دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، در مصاحبهای با مجله «تایم» احتمال جنگ با حکومت ایران را رد نکرد.
ترامپ در این مصاحبه که روز پنجشنبه ٢٢ آذر به مناسبت انتخاب مجدد او به عنوان «شخصیت سال» منتشر شد، در پاسخ به پرسش «تایم» درباره توطئه جمهوری اسلامی برای ترور او و احتمال جنگ ایالات متحده با حکومت ایران در دوره دوم ریاست جمهوری خود، دو بار گفت: «ممکن است هر اتفاقی بیافتد.»
او در این مصاحبه که ۵ آذر در اقامتگاه شخصی او در «مارالاگو» ایالت فلوریدا انجام شده، در پاسخ به پرسشی دیگر درباره گزارشها در ارتباط با دیدار ایلان ماسک با مقامات حکومت ایران و اینکه آیا ماسک این دیدار را به دستور او انجام داده است، گفت: «نمیدانم که او با آنها دیدار کرده است.»
ترامپ سپس در پاسخ به پرسش متعاقب «تایم» مبنی بر اینکه «بر اساس گزارشها، او [ماسک] با ایرانیها دیدار کرد» گفت: «نمیدانم. این را به من نگفت.»
ترامپ همچنین یادآور شد که در زمان پایان نخستین دوره ریاست جمهوری او، جمهوری اسلامی «خیلی خطرناک نبود» زیرا، به گفته او، این حکومت پولی نداشت که به حماس و حزبالله بدهد.
او در بخشی از این گفتوگو وضعیت جنگ روسیه و اوکراین را «بسیار ناپایدار» و تصمیم زلنسکی برای «شلیک موشک به روسیه» را یک «تشدید عمده» تنشها و اقدامی «ابلهانه» دانست.
روزنامه نیویورکتایمز روز پنجشنبه ۲۴ آبان گزارش داد ایلان ماسک روز دوشنبه ٢١ آبان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرده است.
این روزنامه آمریکایی در گزارش خود به قلم فرناز فصیحی به نقل از دو مقام ایرانی نوشته است این جلسه با هدف بررسی راهکارهایی برای کاهش تنشها میان جمهوری اسلامی و آمریکا برگزار شد.
به دنبال انتشار این خبر، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه شنبه ۲۶ آبان با حضور در یک برنامه تلویزیونی همه اخبار منتشر شده درباره دیدار نماینده حکومت ایران در سازمان با ایلان ماسک، از نزدیکان رئیس جمهوری منتخب آمریکا را رد کرد و آن را«خبرسازی» خواند.
وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا روز جمعه ١٨ آبان جزئیات کیفرخواست مربوط به خنثیسازی یک توطئه جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرد.
بر اساس کیفرخواست جنایی ثبتشده در دادگاه فدرال منتهن، نیویورک، یک مقام ناشناس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ماه میلادی سپتامبر (١١ شهریور تا ٩ مهر) به یکی از عوامل حکومت ایران دستور داده بود برنامهای را برای رصد و در نهایت ترور ترامپ آماده کند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این خبر، اتهامات آمریکا در مورد توطئه تهران برای ترور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب را «کاملا بیاساس» توصیف کرد.
انکار نقش حکومت ایران در این توطئه در حالی مطرح میشود که در سالهای اخیر مقامات جمهوری اسلامی بارها تهدید کردهاند که «انتقام» کشته شدن قاسم سلیمانی را بههر طریقی خواهند گرفت. علی شمخانی، دبیر وقت شواریعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در همان روزها گفته بود «پاسخ» حکومت ایران به کشتن سلیمانی «حتما نظامی است، اما فقط به اقدامات نظامی محدود نمیشود.»
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود و در چارچوب سیاست «فشار حداکثری»، در سال ۱۳۹۸ دستور حمله منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را صادر کرد.
ترامپ پیش از آن در سال ۱۳۹۷ از توافق هستهای برجام خارج شد و تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی را که در پی این توافق کاهش یافته بود، دوباره اعمال کرد. رادیو آمریکا