جمعه ۲۵ آبان دومین سالگرد کشته شدن گروهی از شهروندان در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است. خانوادههای شماری از کشتهشدگان در ایذه و تبریز تصاویری از یادبود اینستاگرامی یا مراسم بر مزار عزیزانشان منتشر کردهاند.
از شب ۲۵ آبان ۱۴۰۱ به عنوان «شب خونین ایذه» یاد میشود. در آن تاریخ چندین شهروند از جمله میلاد سعیدیانجو، علی مولایی و سه کودک (کیان پیرفلک، آرتین رحمانی و سپهر مقصودی) کشته شدند.
میثم پیرفلک، پدر کیان با منتشر کردن چند ویدیوی قدیمی از فرزندش، در صفحه اینستاگرام خود از او به عنوان «نماد امید و آرزوهای سوخته» یاد کرده و نوشته است: «سخت است که بگویم دوسال از ندیدنت میگذرد، چون تو از قلبم و از ذهنم هرگز نرفتهای، و حتی همیشه جلوی چشمانم هستی… نام و یادت تا ابد به نیکی بر زبانها جاریست واین تنها تسلی قلب من ست.»
فشارهای امنیتی بر خانوادههای دادخواه برای جلوگیری از مراسم در این دو سال بهگونهای بوده است که بعضی از آنها ناگزیر یاد آنها را در دو سال گذشته به صورت مجازی و اینستاگرامی گرامی داشتهاند.
در جریان خاکسپاری کیان، ماهمنیر مولاییراد، مادرش گفت که نیروهای لباس شخصی ماشین آنها را به گلوله بستند. اما روایتهای حکومتی تلاش دارد افرادی را به عنوان «تروریست» عامل کشتن آنها معرفی کند. سال گذشته مراسم سالگرد او یک هفته زودتر از سالگردش و بدون خبررسانی قبلی «تحت فشار امنیتی» برگزار شد. امسال اما هنوز خبری از برگزاری مراسم او منتشر نشده است.
زهرا سعیدیانجو، خواهر میلاد یکی دیگر از کشتهشدگان در ایذه هم ویدیویی از گریه مادرش بر سر مزار برادرش منتشر کرده و نوشته است: «تو زندهای برایمان و در کنارمان همیشه احساست میکنیم.»
هنگامه چوبین، مادر آرتین رحمانی، نوجوان ۱۷ ساله ایذهای هم پخش زندهای از دومین مراسم سالگرد فرزندش در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد.
همچنین رجب حقی، پدر آیلار حقی دانشجوی پزشکی ۲۳ ساله اهل تبریز، از جمله جانباختگان اعتراضهای ایران هم ویدیویی از دومین سالگرد او منتشر کرده است.
حکومت میگوید در مرگ خانم حقی نقشی نداشته، اما اطرافیانش میگویند شواهد کافی وجود دارد که نشان میدهد او ۲۵ آبان در تبریز بهدست ماموران کشته شده است.برگرفته از بی بی سی