WHO پایان وضعیت اضطراری کووید۱۹را اعلام کرد.احتمالا ٢٠میلیون قربانی و۷۶۵ میلیون مبتلا در جهان

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که کووید ۱۹ پس از سه سال تاثیرگذاری بر زندگی و اقتصاد و مرگ میلیون ها نفر، دیگر یک وضعیت «اضطراری بهداشتی جهانی» نیست.۷ میلیون نفر در جریان همه گیری این ویروس جان خود را از دست دادند.اما او در عین حال افزوده که این ویروس احتمالا بیش از ۲۰ میلیون نفر را کشته باشد،‌ که این میزان سه برابر آمار رسمی ارائه شده است.

اعلام این خبر، گامی بزرگ در جهت پایان دادن همه‌گیری ویروسی است که سه سال پیش بالاترین سطح هشدار در مورد آن صادر شد.تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفته که این ویروس زخمی عمیقی در جهان برجای گذاشته و اعلام این خبر لحظه‌ای برای جشن گرفتن است.

اما او در عین حال به دولت‌ها هشدار داد که مراقب باشند و گفت که کووید اکنون باید در کنار سایر بیماری‌های عفونی مدیریت شود.رئیس سازمان بهداشت جهانی همچنین نسبت به دانشمندانی که واکسن‌هایی حیاتی برای مقابله با کرونا ساختند، ادای احترام کرد.

مقامات این نهاد گفته‌اند که میزان مرگ و میر این ویروس از زمان اوج که بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در هفته در ژانویه ۲۰۲۱ بود به بیش از۳۵۰۰ نفر در ۲۴ آوریل ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

رئیس سازمان بهداشت جهانی گفته است: «دیروز کمیته اضطراری برای پانزدهمین بار تشکیل جلسه داد و به من توصیه کرد که به وضعیت اضطراری بهداشت عمومی پایان دهم. من این توصیه را پذیرفتم. بنابراین با امیدواری زیاد اعلام می کنم که کووید ۱۹ به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی پایان یافته است.»

او همچنین افزود: « این تصمیم برای مدتی با دقت مورد بررسی قرار گرفت و براساس تجزیه و تحلیل دقیق داده‌ها اتخاذ شد.»

اما دکتر تدروس در عین هشدار داد که حذف بالاترین سطح هشدار به معنای پایان خطر نیست و گفت که وضعیت اضطراری می‌تواند در صورت تغییر شرایط بازگردانده شود.به گفته او «بدترین اقدامی که هر کشوری در شرایط فعلی می‌تواند انجام دهد این است که با اعلام این خبر، ازمراقبت‌ها و سیستم هایی که برای مقابله با این ویروس بنا شده، دست بردارد و یا این پیام را به مردم بدهد که کووید ۱۹ دیگر جای نگرانی ندارد.»سازمان بهداشت جهانی اولین بار در ژانویه۲۰۲۰، کووید۱۹ را به عنوان یک وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی اعلام کرد.

واکسن‌ یکی از نقاط عطف در همه‌گیری ویروس کرونا بود. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بعد از ساخت واکسن‌های کرونا، ۱۳ میلیارد دوز از این واکسن‌ها تزریق شده که به بسیاری از افراد اجازه می دهد در مقابل بیماری‌های جدی و همچنین مرگ‌ و میر محافظت شوند.

آمریکا و بریتانیا مانند بسیاری از کشورهای دیگر تاکنون بارها در مورد «زندگی با این ویروس» صحبت کرده‌اند و انجام تست و همچنین قوانین مربوط به فاصله اجتماعی را برداشته‌اند.اما در بسیاری از کشورها واکسن‌ها به بسیاری از نیازمندان نرسیده است.بیش از ۷۶۵ میلیون مورد ابتلا به کووید در سراسر جهان ثبت شده است.دکتر مایک رایان از برنامه فوریت‌های سازمان بهداشت جهانی گفته که وضعیت اضطراری ممکن است پایان یافته باشد، اما تهدید از سوی این ویروس هنوز وجود دارد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

پرستاران در چندین شهر دست به تجمع زدند  

پرستاران طبق فراخوان قبلی امروز در شهرهای اصفهان، قم، کاشان، شیراز و قروه دست به …