ایسنا:طی یک سال اخیر قیمت مسکن در برخی مناطق اطراف تهران تا ۵۰۰ درصد افزایش داشته است.
قیمت مسکن در پردیس حدود ۵۰۰ درصد، در پرند حدود ۲۰۰ درصد و در هشتگرد ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد نسبت به قبل از نوسانات بازار مسکن افزایش یافته که در مواردی از میانگین رشد قیمت مسکن تهران نیز فراتر رفته است. البته قیمت خانه در تهران نسبت به سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۲۱۵ درصد رشد کرده و شواهد گویای توقف رشد قیمت در کلانشهر تهران است. با لحاظ این واقعیت که معمولا رشد قیمت در شهرهای اطراف پایتخت با فاصله زمانی از شهر مادر رخ میدهد، میتوان نتیجهگیری کرد که قیمت مسکن در دو شهر پرند و هشتگرد معقول است اما در پردیس حباب دارد.
پردیس از ۱۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان
در حال حاضر محدوده قیمت مسکن مهر در پرند با توجه به زمان تحویل آن بین ۸۵ تا ۲۰۰ میلیون تومان است؛ در حالی که حدود یک سال و نیم قبل سقف قیمتها تا ۷۰ میلیون تومان بود. در هشتگرد نیز هماکنون قیمت واحدهای معمولی مسکن مهر بین ۷۰ تا ۱۷۰ میلیون تومان است و در بعضی واحدهای بزرگ متراژ به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان میرسد. این ارقام تا حدود یک سال قبل ۳۰ تا ۶۰ میلیون تومان بود. در پردیس اما وضعیت متفاوت است. با اینکه بعد از ایجاد حباب قیمتی در پردیس، طی هفتههای اخیر قیمتها روند نزولی به خود گرفته و دیگر از نرخهای بالای ۵۰۰ میلیون تومان خبری نیست، هماکنون بر اساس متراژ، موقعیت و زمان تحویل، قیمتها از ۱۵۰ میلیون تا ۶۰۰ میلیون تومان است؛ در حالی که حدود دو سال پیش رقمها ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بود.
در فاز ۱۱ پردیس شروع قیمت واحدهای یک سال تحویل از ۱۶۰ میلیون تومان، واحدهای شش ماه تحویل از ۲۰۰ میلیون تومان تا ۳۴۰ میلیون به اضافه ۴۰ میلیون تومان وام بانکی است. واحدهای تحویلی هم ۲۵۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان قیمتگذاری میشود. در فاز ۸ نیز در مواردی قیمت به ۶۰۰ میلیون تومان میرسد. با توجه به نزدیکی پردیس به تهران و تکمیل زیرساختهای این شهر طی یک سال اخیر تقاضا برای مسکن آن افزایش یافت که به رشد قیمت منجر شد.
با این حال در ماههای گذشته بسیاری از اقشار مجبور شدند به دلیل فاصله قیمتی که بین قیمت مسکن در کلانشهرهای تهران و کرج با مجموعه شهرهای اطراف آنها وجود ایجاد شده به شهرهای اقماری مهاجرت کنند. بررسی های میدانی حاکی از آن است طی یک سال اخیر جمعیت بعضی از شهرهای اطراف تهران و کرج به طور محسوسی افزایش یافته است.
رشد قیمت خانه در کلانشهرها تاثیر خود را بر افزایش قیمت مسکن مهر نیز گذاشته است. با وجودی که ۵۵ هزار و ۹۹ واحد مسکن مهر بدون متقاضی در کشور وجود دارد که یکی از دلایل آن به نبود خدمات و زیرساختها مربوط میشود، اما بخشی از این خالی ماندن از پایین بودن توان متقاضیان نشات میگیرد. به طور مثال در خوزستان ۷۰۰۰ مسکن مهر فاقد تقاضا است که به گفته مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن، به دلیل عدم نیاز نیست، بلکه رشد نامناسب تورم موجب شده تسهیلات موجود نیز پاسخگوی قدرت خرید مردم نباشد.