آلمان، اتریش، اوکراین و لهستان نگران لغو پیمانINF

فرانسه:لغو پیمان خلع موشک های هسته ای میان برد از سوی آمریکا و روسیه در اروپا نگرانی های زیادی برانگیخته است. وزیران خارجه آلمان و اتریش این نگرانی را بیان کرده اند و لهستان و سایر کشورهای حوزه دریای بالیتک از قدرت نمائی مسکو می ترسند.

وزیرخارجه آلمان در واکنش به لغو پیمان منع گسترش موشک های هسته ای (INF) اعلام کرد که کشورش ابتکار عمل را در زمینه ایجاد یک پیمان جانشین به دست می گیرد. وی روز شنبه دوم فوریه در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت که در پیمان جدید باید علاوه بر روسیه و آمریکا کشورهای دیگر، از جمله چین هم حضور داشته باشند.

پیش از هایکو ماس وزیرخارجه آلمان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز از ضرورت ایجاد یک پیمان جدید سخن گفته بود. اما هنوز روشن نیست که آیا میان آلمان و آمریکا در این زمینه تبادل نظر و توافقی حاصل شده است یا نه.

خروج آمریکا از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته ای میان برد، لغو این پیمان از سوی روسیه را نیز به همراه داشت. کارین کنایسل وزیرخارجه اتریش روز جمعه نسبت به اقدام واشنگتن ابراز تاسف کرد و از دونالد ترامپ خواست که ضمن عقب انداختن تصمیم لغو این پیمان تاریخی با مسکو وارد گفت و گو شود.

خانم کنایسل در مصاحبه با روزنامه اتریشی “کلاینر تسایتونگ” گفت: “تصمیم آمریکا این نگرانی را ایجاد می کند که رقابت جدید اتمی در جهان آغاز شود یا سایر پیمان های محدود کننده رقابت های تسلیحاتی نیز به تدریج لغو شوند.

هنوز روشن نیست که آلمان تا چه حد در زمینه میانجی گری برای ایجاد یک پیمان جدید موفق خواهد شد و علاوه بر آمریکا و روسیه و آنطور که آلمان می خواهد چین، کدام کشورهای دیگر آن را امضا خواهند کرد.

پایان تهدیدهای 4 ماهه ترامپ

دونالد ترامپ از ماه اکتبر سال گذشته میلادی بارها به خروج از پیمان منع تولید سلاح های هسته ای میان برد تهدید کرده بود. این تهدید برای نخستین بار هنگامی رخ داد که مسکو موشک  9M729را با موفقیت آزمایش کرد.

آمریکا پس از این آزمایش مسکو را متهم کرد که پیمان منعقد شده در سال 1987 را لغو کرده است. آمریکائی ها ادعا کردند که موشک جدید روسی می تواند تا 2600 کیلومتر پرواز کند و تقریبا همه پایتخت های اروپائی را هدف قرار دهد. در حالی که مسکو می گفت حداکثر برد این موشک 480 کیلومتر است.

در چارچوب پیمان سال 1987 که میان اتحاد شوروی سابق و آمریکا منعقد شده است، ساخت و آزمایش هرنوع موشک قادر به حمل کلاهک هسته ای با بردی میان 500 تا 2500 کیلومتر ممنوع است.

نتایج لغو پیمان در شرق و غرب اروپا

به نوشته نشریه سیسرو در میان کشورهای اروپائی بیش از همه اوکراین، لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک بیمناک آثار خطرناک لغو پیمان منع سلاح اتمی هستند. آن ها بیش از گذشته با خطر فشار روسیه روبرو می شوند و به این دلیل با استقرار موشک های میان برد آمریکا در خاک خود موافقت خواهند کرد.

دونالد ترامپ در پی آزمایش موشک جدید روسی اعلام کرده بود که با نظارت ناتو موشک های میان برد خود را در اروپا مستقر خواهد کرد. به نوشته سیسرو، کشورهای اروپای غربی با این اقدام موافقت نخواهند کرد. اشتولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز روز شنبه دوم ژانویه اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی برنامه ای برای استقرار موشک های هسته ای در اروپا ندارد.

هایکو ماس وزیرخارجه آلمان ضمن اعلام آمادگی کشورش در مسیر تصویب یک پیمان جدید گفته است: “در دهه های گذشته سیستم های تسلیحاتی زیادی تولید شده است. آلمان خواهد کوشید قواعدی برای تولید و استفاده از این سلاح ها نیز تنظیم شود”.

اینرا هم بخوانید

پلیس سایپری رژیم از برخورد با ۱۰۹ صفحه اینستاگرامی در استان آذربایجان غربی در اجرای “طرح نور” خبر داده

سایت حکومتی خبر آنلاین نوشت:مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی، تعداد ۱۰۹ …