Det torterade ombudet utmanar Intelligensministern

Ismael Bakhshi, det utvalde ombudet för Haft Tappeh arbetarrådet i Shush (sydvästra Iran), avslöjade i en post på Instagram den 4 januari 2019, att han blivit allvarligt torterad under sitt 25 dagars frihetsberövande och att han fått allvarliga och varaktiga fysiska skador. Han greps av Intelligensministeriet den 18 november och släpptes fri mot borgen den 12 december 2018.

I sitt öppna brev på Instagram beskrev Bakhshi att: “under de första dagarna, torterade de mig och slog mig med sina nävar och sparkade mig tills jag skulle dö utan att ange någon anledning. De slog mig så mycket att jag inte kunde röra på mig i min cell på 72 timmar. Jag kände så mycket smärta att jag inte ens kunde sova utan besvär.

“Idag nästan två månader efter de svåra dagarna känner jag fortfarande smärta i mina brutna revben, njurar, testiklar och i mitt vänstra öra”, tillade han.

“Men värre än den fysiska var den psykologiska tortyren. Jag vet inte vad de gjorde mot mig men jag har blivit mager och kraftlös samt darrar på mina händer. Jag, som marken skakade under mina steg, blev förödmjukad och förvandlad till en annan person. Jag får fortfarande allvarliga panikattacker trots att jag tar starka läkemedel.”

“Jag har en fråga till herr Intelligensministern, som är dessutom en prästman: vad är islams påbud ur ett etiskt och mänskligt perspektiv om att tortera en fånge? Är det tillåtet? Om så är fallet, i vilken utsträckning?”

Bakhshi fortsatte: “en annan viktig sak är avlysningen av telefonsamtal mellan mig och min familj av din underrättelsetjänst. Min förhörsledare sa att han visste allt om mitt liv och om att hur många gånger min fru bråkat med mig på grund av mina arbetarkampar. När jag frågade hur han visste det sa han att mina telefonsamtal spelades in under en lång tid.”

“Nu är min fråga till dig som intelligensministern, en präst och religiös person: godkänner islam ur ett etiskt och mänskligt perspektiv att avlyssna privata samtal mellan människor?”

“Herr Alavi, jag lider fortfarande av de hemska följderna av 25 dagar orättvis häktning på Intelligensministeriet… men de två grundläggande frågorna upptar mycket av mina tankar och bara du kan svara på dem. Jag och det ärade folket i Iran har rätt att veta svaren… Därför utmanar jag, Ismael Bakhshi, dig, herr Alavi, till en direktsänd tv-debatt för att höra dina svar.”

اینرا هم بخوانید

برخی از مصاحبه های شیوا محبوبی

میزگرد بی بی سی فارسی پرگار در مورد انتخابات https://m.youtube.com/watch?v= sst0tgydUzo https://www.instagram.com/ reel/C8kftEOKFUX/?igsh= MW81eDZiZWwxYWNvMA== گفتگو …