اعتصاب غذای ویدا ربانی و مطهره گونه‌ای به‌دلیل عدم رسیدگی درمانی به نرگس محمدی

ویدا ربانی و مطهره گونه‌ای، دو زندانی سیاسی بند زنان زندان اوین، از روز ۲۸ آبان در اعتراض به عدم دسترسی دو هم‌بندی خود، نرگس محمدی و وریشه مرادی، به خدمات پزشکی و درمانی دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

خانم ربانی در نامه‌ای از زندان اوین که نسخه‌ای از آن به دست رادیو فردا رسیده، به تفصیل وضعیت خانم محمدی را تشریح کرده و نوشته است مسئولان زندان به «زخم جراحی سنگین نرگس»، «زخم بستر»، «آلوده بودن اتاق و سرویس بهداشتی»، «بی‌امکاناتی بهداری» و مشکلات دیگر نرگس محمدی توجه نمی‌کنند.

این روزنامه‌نگار زندانی در ادامه نوشت اعتصاب غذای او و مطهره گونه‌ای برای رسیدگی به وضعیت نرگس محمدی و وریشه مرادی، «چیزی نیست جز اقدامی از سر استیصال در برابر ظلم».

ویدا ربانی با بیان این‌که او و مطهره گونه‌ای می‌دانند اعتصاب غذا «سلامت تن» آن‌ها را نشانه می‌رود، اعلام کرد: «راه دیگری هم پیش روی خود نمی‌بینیم، نرگس محمدی و دیگر همبندی‌هایمان پیش چشم ما درد می‌‌کشند و دست ما از جهان کوتاه است.»

مصطفی نیلی پیش از این خبر داد موکلش خانم محمدی اواسط آبان تحت عمل جراحی برای برداشتن «تومور استخوانی قسمت فوقانی ساق پا و پیوند استخوان» قرار گرفته است.

آقای نیلی در این زمینه در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت خانم محمدی به زندان بازگردانده شد، اما به‌دلیل نوع جراحی و محل ضایعه نظر پزشک این بوده که او نیاز به «سه ماه مراقبت در شرایط مطلوب» دارد.

خانم ربانی در ادامهٔ نامهٔ خود از اوین نوشت وریشه مردای، دیگر هم‌بندی او، هم در پی اعتصاب غذای طولانی در اعتراض به حکم اعدامی که علیه او صادر شده، «زخم اثنی‌عشر» گرفته است.

این روزنامه‌نگار زندانی نوشت پیش از این چندین بار زنان زندانی در اوین «به همین درجه از استیصال در برابر ظلمی که به آن‌ها می‌شد رسیدند، طغیان کردند و برهنه شدند» و «بسیاری به همین دلایل اقدام به خودکشی و خودزنی کرده‌اند».

مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی، سه روز پیش در نامه‌ای از زندان اوین خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش نوشت در بند زنان اوین «چهار نفر از زندانیان بالای ۷۰ سال و بیش از ۱۸ نفر بالای ۶۰ سال سن دارند که مبتلا به بیماری‌های خاص مانند ام‌اس پیشرفته، سرطان، تومور مغزی و همچنین آپنه‌ٔ تنفسی و بیماری‌های مزمن ریوی و قلبی هستند».

این زندانی سیاسی که در رشتهٔ دندانپزشکی تحصیل کرده در ادامه نوشت: «من به‌طور روزمره شاهدم که حتی زندگی عادی و روزانه هم برای آن‌ها چقدر دشوار و طاقت‌فرسا است.»

در همین زمینه جمعی از نویسندگان، هنرمندان و فعالان مدنی در نامه‌ای به امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با اشاره به وضعیت وخیم جسمانی نرگس محمدی، شهروند افتخاری فرانسه، خواستار آن شدند که «به طور جدی،‌ فوری و مؤثر» برای آزادی این زندانی سیاسی اقدام شود.

