درگیری نظامی آذربایجان و ارمنستان در قره‌باغ

درگیری نظامی بین نیروهای نظامی آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ مجددا از سر گرفته شده و تاکنون حداقل یک هلیکوپتر نظامی آذربایجان ساقط شده است.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفته است که آذربایجان حملاتی هوایی و توپخانه‌ای‌ انجام داده است.

آذربایجان نیز می‌گوید که ارمنستان خط مقدم مرزی را گلوله باران کرده است.هر دو کشور می‌گویند که شهروندان غیرنظامی در پی این درگیری نظامی کشته شده‌اند.وزارت خارجه روسیه خواستار آتش‌بس فوری و آغاز گفتگوها برای بازگرداندن آرامش شده است.

هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ جزئی از آن بودند.چهار دهه است که مناقشه بر سر مالکیت منطقه قره‌باغ موجب تنش در این منطقه شده است، از لحاظ حقوق بین‌الملل این منطقه بخشی از جمهوری آذربایجان است اما تحت کنترل اقوام ارمنی قرار دارد.

در چند ماهه اخیر درگیری‌ها بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ مجددا از سر گرفته شده است.

دو ماه پیش نیز در درگیری‌های مرزی حداقل ۱۶ نفر کشته شدند و بزرگترین تظاهرات سال‌های اخیر در باکو پایتخت آذربایجان انجام شد و تظاهرات کنندگان خواستار بسیج کامل نیروها و بازپس گیری کامل منطقه از ارمنستان شدند.

وزارت دفاع ارمنستان می‌گوید که حمله به محل‌های مسکونی در شهر استپاناکرت اندکی پس از ساعت ۸ صبح وقت محلی از سوی آذربایجان انجام شده است.ارمنستان می‌گوید که تاکنون دو هلیکوپتر و سه پهپاد و سه تانک آذربایجان را در حملاتش نابود کرده‌.

در بیانیه وزارت دفاع ارمنستان آمده است که “پاسخ ما متناسب خواهد بود و رهبری نظامی – سیاسی آذربایجان مسئول کامل وضعیت پیش آمده است”.سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان همچنین گفت که یک مادر و بچه در اثر حمله آذربایجان کشته شده‌اند.

جدایی‌طلبان ارمنستان در منطقه تحت کنترل‌شان حکومت نظامی برقرار کرده‌اند و از همه مردان خواسته‌اند که برای جنگ “بسیج کامل نظامی” شوند.در همین حال آذربایجان نیز گفته است که “عملیات نظامی بر علیه نیروهای نظامی که در نوار مرزی فعالیت می‌کردند انجام شده تا نسبت به امنیت مردم غیرنظامی اطمینان حاصل شود”.

وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید که چندین روستا از این حملات آسیب دیده‌اند و افراد غیرنظامی نیز کشته شده‌اند.آذربایجان می‌گوید که یک هلیکوپتر را از دست داده اما تمامی سرنشینان آن نجات پیدا کرده‌اند و این کشور ۱۲ محل تاسیسات دفاع هوایی ارمنستان را نابود کرده است.

در سال ۲۰۱۶ درگیری نظامی در این منطقه به مدت چهار روز به طول انجامید.سازمان امنیت و همکاری اروپا سالهاست تلاش دارد تا از طریق دیپلماتیک به راه حلی برای این مسئله از طریق گفتگو و تفاهم دست یابد و صلح را در این منطقه برقرار کند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

تایمز: ایران دنبال کریدور هوایی به جای مسیر زمینی سوریه برای کمک به حزب‌الله 

به گزارش روزنامه تایمز، حکومت ایران در پی از دست دادن مسیر زمینی خود از …