آمریکا و اروپا پیش‌نویس قطعنامه علیه جمهوری اسلامی را به شورای حکام آژانس ارائه کردند

خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد که آمریکا به همراه بریتانیا، فرانسه و آلمان رسما پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که در آن «عدم پایبندی» ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش محکوم شده است.

سه منبع دیپلماتیک شامگاه سه‌شنبه ۲۰ خرداد به این خبرگزاری گفتند که قطعنامه پیشنهادی رسما به شورای حکام آژانس «ارائه شد».بنابر این گزارش، انتظار می‌رود که متن پیشنهادی ارائه شده عصر چهارشنبه در شورای حکام به رای گذاشته شود.

نشست شورای حکام آژانس از روز دوشنبه ۱۹ خرداد آغاز شده و مدیرکل آژانس در نخستین روز آن اعلام کرد که ایران پاسخ فنی معتبر و قابل قبولی به پرسش‌های این نهاد در مورد مکان‌های اعلام‌نشده خود نمی‌دهد.

یش‌نویس قطعنامه‌ای که خبرگزاری فرانسه آن را مشاهده کرده، از ایران می‌خواهد که «فورا عدم پایبندی خود» به تعهدات خود تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را جبران کند.

این پیش‌نویس همچنین ابراز «تاسف عمیق» کرده است که تهران «علی‌رغم درخواست‌های مکرر شورای حکام و فرصت‌های فراوان ارائه شده… از همکاری کامل با آژانس خودداری کرده است».

همچنین در این پیش‌نویس آمده است: «ناتوانی آژانس… از ابراز اطمینان به اینکه برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز است، سوالاتی را مطرح می‌کند که در صلاحیت شورای امنیت سازمان ملل متحد است.»

اگر این قطعنامه در شورای حکام آژانس به تصویب برسد برای نخستین بار طی حدود ۲۰ سال خواهد بود که ایران رسما به نقض تعهدات هسته‌ای خود متهم می‌شود.دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفتند که آمریکا و سه کشور اروپایی قطعنامه پیشنهادی خود را پس از آن ارائه کردند که آژانس در گزارش اخیر خود به «عدم همکاری» تهران با این نهاد، از جمله در ارائه پاسخ‌های معتبر به سوالات آژانس و همچنین سرقت اسناد محرمانه و پاکسازی سایت‌های اعلام نشده، اشاره کرد.

گزارش اخیر آژانس همچنین از همکاری «کمتر از حد انتظار» تهران، به ویژه در توضیح مواد هسته‌ای یافت شده در سایت‌های اعلام نشده در گذشته، انتقاد کرد. برگرفته از رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

گاردین: “پرویز ثابتی” و همسرش با نام‌های مستعار در فلوریدا؛ انتقال “بیش از ۲۰ میلیون دلار” از ایران

روزنامه بریتانیایی گاردین در گزارشی اختصاصی نوشت که پرویز ثابتی، مقام ارشد پیشین ساواک، پس از …