دریاچه بختگان را چه کسانی خشک کردند؟

ایسکانیوز:بهمن ایزدی معتقد است که مدیریت غلط وزارت کشاورزی و وزارت نیرو منجر به جابه جا شدن 250 کیلومتری دریاچه بختگان در استان فارس شده است و آبی که باید به دریاچه برسد در جلگه کامفیروز و مزارع برنجکاری حبس می‌شود.

بهمن ایزدی؛ کویرشناس درگفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز با انتقاد از عملکرد دولت در حفظ منابع طبیعی گفت: عملکرد دولت نشان می‌دهد که حفظ منابع کشور در اولویت‌هایش نبوده است. به قدری که دولت درگیر مسائل سیاسی و اقتصادی است و آن‌ها برایش اولویت دارد، حفظ منابع پایدار و هستی‌بخش را در برنامه خود قرار نداده است. به همین دلیل بدون توجه به نظر کارشناسان آگاه در قله‌های کوه‌ها معدن‌سازی کردند یا در بالادست چشمه‌هایی که آب شرب روستاها را تامین می‌کردند، ده‌ها معدن ایجاد کردند که زیستگاه طبیعی آن منطقه را تخریب کرده است.

 
ایزدی خشک شدن دریاچه «بختگان» واقع در استان فارس را ناشی از مدیریت غلط وزارت کشاورزی و نیرو دانست و توضیح داد: می‌گویند دریاچه «بختگان» خشک شده است درحالی که این دریاچه خشک نشده بلکه به واسطه مدیریت نابخردانه منابع پایه، توسط وزارت کشاورزی و وزارت نیرو جابه جا شده است. در واقع مدیریت غلط موقعیت این دریاچه را ۲۵۰ کیلیومتر به سمت شمال غرب تغییر داده و آب در جلگه پهناور شهرستان «کامفیروز» نگه داشته شده است. در واقع صدها هکتاراز جنگل‌های بلوط به مزارع برنجکاری اختصاص پیدا کرده است. آبی که در این جلگه نگهداری شده است به «بختگان» نمی‌رسد. زمانی که از «بختگان» حرف می‌زنیم باید مساحتی حدود ۱۳۰ هزار هکتار را درنظر گرفت. «بختگان» منطقه بسیار وسیعی است و تاثیرات آن روی رویشگاه‌های شهرستان اطراف استان فارس بسیار حیاتی است. 


این کویرشناس ضمن اشاره به خشک شدن بزرگ‌ترین انجیرستان‌ دنیا که در استان فارس قرار دارد، از عملکرد دولت در این خصوص انتقاد کرد و گفت: رطوبت دریاچه باعث می‌شد تا بزرگ‌ترین انجیرستان دنیا؛ یعنی گستره بسیار وسیعی آباد شود اما خشک شدن دریاچه آن‌ها را به سمت خشک شدن سوق داده است. این باغ‌های انجیر به صورت دیمی آبیاری و بدون قطره‌ای آبیاری رشد می‌کردند. با خشک شدن «بختگان» آن روش کشت که دانش ژرفی پشت آن بود و توسط پیشینیان ما سال‌ها انجام می‌شد تغییر کرد و آبیاری با حفر چاه و انتقال آب به وسیله صدها تانکر انجام شد. 


او در پایان تاکید کرد: دولت‌ها به جهت ایجاد شغل برای جامعه به بلوغ رسیده از جنگل‌ها، منابع  و آب و خاکمان مایه گذاشتند و به جنگل‌ها و منابع طبیعی به چشم پول و درآمد نگاه کردند. همین نگاه به حوزه منابع طبیعی ما آسیب وارد کرد.

اینرا هم بخوانید

صدور احکام قضایی علیه چهارتن از فعالان فرهنگیان در استان فارس

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو در …