برکناری نخست‌وزیر و رئیس پلیس پاراگوئه در پی تشدید ناآرامی‌ها

رئیس‌جمهور پاراگوئه وزیر کشور و رئیس پلیس را در پی بروز ناآرامی‌ها و اعتراضات خشونت‌آمیز برکنار کرد. مردم پاراگوئه به طرحی اعتراض دارند که به رئیس‌جمهور اجازه شرکت دوباره در انتخابات را می‌دهد.

پاراگوئه نیز مانند ونزوئلا شاهد تظاهرات و اعتراضات مردمی است. شهروندان پاراگوئه در روزهای اخیر به خیابان‌ها آمده‌اند تا به تلاش و طرح هوراسیو کارتز، رئیس‌جمهور این کشور، برای تغییر قانون اساسی اعتراض کنند.

کارتز بر آن است که از طریق تغییر قانون اساسی امکان حضور و نامزدی دوباره خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را فراهم آورد.

موافقت مجلس سنای پارگوئه در این راستا و همچنین کشته‌شدن یک سیاستمدار جوان جناح اپوزیسیون به ضرب گلوله مأموران پلیس سبب شد که اعتراضات مردمی شدت گیرد و به خشونت کشیده شود.

معترضان به ساختمان کنگره هجوم آورده و آن را به آتش کشیدند. البته نیروهای آتش‌نشانی موفق به مهار حریق شدند، اما ساختمان کنگره دچار خسارت سنگینی شد.

معترضان در خیابان‌های آسونسیون، پایتخت پاراگوئه، همچنین شمار زیادی خودرو از جمله چند خودروی پلیس را آتش زدند.

در جریان این ناآرامی‌ها و درگیری‌ها بیش از ۳۰ معترض و همچنین یک نماینده‌ی کنگره زخمی شدند. مأموران پلیس ۲۱۱ نفر را هم بازداشت کرد.

رئیس‌جمهور پاراگوئه در واکنش به حمله معترضان به کنگره از “عملی وحشیانه” سخن گفت.

او تصریح کرد: «با خشونت نمی‌توان دمکراسی را به دست آورد و از آن دفاع کرد.»

البته این تنها واکنش هوراسیو کارتز نبود. تشدید ناآرامی‌ها اخراج شماری از مقامات بلندپایه را هم به دنبال داشت.

کارتز از جمله تادئو روخاس، وزیر کشور، و همچنین رئیس پلیس پاراگوئه را برکنار کرد.

او همچنین با انتشار عمومی بیانیه‌ای رسمی شهروندان کشورش را به آرامش فراخواند و گفت: «جمعی از پارگوئه‌ای‌ها که به سیاست و رسانه‌ها رخنه کرده‌اند، با توسل به خشونت در تلاش تخریب ثبات دمکراسی در این کشور هستند».

تلاش برای حفظ قدرت

دولت محافظه‌کار پاراگوئه جمعه گذشته (۳۱ مارس/ ۱۱ فروردین) در اقدامی خودسرانه و در نشستی غیرعلنی و بحث‌برانگیز در سنای این کشور طرح تغییر قانون ساسی را به جریان انداخت.

دوره‌ی ریاست‌جمهوری کارتز در سال ۲۰۱۸ خاتمه می‌یابد. اما او می‌کوشد با کمک تغییر قانون اساسی و شرکت مجدد در انتخابات همچنان بر مسند قدرت بماند.

تجربه تلخ کشورهای آمریکای لاتین در بروز حکومت‌های نظامی و دیکتاتوری سبب شد که در دوره‌ی گذار به سوی دمکراسی در این کشورها قانون اساسی به گونه‌ای تنظیم شود که شخص رئیس‌جمهور تنها یک یا حداکثر دو دوره بتواند قدرت را در دست داشته باشد.

طبق آخرین قانون اساسی پاراگوئه که در سال ۱۹۹۲ میلادی تدوین شده، رئیس‌جمهور پس از یک دوره، دیگر اجازه شرکت در انتخابات را ندارد.رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

صدور احکام قضایی علیه چهارتن از فعالان فرهنگیان در استان فارس

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو در …