نیروهای اسرائیلی در حملهای کمسابقه نقاطی را بندر طرطوس سوریه هدف قرار داده است. بنیامین نتانیاهو نیز در ویدیویی گفت «سوریه دیگر آن سوریه نیست و ایران مزه قدرت ما را چشید.» سفیر ایران در مصاحبهای در تهران گفت ما تا شب آخر سقوط اسد در سفارت بودیم اما فهمیدیم «مصالحه» شده است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه، نهاد ناظر بر تحولات سوریه، این تهاجم را یکی از شدیدترین حملات اسرائیل به این منطقه در بیش از یک دهه گذشته توصیف کرد.
گفته میشود هدف این حملات تاسیسات دفاع هوایی و انبارهای موشک زمین به زمین بوده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در توئیتی در شبکه ایکس نوشت «ما واقعا خاورمیانه را تغییر میدهیم. سوریه دیگر آن سوریه نیست و همینطور لبنان، غزه هم دیگر آن غزه نیست و رژیم ایران، رئیس محور شرارت هم دیگر مانند گذشته نیست و مزه قدرت آهنین ما را چشیده است.»
در همین حال، کشورهای عربی و همچنین بازیگران بینالمللی تلاشهای دیپلماتیک خود را برای تعامل با دولت جدید سوریه افزایش دادهاند.
روایت سفیر ایران از آخرین ساعات سقوط دمشق: فهمیدیم مصالحه شده است
حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، یکشنبه در مصاحبهای با صدا و سیما روایتی از آخرین ساعات حکومت بشار اسد ارائه داد.
اکبری در روز سقوط دولت بشار اسد، درباره حمله به سفارت ایران گفت «حاکمان فعلی امنیت سفارت ما را تامین کردهاند، نرده گذاشتهاند و حتی اجازه نمیدهند کسی عکس بگیرد.»
او گفت «من و همکارانم، تا ساعت ۱۱ شب شنبه ۱۷ آذر (هفتم دسامبر) در دفتر بودیم. اما بعد متوجه شدیم مصالحه شده و رفته است و دیگر ماندن اینجا فایدهای ندارد.»
صبح روز یکشنبه ۱۸ آذر (هشتم دسامبر) بشار اسد سوریه را ترک کرد و ائتلاف شورشیان اعلام کردند که کنترل دمشق، پایتخت را در دست دارند.
در همان روز تصاویری از حمله و غارت سفارت ایران منتشر شد اما هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفت.
او همچنین گفت زائران ایران را خیلی زود تخلیه کرده است و باقی افرادی که مانده بودند را به بیروت منتقل کردند.
او گفت درباره هویت مهاجمان که در روز نخست سقوط حکومت بشار اسد وارد سفارت ایران شدند، گفت آنها افرادی «مشکوک و نامشخص» بودند که از جنوب دمشق آمده بودند و «پیشبینی من هم این بود که اولین جا به سفارت ما میآیند، و همین هم شد.»او گفت مهاجمان علاوه بر سفارت، به ساختمان رایزنی و کنسولگری ایران هم حمله کردند.بی بی سی