محور مذاکرات ترامپ در ریاض؛ فروش تجهیزات نظامی

در گفت‌وگوهای ترامپبا سران کشورهای عربی منطقه، بیشتر تاکیدها در ارتباط با فروش تجهیزات نظامی آمریکا به این کشورها بود. در این گفت‌وگوها سخنی در باره حقوق بشر بر زبان‌ها جاری نشد.

رئیس جمهور آمریکا در دومین روز دیدار خود از عربستان سعودی با سران کشورهای عربی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار بیشترین تاکید بر روابط دوستانه این کشورها با آمریکا بود.

ترامپ در این ملاقات دعوت رئیس جمهوری مصر برای سفر به این کشور را پذیرفت و عبدالفتاح السیسی را “دوست” خود خواند. السیسی نیز گفت رئیس جمهوری آمریکا “از شخصیتی منحصر به فرد برخوردار است” که می‌تواند ناممکن را ممکن کند.

بیشتر بخوانید: ملانیا ترامپ بدون حجاب در ریاض

به گزارش خبرنگارانی که ترامپ را در سفر عربستان همراهی می‌کنند، رئیس جمهور آمریکا دیدار با پادشاه بحرین حمد بن عیسی آل خلیفه را “افتخار بزرگی” برای خود نامید. او گفت در گذشته میان دوکشور مشکلاتی ایجاد شد که به گذشته تعلق دارند.

ترامپ به روابط باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با بحرین اشاره می‌کرد. به دستور اوباما فروش ۱۹جت جنگنده اف۱۶به بحرین به دلایل حقوق بشری متوقف شد. ترامپ اما با فرمانی ادامه فروش سلاح به بحرین را ممکن ساخت.

ترامپ در دیدار با امیر قطر تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی نیز به موضوع فروش سلاح به این کشور پرداخت و گفت: «یکی از موردهایی که در باره آن بحث خواهیم کرد فروش سلاح‌هایی است که تنها ایالات متحده آمریکا قادر به ساختن آنهاست.»

بیشتر بخوانید: فروش ۱۰۰ میلیارد یورو تجهیزات نظامی در سفر ترامپ به عربستان

در نخستین روز سفر دونالد ترامپ به ریاض، آمریکا و عربستان قراردادی ۱۱۰ میلیارد دلاری بستند. بر مبنای این معامله، قرار است عربستان سعودی طی ده سال آینده ۳۵۰ میلیارد دلار سلاح از آمریکا خریداری کند و قرارداد کنونی بخش نخست این معامله بزرگ خواهد بود.

ترامپ قرار است عصر یکشنبه (۳۱ اردیبهشت / ۲۱ مه) در نشستی با حضور سران و نخست وزیران بیش از ۵۰ کشور عربی در باره افراط‌گرایی و دیدگاه‌های صلح‌آمیز اسلام سخنرانی کند. گفته می‌شود که او در این سخنرانی از سران کشورهای عربی خواهد خواست به طور هماهنگ با اسلام‌گرایان افراطی به مبارزه برخیزند.

کاخ سفید روز یکشنبه بخش‌هایی از سخنرانی ترامپ در عربستان را منتشر کرد. بر این مبنا ترامپ گفته است که مبارزه کنونی نه مبارزه‌ای میان ادیان مختلف که “مبارزه‌ای میان خیر و شر” است.

اینرا هم بخوانید

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه:نگرانی زنان سوریه از ابهام در آینده حقوقشان پس از تغییر حکومت

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه، با ابراز نگرانی عمیق از عدم تأمین …