روز گذشته شماری از کارگران تعمیرات خطوط راهآهن درود در اعتراض به محقق نشدن مطالبات خود، دست از کار کشیدند و در مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوشنبه ۱۷ دی ماه) شماری از کارگران تعمیرات خطوط راهآهن درود واقع در استان لرستان، در اعتراض به محقق نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
این کارگران دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرما عنوان میکنند.
طبق اظهارات کارگران معترض، یکی دیگر از مشکلات آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب انعقاد قراردادهای کوتاهمدت یکماهه است که باعث نگرانی بیشتر آنها شده است.
این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه افراد شاغل در نواحی ریلی کشور تصریح کردند: شرکت پیمانکاری در نواحی ریلی کشور چندین هزار کارگر دارد که هرچند وقت یکبار شماری از این کارگران برای مطالبات مزدی و بیمهای خود دست به اعتراض صنفی میزنند.
در این خصوص سیامک کیانی (مدیر حوزه طرحهای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان لرستان) گفته است: از مجموع مطالبات آنها، دو ماه حقوق به کارگران پرداخت شده و حق و حقوق چندین ماهه ندارند.
وی ادامه داد: اگر کسی در راهآهن مشغول کار باشد قطعا قرارداد داشته و تحت پوشش بیمه نیز هست، چنانچه مواردی وجود داشته باشد جای تاسف دارد.
کیانی بیان کرد: انتظار بر این نیست کسی کار کند و بیمهای نداشته باشند مگر اینکه با او تسویه شده باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه برخی از این کارگران برحسب شرایط کاری ممکن است امروز باشند و چند ماه دیگر نباشند، بیان کرد: مجموعه استانداری استان در جریان راهآهن هستند، مشکلاتی وجود داشت و چنانچه شرایط اعتباری این پروژه حل شود شرایط کاری بهتری به وجود خواهد آمد.
این مسئول افزود: قول میدهم مشکلات این کارگران را پیگیری و آنها را رفع کنم.
کیانی با بیان اینکه با تعداد زیادی از کارگران با توجه به شرایط پروژه تسویه انجام شد، عنوان کرد: این کارگران معوقات خاصی ندارند و تنها پروژهای است که به همان نسبتی که کار کردند حقوق پرداخت شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر به علت شرایط مالی کار افت پیدا کرده است، نسبت به سالهای گذشته که کار طوری بود که بیش از ۱۰۰۰ نفر در کارگاه کار میکردند، الان اگر این تعداد افراد بخواهند کار کنند کارکردی ندارند.
کیانی با بیان اینکه مشکل بزرگی در بحث این پروژه ملی داریم که آنهم مساله تملک است، افزود: بحث پرداختی پیمانکاران با اوراق مشارکت و اسناد خزانه است، امسال مجوز پرداخت اوراق بخشهای ارزی را به ما دادند ولی هنوز این مهم در بین مردم جانیفتاده و استقبال نمیشود.
وی یادآور شد: امیدواریم با پیگیریهای مسئولان استان شرایط کاری به گونهای پیش رود که به همان تعداد اشتغالی که قبلا وجود داشت، برگردیم.
******************
حدود ۱۲۰ کارگر مرکز تعویض وتعمیر بوژی ایستگاه بینالمللی راهآهن سرخس خواستار مستقیم شدن قراردادهای کار خود هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در مرکز تعویض و تعمیر بوژی ایستگاه بینالمللی راهآهن سرخس گفتند: از سال ۷۹ زیر نظر پیمانکاران مختلف در واحد تعمیرات بوژی (محور واگن) ایستگاه بینالمللی راهآهن سرخس مشغولیم و در تمامی این سالها بخشی از مطالبات مزدی ما توسط پیمانکاران برداشت میشود.
این کارگران مدعیاند: پیمانکار در مقام کارفرما به هیچیک از تعهدات مزدی خود در قبال کارگران مرکز تعمیرات بوژی سرخس عمل نکرده است.
کارگران تعویض و تعمیر بوژی راهآهن سرخس در ادامه یادآور شدند: سال گذشته آنها برای دریافت مطالبات صنفی خود و همچنین در اعتراض به سیاستگذاریهای مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمدهای از تأمین نیروی انسانی به شرکتهای پیمانکاری پیگیریهای زیادی را انجام دادهاند که در نتیجه آن نامه از سوی مقام مدیرکل راهاهن کشور در تاریخ ۲۳ اسفند سال ۹۶ برای تبدیل وضعیت کارگران پیمانی را آهن سرخس به امضا رسید.
آنها با اشاره به اینکه آن زمان کارگران خواستار حذف شرکت پیمانکاری در منطقه راهآهن سرخس بودند، افزودند: بسیاری از کارگران پیمانی راهآهن سرخس ازجمله کارگران پیمانی واحدهای «مانورجیان»، «سوزنبانان»، «پست بازدید»، «بازرگانی»، «آتش نشانی»، «حراست»، «انبار سوخت»، «خدمات» و «فضای سبز» با نامه قائم مقام مدیرکل راهآهن کشور در قالب «طرح تجمیعی» تبدیل وضعیت شدهاند اما تاکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکار و نوع قرارداد کارگران واحد تعویض و تعمیرات بوژی راهآهن سرخس نگرفتهاند و این موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر میکند.
کارگران مرکز تعویض و تعمیر بوژی ایستگاه راهآهن سرخس که از دو ماه پیش مزایای اضافهکاری آنها حذف شده، مدعی هستند که حقوق دریافتی آنان کفاف زندگیشان را نمیدهد و در این بین شرکت واسطهای که هیچ نقشی در خدمات مرکز تعویض و تعمیرات بوژی سرخس ندارد؛ به واسطه کار آنها به سودهای کلانی دست پیدا کرده است.
به گفته آنها، کارگرانی که توسط شرکتهای واسطه نیروی انسانی در خطوط و تعمیرات راهآهن مشغول به کار هستند، ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنها وجود دارد.
آنها با بیان اینکه تنها تعویض و تعمیر بوژی در ایران در سرخس انجام میشود، تصریح کردند: کار آنها به این دلیل حائز اهمیت است که تعویض بوژی راهآهن سرخس در شاهراه آسیای میانه و کشورهای اروپا قرار دارد و آنها سهم زیادی در انتقال کالا در بخش ریلی دارند.
کارگران درباره سختی کار خود افزودند: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار تعداد زیادی از کارگران واحد بوژی دچار نقص عضو (از ناحیه انگشتان دست)، دیسک کمر و حتی موارد منجر به فوت کارگر شدهاند که این مسئله تا امروز از چشم مسئولان نطارتی به دور مانده است.
آنها با تاکید بر اینکه کارگران پیمانی بعد از سالها کار در بخش مرکز تعویض و تعمیر بوژی از همه مزایای قانونی کار بیبهره بوده و از قراردادهای موقت خود با پیمانکار خسته شدهاند، در خاتمه خواستار پاسخگویی مسئولان راهآهن کشور در خصوص افزایش مشکلات کارگران این واحد خدماتی شدند.