کارگر کمونیست ۸۸۱
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۸ اردیبهشت:
-بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه اعتراضاتشان به فقر و بی تامینی و کل بساط تبعیض ، نابرابری، و چپاول و سرکوب حاکم برای یازده اردیبهشت برابر با اول ماه مه روز جهانی کارگر فراخوان به تجمعات اعتراضی سراسری داده اند.
– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های هر هفته در شهرهای کرمانشاه، اهواز، خرم آباد، بیجار، سنندج، تهران، دزفول، تبریز، ایلام، زنجان، تجمع کردند.
-جمعی از بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان از سراسر کشور که به تهران آمده بودند در اعتراض به سطح نازل حقوقها و اجرایی نشدن همسانسازی حقوقها مقابل این دانشگاه تجمع کردند.
-کارگران بلوچ شرکت کشت و صنعت مکران گوردیم کنارک در اعتراض به اخراجها تجمع کردند.
یکشنبه ۷ اردیبهشت:
-در این روز در آستانه روز جهانی کارگر بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد و معدن همچون یکشنبه های هر هفته در اعتراض به مشکلات معیشتی و برای پیگیری خواستهای خود در چندین شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. این تجمعات در شهرهای شوش، اهواز، کرمانشاه، اصفهان و.تهران بر پا شدند. در کرمانشاه بازنشستگان مقابل تامین اجتماعی تجمع داشتند و شعار میدادند: در کرمانشاه بازنشستگان با شعار” از معدن تا بندر/محل قتل کارگر” و با خانواده های جانباختگان انفجار هولناک در اسکله رجایی که طبق آخرین خبرها صحبت از 25 کشته و بیش از هزار مصدوم ست و هنوز آمار دقیقی از ابعاد انسانی این فاجعه در دست نیست اعلام کردند. در اهواز بازنششستگان تجمع و راهپیمایی داشتند و بنبر بزرگ گرامیداشت روز جهانی کار در جلوی صف اعتراض آن جلوه زیبایی به این تجمع داده بود.
– از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، کارگران ۹۰ کارگاه آجرپزی در منطقه ساروقامیش واقع در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری جاده میاندوآب – بوکان، به دلیل عدم افزایش دستمزدها متناسب با نرخ تورم و شرایط سخت کاری، دست به اعتصاب سراسری زدهاند. این اعتصاب گسترده و هماهنگ، شامل گروههای مختلفی از جمله قالبداران، چرخکشان و کارگران بخش پخت آجر است و همچنان ادامه دارد. کارگران معترض خواستار افزایش ۳۰ درصدی دستمزد و بهبود شرایط کار و زندگی خود هستند. بنا بر خبرها در تاریخ ۳۰ فروردینماه، هیئتی از اداره کار به منطقه مراجعه کرد و پیشنهادهایی برای پایان دادن به اعتصاب ارائه داد. اما این پیشنهادها از سوی کارگران رد شد.
شنبه ۶ اردیبهشت:
– دهها کارگر معدن تیتانیوم کهنوج در استان کرمان، در اعتراض به اخراجهای گسترده مقابل این شرکت معدنی تجمع کردند.
– علیرغم تلاش ماموران حکومت جشن های “فستیوال کوچه” بوشهر برگزار شد و جمعیت بزرگی از مردم با رقص های مختلف خود در کف خیابان بساط آپارتاید جنسیتی حکومت را به چالش کشیدند.این برنامه ابتدا قرار بود فقط در سه مکان از پیش تعیین شده انجام گیرد اما در عکس العمل با مخالفت حکومت، تمام شهر را در بر گرفت.
برگزار شد و جمعیت بزرگی از مردم با رقص های مختلف خود در کف خیابان بساط آپارتاید جنسیتی حکومت را به چالش کشیدند.این برنامه ابتدا قرار بود فقط در سه مکان از پیش تعیین شده انجام گیرد اما در عکس العمل با مخالفت حکومت، تمام شهر را در بر گرفت.
جمعه ۵ اردیبهشت:
– شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان به مناسبت هفته معلم معلمان را برای ساعت ده صبح یازده اردیبهشت به تجمع سراسری در مقابل مراکز آموزش و پرورش فراخوانده است. با تجمعات معلمان در سطح سراسری در ۱۱ اردیبهشت خودبخود فضای اول مه گرمی ویژه ای پیدا خواهد کرد.
