هیچ انسانی غیر قانونی نیست! سیاست فاشیستی اخراج افغانستانی‌ها باید فورا متوقف شود!

جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه نظامی و سیاسی، شروع به اخراج صدها هزار افغانستانی کرده و فضای تبلیغاتی فاشیستی علیه آنها را تشدید کرده است. به بهانه پایان مهلت برای خروج افغانستانی‌هایی که مدارک برای پناهندگی ندارند،شروع به دستگیری وحشیانه و اخراج بیرحمانه چند صدهزار پناهنده و مهاجر بی پناه افغانستانی کرده است. این در حالی است که بسیاری از آنها دارای برگه‌‌های معتبر و قانونی مهاجرتی و بسیاری از آنان شامل زنان، کودکان، سالمندان، بیماران، فعالین سیاسی و مدنی و نظامیان سابق گریخته از دست طالبان بوده‌اند. جمهوری اسلامی به شکل بیرحمانه‌ای آنها را با توهین و تحقیر در گرمای طاقت فرسای مرز، بدون امکانات اولیه زیستی اخراج کرده است.اخراج صدها هزار انسان چنان غیر انسانی و بیرحمانه در دستور حکومت فاشیست اسلامی قرار گفته که اکثر آنها حتی قادر به دریافت دستمزد چندماه کار خود و یا دریافت رهنی که بابت اجاره خانه پرداخت کرده‌اند نشدند.

 سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرده است که طی چند ماهه سال جدید، بیش از هفتصد‌‌ هزار نفر فقط از مرز اسلام‌قلعه به افغانستان اخراج شده‌اند. بیش از ۸۰هزار کودک که حدود هفت هزار تن از آنان بی سرپرست، بدون همراه و خانواده در مرزهای ناامن رها شده‌اند و تنها توان کمک و امداد رسانی اولیه به حدود ۱۱درصد از مهاجرین وجود دارد. چند صد هزار انسان بدون سرپناه، مسکن و امکانات اولیه زندگی درمانده و بی پناه در مرز رها شده‌اند!

سیاست ضد پناهندگی به قدمت عمر پر نکبت جمهوری اسلامی است. اما از ماه‌های پایانی سال۱۴۰۳ روند اتهام‌زنی، نفرت‌پراکنی و بدرفتاری، پاپوش دوزی و پرونده سازی، دروغ‌پراکنی و فضاسازی به کمک ارتش سایبری، با سناریو‌سازی‌های نخ‌نما مانند مشکلات اقتصادی و افزایش بیکاری و نبودن کار برای کارگران ایرانی، افزایش جرائم، بالا بودن نرخ زاد و ولد و خطر تغییر ترکیب جمعیتی به صورت بی سابقه‌ای افزایش یافته بود.

با شروع درگیری نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، اتهام جاسوسی و نفوذ و همکاری با اسرائیل نیز علیه این قربانیان بی‌حقوق و ستمدیده اضافه شد تا انتقام شکست خفت‌بار خود در این جنگ از آسیب‌پذیر‌ترین و بیدفاع‌ترین بخش جامعه گرفته شود. اکنون صحبت بر سر اخراج ۴ میلیون انسان بی‌پناه در میان است! یک فاجعه انسانی تمام عیار توسط حکومت اسلامی دارد رقم می‌خورد. بازگرداندن میلیونها انسان پا درگریز به افغانستان تحت حاکمیت طالبان، مصداق بارز جنایت علیه بشریت است و باید با دخالت فوری بین‌المللی فورا متوقف شود.

بیانیه‌ای با امضای بیش از  ۱۳۰۰ نفر از فعالین، هنرمندان و نویسندگان در اعتراض به رفتار شرم‌آور و ضد بشری پناهنده‌ستیزی جمهوری اسلامی منتشر شد که روحیه اعتراضی جامعه و حس انسان‌دوستی و همبستگی انسانی در جامعه را به نمایش گذاشت. هشتگ‌ها و بیانیه‌های محکومیت جمهوری اسلامی و انبوهی از همدردی و ابراز تنفر از رفتار شنیع جمهوری اسلامی نیز گواه روشنی بر حس انسان‌دوستی مردمی است که بارها فریاد زده‌اند: مرگ بر طالبان چه در کابل چه تهران. این اقدامات را باید ارج نهاد و آنها را هر چه بیشتر تکثیر کرد.

حزب کمونیست کارگری رفتار فاشیستی و نژادپرستانه جمهوری اسلامی را شدیداً محکوم می‌کند و همه مردم شریف و آزادیخواه را به حمایت فعال از پناهندگان و مهاجرین افغانستانی فرامی‌خواند. این سیاست تفرقه افکنانه که بخشی از استراتژی بقای حکومت ننگین اسلامی است با قدرت مردمی که انقلاب زن زندگی آزادی را خلق کردند، باید تماما شکست بخورد و خنثی شود.باید همه جا در مقابل برخوردهای غیرانسانی با افغانستانی‌ها ایستاد و به هر شکل ممکن از آنها حمایت کرد، در مدیای اجتماعی باید فضا را علیه فاشیسم ضد افغانستانی‌ها تنگ کرد. این بخشی از مبارزه برای متحد شدن و مقابله با حکومت سرکوبگر اسلامی است.

حزب کمونیست کارگری ایران

۳ جولای ۲۰۲۵، ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴

اینرا هم بخوانید

اعتراض ۵۷ حقوقدان به طرح مجلس برای «تشدید مجازات جاسوسی»

۱۱ تیر ۱۴۰۴ ۵۷ تن از وکلا، استادان دانشگاه و حقوقدانان ایرانی با انتشار بیانیه‌ای …