احزاب اپوزیسیون دولت آلمان، پلیس را به “نژادپرستی” متهم کردند

سیاستمداران وابسته به احزاب سوسیال دموکرات، “سبزها” و “چپ ها” پلیس آلمان را به خاطر مهاجم نامیدن مردان شمال آفریقا در تویتر و کنترل هدفمند آن ها در شب ژانویه امسال، به “نژادپرستی” متهم کردند و خواستار پی گیری موضوع شدند.

در شب ژانویه امسال بیش از ۱۵۰۰ مامور پلیس در نواحی مرکزی شهر کلن مستقر شدند و بیش از هزار مرد را که به خاطر ظاهرشان متعلق به کشورهای شمال آفریقا ارزیابی می کردند، مورد کنترل شدید و در مواردی خشن قرار دادند.

به خاطر تجربه تلخ شب سال نو در یکسال پیش، شب ژانویه امسال در نواحی مرکزی کلن تدابیر امنیتی بی سابقه ای اتخاذ شده بود.

از ساعاتی مانده به چرخش سال، بیش از ۱۵۰۰ مامور پلیس میدان مقابل کلیسای جامع، ایستگاه مرکزی قطار و خیابان های منتهی به آن ها را تحت کنترل قرار دادند.

در شب سال نوی ۲۰۱۶ گروه هائی از مردان در نواحی مرکزی کلن و چند شهر دیگر آلمان زنان و دختران را مورد تعرض جنسی قرار دادند. پلیس آلمان سپس مدعی شد که بسیاری از متعرضان، پناهجویانی از شمال آفریقا بوده اند.

کنترل ها، شب سال نوی امسال به ویژه زمانی شدت گرفت که گروه هائی از مردان مجرد قصد ورود به محل برگزاری جشن و آتش بازی را داشتند. در اینجا، پلیس راه بر هر گروهی که تصور می کرد اعضای آن شهروندان شمال آفریقا باشند، می بست و به کنترل مدارک شناسائی و تفتیش بدنی دقیق آن ها می پرداخت.

واکنش انتقادی سیاستمداران و هنرمندان

این رفتار، هرچند سبب شد که جشن شب سال نو بدون اتفاق های مشابه سال پیش برگزار شود، انتقاد شدید سیاستمداران و برخی هنرمندان سرشناس آلمان را برانگیخت. آن ها پلیس را به “نژادپرستی و یک کاسه کردن ملت های شمال افریقا” متهم کردند و خواستار پی گیری موضوع شدند.

انتقادها، تنها به خاطر کنترل شدید مهاجران شمال آفریقا نبود، بلکه این نکته را نیز در بر می گرفت که پلیس در تویتر از شهروندان شمال افریقا با اصطلاح من درآوردی Naferi یاد کرده و در اسناد داخلی خود نوشته بود که نافری به معنای شمال آفریقائی های مهاجم است.

کریستوفر لاور سیاستمدار عضو حزب سوسیال دموکرات کاربست این اصطلاح از سوی پلیس را “غیرانسانی در بالاترین سطح” خواند. سیمونه پتر یکی از روسای حزب سبزها نیز در گفت و گو با روزنامه “راینشر پست” پلیس را به خاطر کاربست اصطلاح نافری به “تحقیر گروهی انسان ها” متهم کرد و خواستار قبول مسئولیت و پاسخگوئی روسای پلیس شد.

روزنامه اکسپرس همچنین بدون ذکر نام نوشت که یکی از رهبران حزب چپ ها به رفتار پلیس انتقاد کرده و خواستار رسیدگی دقیق به موضوع شده است.

اعتراض ها به سیاستمداران محدود نماند. برخی چهره های سرشناس حوزه رسانه و هنر نیز به این اعتراض ها پیوستند. از جمله یان بومرمن، شومنی که سال گذشته رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به خاطر انتقادهایش از او شکایت کرد، در میان این معترضان بود.

بومرمن در تویتر این پرسش را مطرح کرد که میان اصطلاح “نافری” و “نگر” چه تفاوتی هست؟ “نگر” نامیدن رنگین پوستان در آلمان جرمی نژادپرستانه محسوب می شود و قابل پی گیری حقوقی است.

اتهام گروهی به مهاجران شمال آفریقا

یورگن ماتیس رئیس پلیس کلن انتقادهائی را که متوجه اصطلاح نافری شده است رد کرد. وی گفت: “این اصطلاح تنها برای پلیس کاربست داخلی داشته و بهتر بود منتشر نمی شد”.

نسخه ای از سند داخلی پلیس به دست خبرنگاران افتاده است. به گزارش روزنامه اکسپرس در این سند محرمانه از جمله آمده است: “نافری ها، یعنی اتباع مصر، الجزایر، لیبی، لبنان، مراکش، سوریه و تونس مظنون شمرده می شوند. آن ها اغلب بین ۱۵ تا ۲۰ ساله هستند”.

در همین سند، شمال آفریقائی ها، نه به صورت فردی، بلکه به صورت گروهی به اعمال خشونت، استفاده از چاقوی ضامن دار، جیب بری و مقاومت در برابر پلیس متهم شده اند.

در برابر اعتراض های سیاستمداران و هنرمندان، بسیاری از رسانه های آلمانی انتقاد از پلیس به خاطر استفاده از یک اصطلاح نامناسب را “هوچی گری” خوانده اند.

این رسانه ها نوشته اند که اگر تدابیر امنیتی شدید اعمال نمی شد، امکان داشت کلن بار دیگر شاهد صحنه های زننده سال پیش باشد.رادیو فرانسه

اینرا هم بخوانید

سنتکام از حمله به ۹ هدف مرتبط با جمهوری اسلامی در سوریه خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد نیروهایش روز دوشنبه ۲۱ آبان به ۹ هدف …