آمریکا،”تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی” ادامه می‌یابند.آمادگی برای سناریوی توافق یا عدم توافق در برجام

سنای آمریکا به طرحی رأی داده است که به موجب آن “تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی” ادامه می‌یابند. وزارت خارجه ایالات متحده همزمان گفته است که این کشور برای سناریوی شکست مذاکرات وین هم آماده است.

مجلس سنای آمریکا  روز چهارشنبه، ۱۴ اردیبهشت (۴ آوریل) به طرحی رأی داد که هدف از آن حفظ و تداوم تحریم‌های “مرتبط با فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی” است.طرح تصویب‌شده علاوه بر حفظ و تقویت تحریم‌های ایران در ارتباط با “فعالیت‌های تروریستی این کشور”، زمینه‌سازی برای ایجاد محدودیت در همکاری‌های اقتصادی نظامی چین با ایران را هم مورد توجه قرار می‌دهد.

این طرح اهمیت تحریم‌های مرتبط با تروریسم علیه بانک مرکزی ایران و سپاه پاسداران را برای محدود کردن همکاری‌های ایران و چین “ضروری” عنوان می‌کند.طرح را  تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس، ارائه کرده بود و ۸۶ سناتور از ۱۰۰ سناتور سنا از هر دو حزب دمکرات و جمهوری‌خواه به آن رأی مثبت دادند. رأی ۱۲سناتور منفی بود.

کروز در سخنرانی هنگام تصویب این طرح ایران و چین را خطرناک‌ترین دشمنان آمریکا توصیف کرد و گفت “جمهوری اسلامی با حمایت از گروه‌های تروریستی اصلی‌ترین حامی تروریسم در جهان است”.

خبرگزاری رویترز در گزارش خود در باره طرح تصویب‌شده می‌نویسد که در حال حاضر این طرح الزام اجرایی ندارد، ولی اگر جنبه قانونی پیدا کند ادامه همکاری بین‌المللی با ایران در چارچوب مذاکرات برجام باز هم پیچیده‌تر و دشوارتر خواهد شد، هر چند که در حال حاضر هم شمار زیادی از متحدان اروپایی واشنگتن امید چندانی به احیای برجام ندارند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هم روز چهارشنبه اعلام کرد، ایالات متحده برای وضعیتی که توافقی در مذاکرات وین در مورد برجام به دست نیاید، آماده است.

او در یک کنفرانس خبری با بیان این‌که آمریکا خواستار مذاکره برای بازگشت ایران به رعایت کامل مفاد برجام است، گفت: «ما همچنان با متحدان اروپایی خود در ارتباط هستیم و از نقش سازنده انریکه مورا (سرمذاکره‌گر اتحادیه اروپا در مذاکرات وین) در انتقال پیام‌ها میان آمریکا و ایران حمایت می‌کنیم.»

پرایس با تصریح این که روند مذاکرات وین بیشتر از انتظار آمریکا طولانی شده، بازگشت به برجام را کماکان در راستای “منافع امنیت ملی ایالات متحده” توصیف کرد.

او در این رابطه تصریح کرد: «از زمانی که دولت قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد برنامه هسته‌ای ایران  به شکلی که برای ما قابل قبول نیست، پیشرفت کرده است و در نتیجه آن، زمان گریز هسته‌ای ایران از حدود یک سال به چند هفته کاهش یافته است.»

“آمادگی آمریکا برای وضعیت‌های مختلف”

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بازگشت متقابل به تعهدات برجامی را موجبی دانست که گریز هسته‌ای ایران به شکلی قابل اعتنا طولانی شود. او در ادامه با بیان این که کشورش برای هر دو سناریوی توافق یا عدم توافق با ایران آماده است، بر اهمیت تماس‌ها و گفت‌وگوها با متحدان و شرکای ایالات متحده از جمله اسرائیل تاکید کرد و از در دستورکاربودن بررسی تاکتیک‌های دیگر برای مقابله با وضعیت‌های مختلف حاصل از مذاکرات وین خبر داد.برگرفته از دویچه وله

اینرا هم بخوانید

لبنان، ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد

نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در انتقادی غیرمعمول و صریح از ایران، از اظهارات رئیس …