اخبار هفته – واحد خوزستان، کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۲۷تیر – ۳ مرداد ۱۴۰۴
جمعه ۳ مرداد:
– بحران برق و انرژی تولید شرکت فولاد خوزستان را به شدت محدود کرده و عملاً زنگ خطر فروپاشی تدریجی صنعت فولاد و صنایع وابسته را به صدا درآورده است. کاهش تولید وبه تعطیلی کشیده شدن این کارخانه، نورد کاران را در پایین دست با کمبود مواد اولیه مواجه کرده است. به همین ترتیب، صنایع پایین دستی نظیر صنعت ساختمان، خودروسازی و لوازم خانگی نیز با اختلال در تامین ورق و قطعات فولادی روبهرو شدهاند. و این معضل کارخانجات فولاد در سطح سراسری است و هرگونه وقفه در تولید فولاد، زنجیرهای از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را به راه میاندازد که بخشهای مختلف اقتصاد کشور را در بر میگیرد. این وضعیت، شغل و معیشت کارگران را به خطر انداخته است و بیکارسازیها را با خود همراه آورده و موجب کاهش شدید درآمد کارگران شده است. از جمله زغال سنگ، سنگ آهن، فروآلیاژ و الکترود گرافیتی، همه و همه مواد اولیهای هستند که در صورت افت تولید فولاد، تقاضای خریدشان کاهش یافته و معیشت هزاران شاغل در این بخشها تحتالشعاع قرار میگیرد. طبق برآوردها، از هر شغل مستقیم در صنعت فولاد، دستکم ۱۸ شغل غیرمستقیم در دیگر بخشهای اقتصادی کشور ایجاد میشود. بدین ترتیب، تهدید صنعت فولاد، نه یک تهدید بخشی، که یک تهدید فراگیر و سراسری است. در فولاد خوزستان پرداخت حقوق و مزایای کارگران و امنیت شغلی کارگران به خطر افتاده است. و این وضعیت فضایی از اعتراض در این کارخانه و صنایع فولاد ایجاد کرده است.
پنجشنبه ۲ مرداد:
– ریزگردها در سال جاری بیش از ۲۵ استان کشور را درگیر کردهاند. به طور میانگین، سالانه بیش از ۲۵۰ روز هوای ناسالم و طوفانهای سمی در بیشتر شهرهای غربی ثبت میشود. طبق آمار رسمی، در سالهای اخیر بیش از ۷۰ درصد تالابهای مرزی در نتیجه سیاستهای مخرب و چپاولگرانه حکومت خشک شدهاند. از جمله سد سازی بیرویه، مدیریت نادرست منابع آب و برداشت بی ضابطه از سفرههای زیرزمینی، کفه داخلی بحران را سنگینتر کرده و در حال حاضر ایران در فهرست یکی از ۱۰ کشور اولِ بحرانخیز از نظر ریزگردها قرار دارد. خوزستان یک کانون همیشگی آلودگی هوا است. در این رابطه مردم بارها با فریاد، هوای سالم حق مسلم ماست اعتراض کرده اند.
– ۸ شهر ایران از جمله در جمع گرمترینهای جهان قرار گرفتند. در استان خوزستان شوشتر با دمای ۴۹ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده نخست گرمترین های جهان قرار گرفت. همچنین صفی آباد دزفول با دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده دوم و خرمشهر با دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده سوم، اندیمشک با دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده پنجم، اهواز با دمای ۴۷ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده نهم، و بندر ماهشهر با دمای ۴۷ درجه سانتیگراد بالای صفر در رده دوازدهم قرار گرفتند. بدین ترتیب گرما بیداد میکند. قطعی های برق مردم را از بهره گیری از حداقل امکانات سرمایشی محروم میکند. قطعی های آب نیز مردم تشنه را بی طاقت میکند. برق، آب ، زندگی حق مسلم ماست، یک شعار جاری امروز مردم در سطح سراسری است.
چهارشنبه ۱ مرداد:
– گزارشات از ادامه بحران آب و برق خبر میدهد. پیشتر اداره کل هواشناسی خوزستان نسبت به افزایش دما در امروز و فردا در سطح این استان هشدار سطح قرمز صادر کرده و ادارات تعطیل اعلام شده بود. هم اکنون خوزستان به جهنمی تبدیل شده است. روز گذشته شوش با دمای ۵۲ درجه گرمترین نقطه این استان بود. به گزارش محمد سبزه زاری، مدیرکل هواشناسی خوزستان با استقرار توده هوای بسیار گرم تا اوایل هفته آینده در این استان، دما در اغلب مناطق خوزستان به ۴۹ و یا ۵۰ درجه سانتیگراد و حتی بیشتر خواهد رسید. این درحالیست که مردم با بحران آب نیز روبرویند و در عین حال از داشتن هرگونه وسایل سرمایشی محرومند و فضای شهرها بشدت ملتهب است.
