مندرج در ژورنال شماره ۸۷۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
گزارشها حاکی از آن است که سازندگان فیلم “کیک محبوب من” در یک پرونده اتهامی تازه علاوه بر “تبلیغ علیه نظام”، به دو اتهام جدید شامل “اشاعه فساد بهوسیلهٔ تولید فیلم مبتذل و اشاعه فساد بهوسیلهٔ توزیع و انتشار فیلم مبتذل” نیز متهم شدهاند.
از نخستین روزهای تثبیت حکومت اسلامی همواره درهای میان فرهنگ حکومتی و فرهنگ مردم وجود داشته است. درهای که با گذشت زمان مدام عمیقتر شده و حکومت را با چالشهای جدی مواجه کرده است. هر زمان که مردم در زمینه سیاسی توانستهاند رژیم را گامی عقب برانند به همان میزان فرهنگ پیشرو و مدرن بیشتر امکان بروز و ظهور پیدا کرده است.
پس از آغاز انقلاب زن، زندگی، آزادی و با تغییر تناسب قوا به سود مردم بیش از هر زمان دیگری این فرهنگ مدرن، سکولار و مترقی توانست جای خود را باز کند و هنرمندان در عرصههای مختلف دست به تولید آثاری متفاوت و همسو با گفتمان انقلاب زن، زندگی، آزادی زدند.
یکی از مهمترین و مؤثرترین این اشکال هنری، سینما است و یکی از آثار مهم این دوره فیلم “کیک محبوب من” است. اثری از مریم مقدم و بهتاش صناعیها که بیهیچ واهمه و لکنتی یکجا تمام حکومت و فرهنگ و مقدسات آن را زیر ضرب گرفت. هم داستان این درام و هم روابط میان زن و مردِ داستان و مهمتر از همه عدم رعایت حجاب اجباری در آن حکومت را بیآبروتر و رسواتر از پیش ساخت و تصویری واقعی از فرهنگ و مناسبات واقعی جاری میان مردم به جهان ارائه داد.
رژیم هم بلافاصله به تکاپو افتاد، از تلاش برای دزدیدن نسخه تدوین نشده فیلم تا ممنوعالخروج کردن سازندگان آن و اکنون نیز زدن اتهامات تازه به کارگردانان این اثر هیچ یک نتوانسته آبروی رفته رژیم را بازگرداند. این فیلم در اقصینقاط جهان بهنمایشدرآمده، جوایزی را دریافت کرده و پیام خود را وسیعاً به مخاطبانش رسانده است.
فضای اعتراضی جامعه به حکومت جرئت این را نداده که تا کنون بتواند سازندگان این فیلم را بازداشت کند. باید با حمایت همهجانبه از همه عوامل این فیلم که شجاعانه با حکومت و فرهنگش درافتادند، اجازه نداد که مقامات قضایی بتوانند کوچکترین آسیبی به آنها برسانند و برایشان پروندهسازی کنند. مردم معترض در ایران باید یکصدا خواهان رفع هرگونه اتهام از سازندگان این فیلم و رفع ممنوعالخروجی آنها باشند.