آمریکا شرکت‌ها و نفتکش‌های مرتبط با«تجارت غیرقانونی نفت» جمهوری اسلامی را تحریم کرد

وزارت خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر (۳ ژوئیه) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در راستای سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی، شماری از شرکت‌ها و نفتکش‌هایی را که در فروش و حمل نفت، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی حکومت ایران نقش دارند، تحریم کرده است.

در این بیانیه آمده است که «حکومت جمهوری اسلامی همچنان به دامن‌ زدن به ناامنی و بی‌ثباتی در خاورمیانه، اختلال در مسیرهای تجارت جهانی، و تأمین مالی گروه‌های تروریستی و نیابتی ادامه می‌دهد. ایالات متحده در پاسخ، اقداماتی را برای قطع جریان درآمدی جمهوری اسلامی آغاز کرده است که رژیم از آن برای سرکوب داخلی و بی‌ثبات‌سازی منطقه استفاده می‌کند.»

تحریم شرکت‌های مرتبط با صادرات محصولات پتروشیمی ایران

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد چندین شرکت ایرانی و خارجی را به دلیل مشارکت در معاملات قابل‌توجه مرتبط با صادرات محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران، طبق فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶، تحریم کرده است.

بر اساس این بیانیه، شرکت‌هایی که مشمول این تحریم‌ها شده‌اند عبارت‌اند از:

  • شرکت کاوه متانول که مالک و بهره‌بردار یک پالایشگاه و ترمینال متانول در ایران است. این شرکت از اکتبر ۲۰۲۲ تاکنون به‌طور مستمر در صادرات متانول ایرانی نقش داشته است.
  • شرکت آریا سینا کنترل که با عنوان بین‌المللی «آسکو اینترنشنال» شناخته می‌شود. این شرکت به‌عنوان ناظر بارگیری محموله‌های پتروشیمی در بنادر شمالی و جنوبی ایران فعالیت می‌کند و نقشی کلیدی در فرآیند صادرات این محصولات دارد.
  • شرکت آسیان سی انجل شیپینگ که در سال‌های اخیر بارها به‌عنوان نماینده کشتیرانی در فرآیند انتقال محصولات پتروشیمی ایران فعالیت کرده و همچنین با شرکت تحریم‌شده تریلیانس همکاری داشته است.
  • تمرکز بر «ناوگان سایه» نفتکش‌های جمهوری اسلامی

در ادامه اجرای سیاست فشار حداکثری، وزارت خارجه آمریکا همچنین چندین شرکت مدیریت کشتی و نفتکش‌هایی را که به‌صورت عمدی سیستم شناسایی خودکار کشتی‌ها (AIS) را خاموش کرده‌اند تا منشأ ایرانی محموله‌های نفتی را پنهان کنند، مورد تحریم قرار داده است. این اقدام با هدف مقابله با آن‌چه که «ناوگان سایه» جمهوری اسلامی خوانده می‌شود، صورت گرفته است.

  • شرکت اس‌ای‌آی صبوری، مستقر در هند، به‌دلیل مدیریت دو نفتکش به‌نام‌های «بتلور» و «نیل» که در دوره فعالیت این شرکت چندین بار نفت ایران را منتقل کرده‌اند، تحریم شده است.
  • شرکت بریز مارین اَسِت منیجمنت، مستقر در امارات متحده عربی و جمهوری جزایر مارشال، به‌دلیل مدیریت نفتکش «آرتمیس سه» که بیش از ۱۴ میلیون بشکه نفت خام ایران را حمل کرده، در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.
  • شرکت آیل اینوویشن، مستقر در پاناما، به‌دلیل مدیریت نفتکش «ریوریا یک» که با خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار در سه عملیات انتقال کشتی‌به‌کشتی شرکت داشته و نفت خام ایران را منتقل کرده، تحریم شده است. رادیو آمریکا

اینرا هم بخوانید

افزایش شدید قیمت بسته‌های اینترنتی!

 اقتصادآنلاین:افزایش شدید قیمت بسته‌های اینترنتی / بسته اینترنتی ایرانسل چقدر گران شد؟ در روزهایی که …