همچنین مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، نیز ششم آذر و به مناسبت پنجم آذر (۲۵ نوامبر) روز بین‌المللی «مبارزه با خشونت علیه زنان»، از افراد مختلف خواست تا اطلاعات خود را برای گزارش آیندهٔ او «در مورد قتل‌های مرتبط با جنسیت و دیگر اشکال خشونت علیه زنان و دختران» ارائه کنند.رادیو فردا

https://www.instagram.com/p/DCy9izOO6Tp/?img_index=1
.
بخشی از پیام : «مدتی پیش خانم محمدی جهت آنژیوگرافی، پس از رایزنی‌ها و اعتراضات هم‌بندیان و هم‌چنین وکلای ایشان با مسئولان ذی‌ربط، بعد از حدود هفت هفته، تحت شرایط خاص و به‌صورت تحت‌الحفظ به بیمارستان اعزام شد. در حالیکه مدت‌ها از درد قفسه‌ی سینه، مضاف بر مشکلات متعدد و طاقت‌فرسای جسمی دیگر رنج می‌برد و بارها با شرایطی بحرانی، تنها به بهداری زندان انتقال یافته بود.در بیمارستان با معاینه‌ی پزشک متخصص به صورت کاملاً اتفاقی و حین اخذ شرح حال و سایر معاینات و روندهای درمانی، با بُن‌اسکن تشخیصی، ضایعه‌ای در زانوی پای راست ایشان مشاهده شد که نیاز به بیوپسی (نمونه‌برداری) داشت تا خوش‌خیمی یا بدخیمی آن مشخص شود. گرچه پیشتر توده ای نیز در سینه سمت راست مشاهده و بیوبسی شده بود . فیزیوتراپی در ناحیه کمر و گردن او به مدت یکسال است که انجام نمیشود.

نهایتاً خانم محمدی جهت انجام عمل جراحی نمونه‌برداری، مجدداً به بیمارستان اعزام شد. پزشک متخصص جراح با توجه به گستردگی ضایعه و تشکیک بیش از پیش به بدخیمی، پروسه‌ی ریسکشن (خارج کردن کامل ضایعه) و همچنین کورتاژ (تراشیدن نواحی اطراف ضایعه که مستعد متاستاز بود) را انجام داد.مضاف بر این عمل جراحی سنگین، همزمان پیوند استخوان (گرفت و آلوگرفت) هم انجام شد. شرح کامل گزارش عمل جراحی و توصیه‌های پزشک متخصص به‌صورت مستند در اختیار نهادهای ذیربط است.

علی‌رغم وجود گزارش مبسوط پزشکی مبنی بر وضعیت وخیم نرگس محمدی و توصیه‌ی پزشک جهت گذراندن دوره‌ی نقاهت در خارج از زندان، متاسفانه با جلوگیری از حضور پزشک قانونی برای صدور حکم مرخصی درمانی، ایشان را تنها پس از ۴۸ ساعت بعد از عمل جراحی به زندان بازگرداندند.

بازگشت بیمار در این شرایط با حداقلی‌ترین امکانات و با برانکارد آمبولانس ICU که آن هم توسط شخص خانم محمدی اجاره شده‌بود، باورکردنی نبود. او حتی توان نشستن معمولی و استفاده از سرویس بهداشتی عمومی که عفونی و غیراستریل است را نداشت و مضاف بر آن شرایط ارگونومیک تخت، بند، حمام و سرویس فرنگی هم مناسب بیمار نیست.محیط مطلقاً عفونی زندان و شرایط نامناسب و غیراستریل تعویض پانسمان جراحی و بستری شدن در بند عمومی با جمعیت بیش از ۷۵ نفر که فقط در اتاق ایشان ۱۳ نفر زندانی هستند و همچنین ضعف سیستم ایمنی بدن بیمار و فشار مضاعف عمل جراحی همراه با شرایط پرتنش و اضطراب نهایتاً منجر به شروع زخم بستر و پیشرفت بیش از حد معمول درد در نواحی کمر و پاها شده‌ است.»

متن کامل در وب سایت.
www.Narges.Foundation

#FreeNarges #VarishehMoradi #MotaharehGoonei

Übersetzung anzeigen

Für dich

اینرا هم بخوانید

ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

 ترامپ می گوید جمهوری اسلامی با بازرسی از برنامۀ هسته‌ای خود یا دست کشیدن از …