جنگ ۱۲ روزه و مطالبه غرامت جنگی توسط مردم- سینا پدرام

نشریه ژورنال شماره ۱۰۷۹ – فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، چهارشنبه ۱۰ تیر اعلام کرد دولت پیشنهاد کرده حداکثر ۸ میلیون تومان (حدود ۸۸ دلار) به ازای هر مترمربع برای تعمیر منازل آسیب‌دیده در حملات اخیر اسرائیل پرداخت شود. به گفته او تاکنون بیش از ۲۰۰ خانواده در هتل‌های تهران اسکان موقت یافته‌اند و شهرداری به همراه دولت و سایر نهادها در روند بازسازی همکاری می‌کند. بنا بر گفته وی، ساخت واحدهای جدید با نیاز به ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان، در دستور کار بنیاد مسکن و سایر دستگاه‌ها قرار دارد.

او به پرداخت هزینه برای خسارات وارد شده به دیگر شهروندان ایرانی در دیگر شهرهای ایران اشاره نکرد. تا کنون هیچ یک از مقامات جمهوری اسلامی در این زمینه به طور مشخص اعلام نکرده‌اند که چه برنامه‌ای برای جبران خسارات وارد شده به شهروندان دارند.

در مقابل، نعیم قاسم –دبیرکل حزب‌الله– سال گذشته از اختصاص ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار غرامت برای هر خانواده لبنانی آسیب‌دیده از حملات اسرائیل خبر داده بود و اذعان کرده بود که  رژیم اسلامی و حزب‌الله تا کنون حدود ۷۷ میلیون دلار در این حوزه هزینه کرده‌اند. اما الشرق الاوسط گزارش داده به دلیل کمبود منابع، پرداخت غرامت به مالکان خانه‌های تخریب‌شده در منطقه ضاحیه بیروت موقتاً متوقف شده است.

این ارقام نشان می‌دهد نه مردم تهران و ایران و نه آوارگان لبنانی –در عمل– از حمایت واقعی برخوردار نبوده‌اند. ۸ میلیون تومان برای هر مترمربع تعمیر خانه در ایران پشیزی بیش نیست و باید گفت که حتی پرداخت آن در عمل نیز مبهم است. در لبنان هم پرداخت‌های وعده‌داده‌شده به دلیل “کمبود منابع” متوقف شده است که نشانه‌های  آشکار از عمق بحران اقتصادی و اولویت‌های سیاسی رژیم اسلامی است.

واقعیت آن است که این کمک‌ها، صرف بازسازی زندگی مردم نمی‌شوند، بلکه در چرخه قدرت و جریان‌های مافیایی -دولتی بلوکه می‌ماند. رژیم جمهوری اسلامی با تخصیص  بودجه به گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی مانند حزب‌الله، نشان داده پیش از کمک به مردم لبنان، کسب نفوذ و قدرت سیاسی را در دستور کار خود قرار داده است. در نهایت، وعده‌های ناتمام و کمک‌هایی که یا کوچک‌اند یا متوقف شده‌اند، تصویری از مدیریت فاسد و توأم با رانت را ارائه می‌دهند. مردم جنگ‌زده ایران و لبنان قربانیان اصلی این سیاست‌های جنگ‌افروزانه رژیم اسلامی و دار و دسته‌های تروریستی مافیایی منطقه هستند.

بی‌تردید مردم جنگ‌زده و تمامی شهروندانی که زندگی‌شان چه به شکل روانی و چه مادی و جسمی در این جنگ صدمه دیده‌اند در  ایران با گردهمایی و اعتراضات هماهنگ و متشکل بر علیه رژیم اسلامی باید خواستار پرداخت غرامت جنگی شوند.

اینرا هم بخوانید

چماق کشی اسلامی علیه آزادی بیان در ترکیه – محسن ابراهیمی

نشریه ژورنال شماره ۱۰۷۸ – فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه باز هم …