانی مزبور همچنین از طریق شرکت خودش در آلمان مواد خام برای تولید اسکناس (رنگ و کاغذ مخصوص) از اروپا تهیه و به ایران فرستاده بود. در روند دادگاه ۵۰ میلیون اسکناس تقلبی یمنی نیز کشف شد که تولید شرکت شخص محکوم بود.

در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان همچنین گفته شده که در تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۸ اداره فدرال جنایی آلمان با حمایت پلیس در هفت ایالت آلمان دست به اقدامات اجرایی علیه جاسوس‌های احتمالی نیروی قدس زد. این اقدامات بر پایه حکم دادستانی آلمان در سپتامبر و اکتبر ۲۰۱۷ علیه افراد مظنون به داشتن فعالیت‌های اطلاعاتی صورت گرفت. این افراد متهم هستند به اینکه از سوی نیروی قدس ماموریت داشته‌اند اشخاص و نهادهای طرفدار اسرائيل و یهودیان را زیر نظر بگیرند. روند بررسی این پرونده هنوز ادامه دارد.

در این گزارش همچنین به مورد دستگیری یک دیپلمات ایرانی در آلمان پرداخته شده که در سفارت ایران در وین اشتغال داشته و از سوی مقامات دادگستری بلژیک مورد پیگرد بوده است. اتهام او این بوده که به عنوان همکار رسمی وزارت اطلاعات ایران حمله‌ای با مواد منفجره را به نشست سالانه سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی پاریس در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸ سازماندهی کرده است. در این باره گفته شده که این دیپلمات برای انجام حمله از یک زوج ایرانی‌تبار به عنوان جاسوس و عامل انفجار استفاده کرده است. آلمان این دیپلمات را در اکتبر ۲۰۱۸ تحویل بلژیک داد. هم‌اکنون پرونده علیه این دیپلمات در آلمان و بلژیک باز است.

حمله‌های سایبری

سازمان امنیت داخلی آلمان می‌گوید که حمله‌های سایبری که ایرانیان احتمالا عامل آن هستند را از سال ۲۰۱۴ زیر نظر دارد. به گفته این سازمان، ادارات و دولت، نهادهای علمی و پژوهشی، اپوزیسیون و دگراندیشان و سازمان‌های حقوق بشری و نیز بخش‌های اقتصادی مربوط به پتروشیمی، اسلحه‌سازی و هوافضا مورد حمله قرار می‌گیرند.

اگرچه تا کنون اهداف اصلی اسرائيل، کشورهای حوزه خلیج فارس و آمریکا بوده‌اند، اما در سال‌های اخیر شواهدی دال بر حمله‌های سایبری به نهادهای پژوهشی و اقتصادی در آلمان برای سرقت اطلاعات آنها وجود داشته است. بخصوص از سال ۲۰۱۸ علاقه نیروهای اطلاعاتی ایران به نهادهای پژوهشی و دانشگاه‌های آلمان افزایش یافت. حملات سایبری از طریق شرکتی ایرانی به نام “مؤسسه مبنا” صورت می‌گرفت. دولت آمریکا در مارس ۲۰۱۸ اعلام کرد که این شرکت در سراسر دنیا به بیش از ۳۰۰ دانشگاه حمله سایبری کرده است. سازمان امنیت داخلی آلمان می‌گوید که در آن میان چندین دانشگاه آلمان هم بوده‌اند. دولت آمریکا گفته است که آمر این حملات سپاه پاسداران بوده است.

سازمان امنیت داخلی آلمان پیش‌بینی می‌کند که فعالیت‌های سایبری ایرانی‌ها در آینده ادامه یابد و حتی به دلیل کشمکش میان ایران و آمریکا تشدید شود.

 

مرکز اسلامی هامبورگ

در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان، در زیر مقوله “اسلام‌گرایی و تروریسم اسلامی” به “تاثیر ایرانیان هوادار حکومت بر شیعیانی که در آلمان زندگی می‌کنند از طریق مرکز اسلامی هامبورگ” برمی‌خوریم.

مرکز اسلامی هامبورگ در سال ۱۹۶۲ تاسیس شد. مدیر آن تا اوت ۲۰۱۸ رضا رمضانی گیلانی بود و مدیریت آن را از آن تاریخ تا کنون محمدهادی مفتح بر عهده دارد. شمار اعضا یا طرفداران این نهاد برای سازمان امنیت داخلی آلمان روشن نیست. این سازمان دو نشریه “الفجر” و “سلام! نشریه‌ای برای مسلمانان جوان” را هر چهار ماه یکبار منتشر می‌کند.

در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان از مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان بزرگترین و پرنفوذترین سازمان متعلق به ایرانیان وفادار به حکومت جمهوری اسلامی یاد شده که با کمک آن ایران می‌کوشد بر روی شیعیانی تاثیر بگذارد که از کشورهای مختلف آمده‌اند و در آلمان زندگی می‌کنند. در این گزارش اشاره شده که مسجد امام علی تحت پوشش این مرکز است و مدیر مرکز نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، در آلمان محسوب می‌شود.

به نوشته سازمان امنیت داخلی آلمان، فعالیت‌های این مرکز با هدف انتشار آموزه‌های شیعی ایرانی به شیوه‌های گوناگون در آلمان و اروپاست و بدین منظور به طور مرتب مراسم نماز و سخنرانی، جشن‌های مذهبی و کلاس‌های زبان و دیگر کلاس‌های آموزشی از سوی این مرکز برگزار می‌شود.

 

گسترش تسلیحات اتمی

گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان حاکی از این است که از زمان توافق اتمی با ایران در ژوئیه ۲۰۱۵ به گفته سازمان بین‌المللی انرژی اتمی ایران به تعهداتش برای محدود کردن برنامه اتمی‌اش پایبند بوده است. طبق این گزارش، در سال ۲۰۱۸ سازمان امنیت داخلی آلمان تنها مواردی از تلاش ایران برای دستیابی به آنچه می‌تواند در تسلیحات اتمی بکار برود را مشاهده کرده اما این موارد تا جایی که قابل بررسی بوده‌اند مدرکی دال بر این به دست نداده‌اند که ایران توافق اتمی را زیر پا گذاشته است.

در گزارش آمده که این سازمان در آینده نیز از این جنبه این مسئله را زیر نظر خواهد داشت تا ببیند که آیا ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق اتمی عمل می‌کند یا نه.

این گزارش همچنین می‌گوید که در عرصه برنامه موشکی ایران در سال ۲۰۱۸ تلاش‌های فزاینده‌ای برای دستیابی به اجزایی که می‌تواند مورد استفاده در ساخت تسلیحات اتمی قرار گیرد دیده شده و این سازمان این موضوع را زیر نظر خواهد داشت تا ببیند که آیا این تمایل عمومی است یا خیر.رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

ادارهٔ جدید ارتش سوریه از آغاز عملیات «علیه عوامل حکومت اسد» خبر داد

اداره جدید ارتش سوریه اعلام کرد عملیاتی را در استان طرطوس با هدف «حفظ امنیت …