کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (جمعه ۳۱ ژانویه/ ۱۲ بهمن) اعلام کرد این اتحادیه مأموریت غیرنظامی خود برای نظارت بر گذرگاه مرزی بین غزه و مصر در رفح را از سر گرفته است. رفح یک نقطه ورود و خروج کلیدی برای فلسطینیان است. همزمان صدها مصری در مخالفت با طرح دونالد ترامپ برای کوچاندن اجباری فلسطینیان به مصر و اردن در نزدیکی گذرگاه رفح دست به اعتراض زدند.
خانم کالاس چند روز پیش اعلام کرد که میان وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق گستردهای وجود دارد که «هیئت کمک مرزی اتحادیه اروپا» میتواند نقش «تعیینکنندهای» در حمایت از توافق آتشبس بین اسرائیل و حماس ایفا کند، گروهی که اداره غزه را در اختیار دارد.
«ماموریت کمک مرزی اتحادیه اروپا»، مجموعه فعالیتهای غیرنظامی اتحادیه اروپا است که برای نظارت بر مرزها و تقویت ظرفیتهای مدیریتی در مناطق درگیر تأسیس شده است.
خانم کالاس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مأموریت غیرنظامی مرزی اتحادیه اروپا امروز به درخواست فلسطینیان و اسرائیلیها در گذرگاه رفح مستقر میشود. این مأموریت از کارکنان مرزی فلسطینی حمایت خواهد کرد و انتقال افراد از غزه را امکانپذیر میکند، از جمله کسانی را که نیاز به مراقبتهای پزشکی دارند.»مقامات فلسطینی و حماس اعلام کردند که اکنون اعضای تشکیلات خودگردان فلسطین و ناظران اروپایی این گذرگاه را اداره میکنند.به گفته این مقامها، گذرگاه برای ۵۰ شبه نظامی و۵۰ غیرنظامی مجروح، همراه با افرادی که آنها را همراهی میکنند، باز خواهد شد. آنها همچنین گفتهاند که ۱۰۰ نفر دیگر، که به احتمال زیاد دانشآموز یا دانشجو هستند، به دلایل بشردوستانه مجاز به عبور از این گذرگاه خواهند بود.
«مأموریت غیرنظامی اتحادیه اروپا» که برای کمک به نظارت بر این گذرگاه در سال ۲۰۰۵ آغاز به کار کرده بود در ژوئن ۲۰۰۷ و پس از قدرت گرفتن حماس در نوار غزه به حالت تعلیق درآمد.
این نهاد در وضعیت آمادهباش خود، دارای ۱۰ کارمند بینالمللی و ۸ کارمند محلی بود.
ایتالیا اعلام کرده است که علاوه بر دو نیروی ایتالیایی که هماکنون در آن جا حضور دارند، هفت نیروی دیگر متعلق به واحد «کارابینیری» (ژاندارمری) را برای پیوستن به مأموریت رفح اعزام خواهد کرد.وزارتخانههای کشور و خارجه آلمان هم در حال بررسی اعزام یک گروه آلمانی به این گذرگاه مرزی هستند. ازبی بی سی