رئیس کمیته اطلاعات و امنیت سنای آمریکا: ‘مدرکی درباره تبانی ترامپ و روسیه وجود ندارد’

دوین نیونز، رییس کمیته اطلاعات و امنیت سنای آمریکا می‌گوید “هیچ مدرکی” وجود ندارد که نشان دهد دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود از کمک روسیه برخوردار بوده باشد.

آقای نیونز که خود عضو حزب جمهوریخواه است به شبکه خبری فاکس گفت بر اساس اسناد و مدارکی او دیده هیچ نشانه‌ای در این باره وجود ندارد.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند نفوذ هکرها به ای‌میل‌های داخلی حزب دمکرات آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی، کار روسیه و به هدف کمک به دونالد ترامپ بوده است و از این رو کمیته اطلاعات و امنیت سنای آمریکا در این باره تحقیق کرده است.

هر چند دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا این موضوع را کاملا رد کرده و آن را “اکاذیب” می‌خواند و آقای نیونز هم این موضوع را تایید کرده اما تاکنون مشخص شده دو عضو دولت آقای ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی با سرگی کیسلیاک سفیر روسیه در واشنگتن در تماس بوده‌اند.

مایلکل فلین مشاور عالی امنیت ملی دونالد ترامپ پس از افشای مکالمه‌اش با سفیر روسیه مجبور به استعفا شد و کاخ سفید اعلام کرد آقای فلین اطلاعات درست در اختیار آنها قرار نداده بوده است.

جف سشنز دادستان کل هم پس از فاش شدن دیدارش با آقای کیسلیاک، خود را از تحقیقات اف بی آی در مورد نقش نهادهای اطلاعاتی روسیه در انتخابات آمریکا کنار کشید.

سشنز حدود دو ماه پیش در سنای آمریکا شهادت داده بود که “هیچ ارتباطی با روس‌ها نداشته است”. پس از اینکه فاش شد او با سرگی کیسلیاک دیدار کرده، دموکرات‌ها آقای سشنز را به شهادت و قسم دروغ متهم کردند و خواستار برکناری او شدند اما آقای سشنز می‌گوید او این حرف را در پاسخ به سوالی داده که به این موضوع مربوط نبوده است.

آقای نیونز در گفتگو با شبکه فاکس از لو رفتن برخی اطلاعات محرمانه اظهار نگرانی کرد و آن را تنها “جرمی” دانست که اتفاق افتاده است.

اوهمچنین این ادعای کاخ سفید را هم زیر سوال برد که دونالد ترامپ به دستور دولت باراک اوباما، رییس جمهور پیشین، شنود می‌شده است.

ترامپ برای این ادعا هیچ مدرکی ارائه نکرده با این حال کاخ سفید هم از مجلس نمایندگان هم از سنای آمریکا خواسته تا در این باره تحقیق کند.

به جز آقای نیونز بسیاری از چهره‌های ارشد دمکرات‌ و جمهوری‌خواه هم این ادعا را زیر سوال برده‌اند.

ر روزهای گذشته این موضوع وارد مرحله تازه‌ای شد؛ چون یک قاضی سابق در مصاحبه شبکه تلویزیونی فاکس مدعی شد که باراک اوباما از مرکز ارتباطات و شنود دولت بریتانیا خواسته بوده که ارتباطات و مکالمات آقای ترامپ را شنود کند.

این ادعا را شون اسپایسر سخنگوی کاخ سفید تکرار کرد که با اعتراض شدید بریتانیا روبه‌رو شد. مرکز ارتباطات و شنود دولت بریتانیا برای اولین بار در تاریخ خود با صدور بیانیه‌ای این موضوع را تکذیب کرد و سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا هم گفت کاخ سفید در این باره عذرخواهی کرده و “قول داده که دیگر این ادعا را تکرار نخواهد کرد.”بی بی سی

اینرا هم بخوانید

شورای حکام آژانس علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی قطعنامه صادر کرد

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اکثریت بزرگی قطعنامه پیشنهادی چهار قدرت غربی که …