واشنگتن‌پست:حملات اسرائيل برنامه «پالس الکترومغناطیسی» ایران را متوقف کرد.

به گزارش واشنگتن‌پست، فرماندهان سپاه به دنبال توسعه برنامه تسلیحاتی «پالس الکترومغناطیسی» با منشا هسته‌‌ای بودند، زیرا استفاده از چنین سلاحی را ناقض فتوای علی خامنه‌ای علیه بمب اتم نمی‌دانستند و کشته‌شدن دانشمندان هسته‌ای در جریان حملات اسرائیل این برنامه را متوقف کرد.

به گزارش واشنگتن‌پست به نقل از منابع اسرائيلی، دانشمندان ایرانی در حال مطالعه بر سلاح «پالس الکترومغناطیسی» (EMP) بودند که می‌تواند زیرساخت‌های الکترونیکی اسرائیل را کاملا فلج کند. به گفته این منابع، جمهوری اسلامی ایران همچنین به دنبال ساخت بمب هیدروژنی، سلاحی به مراتب قوی‌تر و پیچیده‌تر از بمب هسته‌ای بوده است.

به گزارش این روزنامه آمریکایی این دو برنامه تسلیحاتی ایران در پی کشته‌شدن دانشمندان رده اول و دوم ایرانی در حملات اسرائيل متوقف شدند.

سلاح «پالس الکترومغناطیسی» چیست؟

در نتیجه انفجار یک بمب هسته‌ای در ارتفاع بالا، معمولا ده‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین سه نوع پالس الکترومغناطیسی موسوم به E1، E2 و E3 تولید می‌شود که می‌توانند بدون ایجاد تلفات انسانی مستقیم، سامانه‌های ارتباطی و تجهیزات الکترونیکی را به‌طور گسترده مختل کنند.

پالس E1، که حاصل تابش اشعه گاما در لحظهٔ انفجار است، موجب آسیب فوری به تجهیزات الکترونیکی حساسی مانند آنتن‌های محلی، کابل‌های کوتاه، مدارهای مجتمع، حسگرها، سامانه‌های حفاظتی، سامانه‌های ارتباطی و رایانه‌ها می‌شود.پالس E2، رفتاری مشابه رعد و برق دارد و عمدتاً بر دکل‌های آنتن عمودی، خطوط برق‌رسانی باز، و آنتن‌های در حال پرواز مانند هواپیماها اثر می‌گذارد.

پالس E3، با اثرگذاری آهسته‌تر اما گسترده‌تر، می‌تواند شبکه‌های برق تجاری، خطوط تلفن ثابت، کابل‌های زیرزمینی و کابل‌های ارتباطی زیرآبی را برای مدت طولانی مختل یا از کار بیندازد.

به گفته یک منبع اسرائيلی، فرماندهان سپاه پاسداران از تلاش برای ساخت این سلاح حمایت می‌کردند، زیرا معتقد بودند ناقض فتوای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی علیه تسلیحات هسته‌ای محسوب نمی‌شود.

با این حال، به گفته این مقام اسرائیلی، حرکت سریع به سوی ساخت سلاح هسته‌ای در هر صورت در جریان بود و تنها در انتظار چراغ سبز نهایی از سوی رهبر برای ساخت بمب باقی مانده بود.

واشنگتن‌پست، در این گزارش کشته‌شدن دانشمندان هسته‌ای ایران را «ویران‌گرترین» و همزمان «کم‌تر اهمیت داده شده‌ترین» بخش حملات اسرائیل توصیف کرده است.

به گزارش این روزنامه آمریکایی به نقل از یک منبع اسرائيلی، ایران دیگر «در آستانه دستیابی به بمب هسته‌ای» قرار ندارد و اکنون برای تولید یک سلاح هسته‌ای قابل استفاده، اگر بتواند برنامه هسته‌ای خود را از چشم جهانیان پنهان کند، به دست‌کم یک یا دو سال زمان نیاز دارد.

به گفتهٔ این منبع، تهران ممکن است تلاش کند در مدت زمان کوتاه‌تری یک وسیله هسته‌ای ابتدایی را به نمایش بگذارد، اما اسرائیل احتمالا متوجه انجام چنین آزمایشی خواهد شد و می‌تواند حمله‌ای فلج‌کننده برای جلوگیری از آن انجام دهد.

چنین روایتی، ادعای دولت دونالد ترامپ و اسرائیل مبنی بر این‌که این عملیات به اهداف خود دست یافته است را تقویت می‌کند. شواهد جدید نیز بر این ارزیابی مهر تایید می‌زند، اما برخی مسائل همچنان مبهم باقی مانده‌اند. بنابر این گزارش، ایران ممکن است همچنان سانتریفیوژها، ذخایر اورانیوم یا تسلیحاتی را که در این حملات نابود نشدند را پنهان کرده باشد. همچنین ممکن است با منابع محدود خود به‌سرعت در مسیر ساخت بمب حرکت کند و یا با انجام حملات تروریستی، تهدیدی جدی برای اسرائیل یا ایالات متحده ایجاد کند.یورونیوز

اینرا هم بخوانید

حمله مسلحانه به دادگستری زاهدان ۲۸ کشته و زخمی بجا گذاشت

روابط عمومی قرارگاه قدس زمینی سپاه کشته و زخمی شدن دستکم ۲۸ تن در ساختمان …