مکرون در کنفرانس خبری با ترامپ: فرانسه تاکیدی بر کناره‌گیری بشار اسد ندارد

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در یک نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی‌اش از همکاری دو کشور به منظور تهیه یک نقشه راه برای دوره پس از جنگ در سوریه خبر داد و در عین حال گفت که فرانسه اصراری بر کناره‌گیری بشار اسد از قدرت ندارد.

دیدار رهبران دو کشور روز پنج‌شنبه ۲۲ تیر در پاریس و در شرایطی انجام گرفت که طرفین بر سر برخی مسائل جهانی مانند پیمان اقلیمی و پذیرش مهاجران با یکدیگر اختلافات عمده‌ای دارند اما با این حال امانوئل مکرون و دونالد ترامپ هر دو بر پیوندهای تاریخی دو ملت فرانسه و آمریکا و توافق آنها بر سر ریشه‌کن کردن تروریسم در جهان تاکید کردند.

در همین زمینه، رییس‌جمهوری فرانسه با اشاره به جنگ داخلی خونین سوریه اظهار داشت که با رهبری آمریکا برای پایان دادن به این جنگ و تروریسم در سوریه تلاش می‌کنند اما از هم‌اکنون برای دوره پس از جنگ نیز باید آماده بود و از این رو پاریس و واشینگتن با همکاری یکدیگر نقشه راهی برای آن زمان تهیه خواهند کرد که گروه‌های مختلف سوری را در بر گیرد.

ایالات متحده حدود سه ماه قبل در واکنش به حمله شیمیایی در سوریه که به حکومت این کشور نسبت داده شد، یک پایگاه هوایی ارتش سوریه را هدف موشک‌های خود قرار داد. امانوئل مکرون نیز در سخنان روز پنج‌شنبه خود هشدار داد که در صورت تکرار استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه، فرانسه بیکار نخواهد نشست و پاسخ خواهد داد.

با این حال آقای مکرون عنوان کرد که او نمی‌گوید بشار اسد حتما باید از قدرت کنار گذاشته شود و برکناری اسد اساسا موفقیتی برای فرانسه محسوب نمی‌شود.

رییس‌جمهوری فرانسه سپس گفت که اعتقاد دارد راه پایان دادن به بحران سوریه بیشتر از آن که نظامی باشد سیاسی است و از این رو باید با کشورهای درگیر در جنگ سوریه و گروه‌های مختلف در این کشور از جمله نمایندگان بشار اسد برای دستیابی به یک نقشه راه گفت‌وگو کرد.

یکی از مهم‌ترین طرف‌های درگیر در جنگ سوریه، مسکو است که به حمایت از بشار اسد برخاسته است. ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس اخیر گروه ۲۰ در هامبورگ با دونالد ترامپ به توافقی برای آتش‌بس در مناطق جنوب غربی سوریه دست یافت که آقای ترامپ در کنفرانس خبری مشترک خود با امانوئل مکرون آن را گواهی بر لزوم همکاری و ارتباط با روسیه دانست.

رییس‌جمهوری آمریکا اظهار داشت: «آتش‌بس سوریه پنج روز است که دوام آورده. اگرچه به نظر می‌رسد که پنج روز زمان زیادی نیست، اما در جایی مثل سوریه و منطقه‌ای که امروز خطرناک‌ترین منطقه جهان است، زمان طولانی به‌شمار می‌رود. این پنج روز تیراندازی نشد و انسان‌های زیادی کشته نشدند و این نتیجه ارتباط و تعامل با یک کشور دیگر است».

دونالد ترامپ در بخشی از اظهارات روز پنج‌شنبه خود اشاره‌ای نیز به ایران داشت و آن لحظه‌ای بود که از شرایط جهان امروز سخن می‌گفت و اظهار داشت که «امروز با دولت‌های یاغی کره شمالی، ایران و سوریه مواجهیم».

واشینگتن اعلام کرده که از تغییر مسالمت‌آمیز حکومت ایران حمایت می‌کند، امری که اعتراض شدید تهران را به دنبال داشته است.

دولت دونالد ترامپ در عین حال مخالف توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی است که دوره ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شد.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

حماس: آماده مذاکره فوری در باره طرح جدید واشنگتن برای آتش‌بس در غزه هستیم

حماس می‌گوید حاضر است در مورد تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه و آزادی گروگان‌ها …