هر چند گروه داعش از موصل رانده شده، اما آزادشدن موصل تضمینی برای صلح میان گروههای مختلف عراقی نیست. اتحادیه اروپا از گروههای مختلف عراقی دعوت کرد راه آشتی در پیش بگیرند.
دریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و “کریستوس استیلیاندس”، کمیسر اتحادیه اروپا در امور کمکهای بشردوستانه، روز دوشنبه (۱۰ ژوئیه/ ۱۹ تیرماه) در بیانیهای در بروکسل پایان اشغال موصل را یک “مرحله تعیینکننده” در مبارزه علیه اسلامگرایان “دولت اسلامی” (داعش) توصیف کردند.
ارتش عراق روز یکشنبه (۹ ژوئیه) اعلام کرد که کنترل شهر موصل را بهطور کامل به دست گرفته است.
این دو مقام اتحادیه اروپا در بیانیه خود در عینحال اعلام کردند که “اکنون ضروری است که اعتماد میان گروههای مختلف عراقی بازسازی شود”، زیرا به گفته آنها “تنها در این صورت است که عراقیها میتوانند ساختن آینده مشترک خود را آغاز کنند”.
هر دو سیاستمدار اتحادیه اروپا “شهامت ملت، دولت و نیروهای نظامی عراق و نیز سربازانی را که برای رسیدن به پیروزی، زندگی خود را قربانی کردند”، ستودند.
این دو مقام همچنین اعلام کردند که اتحادیه اروپا از دولت عراق در زمینههای بشردوستانه و امنیتی پشتیبانی خواهد کرد تا بتواند با “چالشهای برقراری ثبات و امنیت و آشتی” در این کشور مقابله کند.
مایکل فالون وزیر دفاع بریتانیا نیز موفقیت دولت و نیروهای نظامی عراق در مبارزه علیه داعش را ستود. با این حال او تاکید کرد که برای پاکسازی کامل موصل و اطراف آن از جهادگرایان داعش، کارهای زیادی باید انجام شود. او همچنین لزوم پاکسازی موصل و اطراف آن از مواد و تلههای انفجاری را یادآور شد.
سفر عبادی به موصل
عملیات آزادسازی موصل در اکتبر ۲۰۱۶ آغاز شد و ارتش عراق پس از ۹ ماه اعلام کرد که موصل را از داعش پس گرفته است. حیدر عبادی، نخستوزیر عراق شخصا به موصل رفت تا آزادسازی این شهر مهم را به ارتش عراق تبریک بگوید.
نخستوزیر عراق در عینحال گفت که خود او زمانی آزادی موصل از دست داعش را اعلام خواهد کرد که آخرین مقاومتهای این گروه نیز از بین برود. به گفته او داعش در یکی دو جا هنوز مقاومت میکند.
حیدر عبادی تاکید کرد که مناطقی که امکان دارد نیروهای داعش به آنجاها عقبنشینی کنند محاصره شدهاند. او گفت زمان اندکی برای اعلام “پیروزی بزرگ” مردم عراق باقی مانده است.
بنابر گزارش رسانهها، با وجود راندهشدن نیروهای داعش از موصل، مناطقی در شمالغرب عراق وجود دارند که هنوز در کنترل این گروه است. تلعفر در استان نینوا، حویجه در استان کرکوک و مناطقی در غرب استان الانبار نقاطی هستند که باید از وجود نیروهای داعش پاکسازی شوند.
داعش پس از اعلام موجودیت در تابستان سال ۲۰۱۴ دو شهر بزرگ فلوجه و رمادی در استان الانبار را به کنترل خود درآورد. هر چند گروه داعش از این دو شهر رانده شدهاند، اما در شمال این استان و در نوار مرزی عراق با سوریه مناطقی را در کنترل خود دارد.رادیو آلمان