پنجشنبه ۴ اردیبهشت:
– یازده تشکل کارگری –اجتماعی طی بیانیه ای مشترک به استقبال روز جهانی کارگر رفتند. در بخش پایانی این بیانیه چنین آمده است: : “اول می را در کارخانه، خیابان، مدرسه، بیمارستان، و همه جای جامعه، با شکوه بیشتری گرامی بداریم. با خانوادههایمان در این روز تاریخی همراه شویم، “زن، زندگی، آزادی” را فریاد بزنیم و با صفی متحد و سراسری، عزم خود را برای پایان دادن به مناسبات کنونی اعلام کنیم .
امضا کنندگان این بیانیه عبارتند از: اتحاد بازنشستگان، انجمن برق و فلز کرمانشاه، اعدام نکنید، چالش صنفی معلمان ایران، دادخواهان، شورای بازنشستگان ایران، شورای سازماندهی اعتراضات پرستاران، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)، کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی، ندای زنان ایران
– کارگران نفت از بخش ارکان ثالث فلات قاره منطقه عملیاتی لاوان، سکوهای نفتی سلمان، رشادت، رسالت و بلال، در اعتراض به قراردادهای غیرشفاف، تأخیرهای مکرر در پرداخت حقوق و تبعیضهای مزدی نسبت به سایر ارکان استخدامی نفت دست از کار کشیدند و ضمن اولتیماتوم به مدیران نفت خواستار رسیدگی فوری به شرایط معیشتی و شغلی خود شدند.
-اهالی روستای دهمورد در شهرستان بختگان استان فارس برای چندمین بار در اعتراض به خطرات زیست محیطی بهره برداری از این معدن مقابل معدن تجمع کردند.
– کشاورزان دشت گرمسار و آرادان در اعتراض به عدم رهاسازی آب از سد نمرود و بحرانی شدن وضع کشت و زمین شان تجمع کردند.
چهار شنبه ۳ اردیبهشت:
-صبح این روز رانندگان رانندگان بین شهری ترمینال کاویانی کرمانشاه در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری خود تجمع کردند. رانندگان معترض میگویند: «ببینید ما دیگه چیزی برای از دست دادن نداریم. بنزین گرون شد، قطعه گرون شد، نون و آبمون گرون شد، حالا هم میخواین از هر بارنامه سه درصد ببُرین؟ دیگه چی مونده؟»
سه شنبه ۲ اردیبهشت:
– بخش های مختلف بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی ، مخابرات و دیگر صندوق های بازنشستگی بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده و در اعتراض به فقر و گرانی و اختلاسگری های حاکم و در پیگیری مطالباتشان مقابل صندوق بازنشستگی کرمانشاه تجمع کردند.
– کادر درمانی بهزیستی استان آذربایجان شرقی در واکنش به حقوق و مزایای پایین در برابر حجم بالای مسئولیتها و فشار کاری و گرانی های سرسام آور، با مطالبه افزایش فوری حقوقها مقابل اداره کل بهزیستی تبریز تجمع کردند.
– با پیوستن زندان بهبهان، شمار زندانهای “سه شنبه های نه به اعدام” به ۴۰ زندان رسید و این حرکت شصت و پنجمین هفته خود را پشت سر گذاشت. همزمان خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در اعتراض به احکام اعدام و اعدامها در برابر زندان اوین، تجمع کردند.
– گروهی از متقاضیان مسکن ملی قزوین خریداران در اعتراض به عدم تحویل خانههایشان برای چندمین بار در مقابل اداره مسکن و شهرسازی تجمع کردند. .
– اهالی روستای ناصری خاش در اعتراض به ۱۲ سال بیآبی مقابل اداره آب و فاضلاب این شهر تجمع کردند.
دوشنبه ۱ اردیبهشت:
– بازنشستگان مخابرات در شهرهای کرمانشاه، تهران، رشت، اصفهان، اهواز، زنجان، تبریز، سنندج، ایلام، بیجار و بندرعباس تجمع کردند و پیگیر خواستهایشان شدند.
-کارگران کارخانه فولاد البرز غرب ابهر در اعتراض به تعویق در پرداخت دستمزدهای خود اعتصاب و تجمع کردند.
-مالباختگان شرکت خودروسازی جم نیز در مقابل دادگستری استان بوشهر تجمع کردند.
-کارگران ایران خودرو تبریز نیز از صبح روز گذشته ۳۱ فروردین در اعتراض به عدم تحقق وعدههای مدیران و مسئولان استانی برای افزایش دستمزدها و اجرای همسان سازی حقوق و دریافتی آنان با دیگر کارگران، دست به اعتصاب زدند.
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، خارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق، و پرداخت کامل پاداش سنوات خدمت به کارکنان بازنشسته.