بی آبی یک بحران قدیمی تر در خوزستان است، و اکنون کل جامعه را فراگرفته است. بحران آب امروز با بحران برق و قطعی های ممتد آنها زندگی را برای مردم به جهنم تبدیل کرده و جامعه را به نقطه انفجار رسانده است. یک نمونه آن سبزوار در همین هفته است.
تیرماه ۱۴۰۰ خیزش مردم خوزستان علیه بی آبی و تشنگی و سیاست های مافیایی حکومت در قبال محیط زیست که زندگی و معیشت کل جامعه را به نابودی کشانده بودیم. خیزشی که در جریان آن مردم در شهرهای مختلف این استان به خیابان آمدند و با شعارهای”آب ما کو؟ هوای ما کو؟”، “تشنهام؛ آب حق من است” و “مرگ بر خامنهای” “مرگ بر دیکتاتور” اعتراض خود را به نظام جمهوری اسلامی، ابراز کردند. اعتراضاتی که در جریان آن دوازده نفر توسط حکومت به قتل رسیدند و مردم این استان دادخواه این عزیزان هستند.با گرامیداشت یاد آنها علیه این جهنمی که حکومت برپا کرده بپاخیزیم.
سهشنبه ۳۱ تیر:
تیرماست و سالگردخیزش مردم در خوزستان در سال ۱۴۰۰ علیه بی آبی و بساط مافیایی حاکم. و امروز بحران آب همراه با بحران برق و گرمای سوزان و بیسابقه تابستانی یادآور آن روزها برای مردم است. به این مناسبت با نام بردن از ۱۲ جانباخته این اعتراضات که توسط حکومت به قتل رسیدند، یادشان را گرامی می داریم.
۱. مصطفی نعیماوی، ۳۰ ساله، شادگان – اهواز، ۱۶ تیر، ۲. قاسم ناصری (خضیری)، ۱۷ ساله – کوت عبدالله، ۱۷ تیر، ۳. محمد چنانی – شوش، ۲۰ تیر، ۴. عیسی بالدی، ۲۷ ساله – ماهشهر، ۲۰ تیر، ۵. محمد کروشات، ۲۰ ساله، اهواز (کوی علوی)، ۲۰ تیر، ۶. امید آذرخوش، ۲۰ ساله – الیگودرز (همراه حمایت از خوزستان)، ۲۱ تیر، ۷. هادی بهمنی، ۱۷ ساله – ایذه، ۲۹ تیر ، ۸. فرزاد فریسات (حمزهالفریساوی)، ۲۴–۳۲ ساله (براساس منابع متفاوت)، اهواز، ۲۱ تیر، ۹. میثم عچرش, ۲۰ ساله – ماهشهر، ۲۱ تیر، ۱۰. حمید مجدم (جوکاری)، چمران، ۱۱. محمد عبداللهی – ایذه، ۱۲. امیر مشاریعبادی، زخمی شد و ۲۳ تیر در بیمارستان کشته شد.
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام هفتاد و ششمین هفته خود را در ۴۷ زندان کشور از جمله در زندانهای شیبان و سپیدار (بند زنان و مردان) در اهواز و زندان بهبهان در خوزستان پشت سر گذاشت.
– با توجه به روند افزایشی دمای استان و بحران برق، شبکه برق استان با موافقت استاندار خوزستان فعالیت ادارات استان طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری را به صورت دورکاری اعلام کرد. در روزهای اخیر و در سوزانترین مقطع تابستان، قطعیهای مکرر آب و برق در سطح سراسری و در اهواز و شهرهای جنوب جهنمی برپا کرده و زندگی میلیونها نفر از مردم مختل شده است. نبود آب آشامیدنی سالم، خاموشی های شبانه، گرمای طاقتفرسا و بیپاسخماندن نیازهای اولیه و به تعطیلی کشیده شدن شهرها مردم را به خشم در آورده است. این فاجعه اجتماعی-زیستمحیطی، نتیجه مستقیم دههها فساد و اولویتهای جنگ افروزانه نظام چپاولگر جمهوری اسلامی است. در دفاع از زندگی و معیشت خود سراسری متحد و همصدا شویم.
– فرشاد اعتمادیفر از اهالی استان کهگیلویه و بویراحمد و مسعود جامعی و علیرضا مرداسی (حمیداوی)، دو شهروند عرب اهل اهواز، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی ادیبیمهر، هر یک به دو بار اعدام و یک سال حبس محکوم شدند. بر پایه دادنامه صادره، اتهامات این سه متهم شامل “افساد فیالارض”، “عضویت در گروههای باقی مخالف نظام جمهوری اسلامی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اجماع و تبانی” اعلام شده است. در همین پرونده، دو شهروند دیگر به نامهای سامان حرمتنژاد به ۱۲ سال حبس و داوود حرمتنژاد به ۱۵ سال حبس محکوم شدهاند. این پنج زندانی سیاسی در سال 1402 بازداشت شده بودند. با کارزار سراسری علیه زندان و اعدام همصدا شویم..
