مندرج در ژورنال شماره ۸۹۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل روز چهارشنبه ۳۰ آبان، قطعنامهای علیه نقض گسترده حقوق بشر در ایران تصویب کرد که در آن، از جمله نسبت به افزایش اعدام از سوی جمهوری اسلامی هشدار داده است.
صدور احکام اعدام به دلیل اعترافات اجباری زیر شکنجه. اعدام بخاطر جرایم مواد مخدر، به دلیل زنای محصنه و روابط جنسی همجنسگرایان و به دلیل ارتداد، توهین به مقدسات و نوشیدن مشروبات الکلی از جمله دلایلی است که جمهوری اسلامی دست به اعدام میزند.
در راستای قعطنامه محکومیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا نیز طی قطعنامهای که حمایت آمریکا و کاندا را با خود دارد، با تمرکز بر تحولات و وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی طی سال گذشته، وضعیت حقوق زنان، آزادی بیان و امنیت روزنامهنگاران، شرایط مدافعان حقوق بشر و خانوادههای آنها را وخیم توصیف کرده و استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران را بهشدت محکوم کرده است.
جمهوری اسلامی این محکومیتها را سیاسیکاری نام نهاده است و آن را محکوم کرده است. جمهوری اسلامی هم میداند در موقعیت وخیمی گرفتار آمده است که محکومیتها علیه حکومتش مدام گستردهتر میشود. ما در این محکومیتها نیز قدرت مبارزات سرنگونیطلبی خود را میبینیم که گوشه از آن مبارزات در قطعنامههای جدید سازمان ملل و اتحادیه اروپا بازتاب یافته است.
ما بهخوبی میدانیم که جمهوری اسلامی در این برهه از حیات خود در موقعیت بسیار ضربهپذیری در عرصه جهانی قرار داد. قدرت نیروهای تروریست نیابتیاش بیش از همیشه تضعیف شده است و قدرت عرضاندام منطقهایاش را بشدت از دست داده است. حمایت گسترده جمهوری اسلامی از روسیه در جنگ علیه اوکراین نیز یک عامل مهم فشار سیاسی بیشتر اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی است.
اما حقیقتی که در این محکومیتهای متعدد مشاهده میشود موقعیت فلاکتبار جمهوری اسلامی و مبارزات بی وقفه مردم ایران علیه این جانیان است. جامعه ایران یکپارچه شور و حرکت و تعرض است. این تعرضات هم زمان کمک میکنند که دولتها نیز مماشات و حسابگری را کنار بگذارند و امکانات سیاسی را علیه جمهوری اسلامی بکار بگیرند. گزارش پایمالشدن حقوق انسانی در ایران باید وسیعتر از این به اطلاع افکار عمومی جهان و سازمانها و دولتها برسد. در این زمینه فعالانهتر اقدام کنیم.