تاثیر واکسن سینوفارم ۵ درصد است

به گزارش مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت می گوید تاثیر واکسن سینوفارم در جلوگیری از ابتلای به ویروس کرونا ۵ درصد است.

کامران باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت گفته است که این پژوهش روی ۳۸۸ هزار نفر در استان فارس صورت گرفته و در آن دریافت کنندگان دو دوز واکسن‌های مختلف و همچنین کسانی که واکسینه نشده بودند شرکت داشتند.

در گزارشی که این مرکز در مورد نتیجه تحقیقات به علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی نوشته، واکسن‌های استرازنیکا، اسپوتنیک وی و سینوفارم از لحاظ جلوگیری از ابتلای به کرونا، جلوگیری از بستری شدن بعد از ابتلا و جلوگیری از مرگ و میر مقایسه شده است.

براساس این جدول، کارآیی واکسن سینوفارم در جلوگیر ی از ابتلا ۵ درصد، در جلوگیری از بستری شدن مبتلایان ۵۵.۸ درصد و در جلوگیری از مرگ و میر ۶۵ درصد گزارش شده است.

این ارقام برای واکسن استرازنکا به ترتیب ۳۷.۹ درصد، ۵۷.۲ درصد و ۷۰.۸ درصد و برای واکسن اسپوتنیک ۳۹.۱ درصد، ۶۹.۵ درصد و ۷۴.۳ درصد بوده است.

لنکرانی تاکید کرده است که شرایط آزمایش این سه واکسن یکسان نبوده و به عنوان مثال، تحقیق روی واکسن اسپوتنیک زمانی صورت گرفت که هنوز واریانت دلتا وارد کشور نشده بود و مطالعه واکسن سینوفارم برای زمانی است که واریانت دلتا وارد کشور شد آزمایش شده است.

وی گفته است که در زمان انجام تحقیقات، هنوز واکسن ایرانی برکت به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته بود. بخش عمده واکسن‌های مورد استفاده در ایران شامل ‌ سینوفارم، اسپوتنیک و واکسن برکت بوده است.

سینوفارم به تایید سازمان بهداشت جهانی رسیده، روند تایید اسپوتنیک، با وجود استفاده در شماری از کشورهای جهان، همچنان تکمیل نشده و واکسن برکت فقط در ایران تایید شده است.

ارقام این گزارش با ارقام اعلام شده از سوی شرکت‌های تولیدکننده واکسن‌های فوق یکسان نیست هرچند کارآیی اعلام شده تولیدکنندگان عموما در مورد کارآیی در برابر گونه اولیه ویروس بوده است.از فارس و بی بی سی

اینرا هم بخوانید

اعتراض کارگران «فولاد سیادن ابهر»

شماری از کارگران کارخانه فولاد سیادن ابهر (خلیج فارس) دراعتراض به عدمرسیدکی به مطالباتشان، صبح …