از ۱۲۰ شرکت آلمانی فعال در ایران «تنها ۶۰ شرکت باقی مانده‌اند»

فولکر ترایر، رئیس تجارت خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان، روز یک‌شنبه (۲۶ مه – ۵ خرداد) گفت که از ۱۲۰ شرکت آلمانی که در ایران فعال بوده‌اند، اکنون تنها ۶۰ شرکت در ایران باقی مانده‌اند.کاهش حجم مبادلات بازرگانی و خروج شرکت‌های آلمانی از ایران

جایگاه ایران در لیست کشورهایی که از آلمان کالا وارد می‌کنند به ردیف ۶۲ رسیده است. حجم مبادلات بازرگانی آلمان با ایران به‌شدت کاهش یافته و دورنمای روشنی برای بهبود مناسبات اقتصادی با ایران دیده نمی‌شود. حدود نیمی از شرکت‌های آلمانی حاضر در ایران، خاک آن کشور را ترک کرده‌اند.

خبرگزاری آلمان (dpa) روز یکشنبه پنجم خرداد (۲۶ مه) با انتشار گزارشی از برلین، از کاهش شدید صادرات آلمان به ایران خبر داده است.

فولکر ترایر، رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان به خبرنگار این خبرگزاری گفته است که از ۱۲۰ شرکت آلمانی فعال در ایران، ۶۰ شرکت به فعالیت‌های اقتصادی خود در آن کشور پایان داده‌اند.

به باور ترایر، تحریم‌های آمریکا از آنجا که بخش مالی را نیز در بر می‌گیرد، عملا همچون یک تحریم کامل و تمام‌عیار عمل می‌کند.

کاهش حجم بازرگانی دو کشور

صادرات آلمان به ایران در سه ماهه نخست سال جاری به ۳۳۹ میلیون یورو رسیده است. این میزان صادرات در قیاس با مدت زمان مشابه سال گذشته، حکایت از کاهشی ۵۰ درصدی دارد.

واردات آلمان از ایران نیز با کاهش ۴۲ درصدی، در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به کمتر از ۶۰ میلیون یورو تنزل یافته است.

به این ترتیب، ایران از حیث میزان واردات از کشور آلمان، به ردیف ۶۲ سقوط کرده است. میزان صادرات آلمان به ایران از این رو، به حد صادرات آلمان به کشورهایی همچون قزاقستان و بلاروس رسیده است.

دورنمای تیره

فولکر ترایر در عین حال پیش بینی کرده است که حجم تولید ناخالص ملی ایران در سال جاری حدود پنج درصد کاهش یابد. میزان کاهش تولید ناخالص ملی ایران در سال آینده حتی حدود ده درصد پیشبینی شده است.

به باور ترایر، کاهش آهنگ رشد اقتصادی ایران، جایی برای خوش‌بینی و امید شرکت‌های آلمانی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی با ایران باقی نمی‌نهد.

فولکر ترایر، گفته است که سازوکار مالی “اینستکس” نیز برخلاف انتظار اولیه نتایج روشنی به همراه نداشته است. به باور رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان، برای اینکه این سازوکار بتواند ثمربخش باشد، ایران باید بتواند مثلا به کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا نفت صادر کند.

ترایر با اشاره به تحریم‌های نفتی ایران از سوی آمریکا و متوقف شدن واردات نفت کشورهای اروپایی از ایران گفته است: «مگر چقدر می‌شود از ایران پسته و آجیل وارد کرد؟»رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

بیانیهٔ بیش از ۳۰۰ فعال مدنی: قانون حجاب و عفاف نه مشروع است و نه قابل اجرا

گروه پرشماری از کنشگران زن و فعالان مدنی، همزمان با افزایش انتقادها از تصویب لایحهٔ …