دوشنبه ۳۰ تیر:
– موج گسترده اخراج کارگران در شرکت تاشای اهواز به راه افتاده است. در این روز از ورود تعدادی از کارگران که قصد ورود به شرکت را داشتند جلوگیری و به آنها اعلام کردند که اخراج هستند. بنا بر گزارشات شرکت ماشین سازی تاشا در اهواز طی ١٢ روز جنگ، ۳۰۰ کارگر و مهندس خود را اخراج کرده است و به گفته کارگران از اول سال با هیچ نیرویی قرارداد امضا نکرده اند تا هر زمانی که بخواهند راحت اخراج کنند.
– کارگران اخراجی پروژهی زمزم ۳ صنایع فولاد خوزستان، با خواستِ بازگشت بهکار همراه با خانوادههای خود، مقابل این شرکت دست به تجمع زده و به رغم ممانعت نیروهای حراست، برای پیگیری خواست خود وارد محوطهی مجتمع شدند. این کارگران که در سالهای گذشته در تمامی مراحل ساخت و احداث این پروژه شاغل بودند، پس از افتتاح آن از کار اخراج شدند . به گفته کارگران این اخراجها در شرایطی صورت گرفته که به آنان در حین ساخت پروژه، وعدهی اشتغال پس از افتتاح داده شده بود. کارگران اخراجی در همین رابطه در خردادماه نیز تجمعات چندروزهای مقابل این مجتمع فولادی برگزار کرده بودند.
یکشنبه ۲۹ تیر:
– بنا بر گزارشات شرکت لاستیک خوزستان که در سال ۱۳۹۶ به عنوان صادرکننده برتر کشور در حوزه صادرات تیوپ خودرو شناخته شده بود، بهطور ناگهانی با توقف کامل تولید مواجه شده است. بدین ترتیب با تعطیلی شرکت، حدود ۴۰۰ کارگر بیکار شده و به آنان اعلام کرده اند که برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند، اما حتی بیمههای آنها نیز رد نشده است و این خود باعث محرومیت آنها از حق چندرغاز بیمه بیکاری نیز هست. این کارگران همچنین چهار ماه مزد خود را طلب دارند. کارگران خواهان امنیت شغلی خود و دستمزدهای معوقه شان هستند.
شنبه ۲۸ تیر:
– حدود ساعت ۲ بعدازظهر در واحد تقطیر شماره ۷۰ پالایشگاه آبادان در حین عملیات تعمیرات، آتشسوزی مهیبی اتفاق افتاد. طبق گزارشات این آتشسوزی یکساعت بعد مهار شد . اما متاسفانه یکی از کارگران بنام آل یاسین، جان خود را از دست داد و تعدادی نیز مجروح شدند که بخاطر وخامت حال حداقل ۲ نفر از کارگران برای درمان به بیمارستانهای اهواز انتقال داده شدند. جانباختن همکارمان آل یاسین را به خانواده این عزیز گرامی و همکاران تسلیت میگوییم. ایمنی محیط کار یک مطالبه فوری کارگران نفت و در سطح سراسری است.
– با توجه به آلودگی هوا در پی آتشسوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم و انتشار دود حاصل از آن به نیمه غربی استان خوزستان، در این روز فعالیت ادارات هویزه، دشت آزادگان، حمیدیه، اهواز کارون و باوی به صورت دورکاری انجام گرفت. گرمای سوزان هوا، آلودگی هوا و بی تامینی زندگی مردم در این استان را بطور ویژه ای ساقط کرده است.
جمعه ۲۷ تیر:
– باز هم خبر ها از افزایش دما و گرمای شدید در اکثر مناطق کشور بویژه در خوزستان حکایت میکند. بنا برگزارشات تا یکشنبه در اکثر مناطق کشور روند افزایش دما در پیش خواهد بود و در خوزستان از شرایط بی هنجار دمایی هوا صحبت میشود . در این روز آبادان با ثبت دمای ۵۱.۶ درجه گرم ترین شهر جهان شد. همچنین شهرهای امیدیه، اهواز و دزفول نیز در جمع ۱۰ شهر گرم جهان قرار گرفتند.این وضعیت ویژه و بی تامینی مطلق، زندگی و کار مردم را مختل کرده و در خوزستان بسیاری از مردم را راهی بیمارستان نموده است.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۵