دیدبان حقوق بشر طی «گزارش جهان 2021» به وضعیت حقوق بشر در 100 کشور پرداخته است. این گزارش که روز چهارشنبه 13 ژانویه و در 761 صفحه نوشته شده به وخیم تر شدن وضع مدافعان حقوق بشر و ناراضیان از حکومت در ایران اشاره کرده است.
این گزارش آورده که «ایران یکی از صدرنشینان مجازات اعدام در جهان بوده و از ابتدای سال 2020 تا 19 نوامبر همان سال تعداد 233 نفر را اعدام کرده است». طبق این گزارش اعدام ها شامل کسانی بوده که در دوران کودکی مرتکب جرم شده بودند.
در این گزارش به نقل از «مایکل پیچ» معاون مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر آمده است که «هر چند ایران در سال گذشته بابحران های ژئوپلتیکی، بهداشتی و اقتصادی روبرو بود اما مقامات این کشور جامعه مدنی را به عنوان تهدیدی اصلی کشور بشمارآوردند».
این گزارش ضمن اشاره به تشدید فشارها بر فعالان مدنی و وخامت شرایط مدافعان حقوق بشر و افزایش سرکوب ناراضیان، تاکید میکند که مقامات ایرانی هیچ تلاشی برای محاکمه ناقضان حقوق بشر بویژه نیروهای امنیتی انجام نداده اند.از العربیه