ترامپ و راهبرد “جدید دفاع موشکی” آمریکا

رادیو فرانسه:امروز پنجشنبه ۲٧ دی/ ‌‌١٧ ژانویه، از استراتژی جدید دفاع موشکی این کشور رونمایی می‌کند. این استراتژی برای پاسخگویی و مقابله با تهدیدات فزاینده تسلیحات جدید موشکی روسیه و چین و همچنین ایران و کره شمالی تهیه و تدوین شده است.

استراتژی جدید دفاع موشکی آمریکا که خلاصه‌ای از آن در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است، در یک سند بیش از ٨٠ صفحه‌ای تدوین شده است و “بازنگری در دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا” نام دارد.
در خلاصه منتشرشده و همچنین بنا بر پاره‌ای اطلاعات و جزئیاتی که از استراتژی جدید دفاع موشکی آمریکا در برخی رسانه‌ها چاپ شده، از جمله به جزئیات طرح‌های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای مقابله با تهدید موشک‌های جدید “اَبَر صوت” که توسط روسیه و چین توسعه یافته، اشاره شده است. این موشک‌ها توانایی پرواز با سرعت بیش از ۵ هزار کیلومتر در ساعت (بیش از ٤ برابر سرعت صوت) را دارند و در همان حال قابلیت تغییر و اصلاح مسیر را دارند. آخرین سامانه‌های دفاع ضدموشکی آمریکا، عملاً از رهگیری اینگونه موشک‌ها عاجز است. بنابراین می توان گفت که این موشک‌ها در صورت پرتاب، علی‌الاصول هدف‌های خود را بدون مشکل نابود خواهند کرد.

در سند راهبردی “بازنگری در دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا”، همچنین به توسعه طرح‌هایی اشاره شده که می‌توانند موشک‌های جدید “اَبَر صوت” را رهگیری کند. از جمله پنتاگون خواستار به‌کارگیری ماهواره‌ها برای یافتن و رصد موشک‌هایی است که پرتاب می‌شوند.
در این سند راهبردی آمده است که ایالت متحده برای دفاع در برابر موشک‌های جدید “اَبَر صوت”، خواستار استفاده از گیرنده‌های فضایی و مدرن کردن تجهیزات فضایی موجود این کشور است.

در همین حال، پنتاگون مطالعات درباره سیستم جدیدی از رهگیری موشک‌ها در فضا را با استفاده ازپهپادهای نسل جدید آغاز خواهد کرد. این پهپادها که مجهز به موشک‌های جدید هستند، به طور دائمی در مدار قرار گرفته و از آنجا موشک‌های جدید “اَبَر صوت” متخاصم را در هنگام تلاش برای رسیدن به اوج آستانه پرواز رصد کرده و نابود خواهند کرد.
بنا بر گزارش‌ها همچنین به نظر می‌رسد رویکرد واشینگتن افزایش تلاش‌ها برای مقابله با اینگونه موشک‌ها، پیش از آن‌که پرتاب شوند و یا تنها اندکی پس از پرتاب است؛ یعنی در زمانی که تقویت‌کننده (بوستر) موتور موشک همچنان فعال است.

در سند راهبردی “بازنگری در دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا” همچنین استراتژی دفاعی این کشور برای مقابله با موشک‌های بالیستیک ایران و کره شمالی تعریف شده است.

طرح “بازنگری در دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا” همچنین شامل پیشنهادها برای تحقیق، آزمایش و فناوری‌های تسلیحات فضایی به منظور انهدام موشک‌های دشمن خواهد بود. این طرح با توجه به استراتژی موازانه تسلیحات موشکی و ضدموشکی تدوین شده است. این طرح یادآور طرح “جنگ ستارگان” است که در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان در دهه ٨٠ میلادی تدوین شده بود.

مقام‌های نظامی آمریکا پیش از این بارها گفته‌اند که هدف برنامه دفاع موشکی آمریکا پیش از هر چیز مقابله با موشک‌‌هایی است که احتمالاً از سوی کشورهای دارای زرادخانه کوچک‌تر مانند کره شمالی و ایران شلیک می‌شوند. این ادعا شاید برای اطمینان دادن به رقبای تسلیحاتی بزرگ آمریکا، یعنی چین و روسیه بوده است.

در ماه‌های گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بارها در ستایش از تجهیزات و جنگ‌افزارهای تازه روسیه از جمله موشک‌های مافوق صوتِ کشورش، سخن گفته است.
چین نیز در مورد سامانه دفاع موشکی آمریکا در شرق آسیا، ابراز نگرانی کرده‌است.

“بازنگری در دفاع موشکی ایالت متحده آمریکا”، سندی ا‌ست که قرار بود، سال ٢٠۱٨ ارائه شود، اما زمان ارائه آن به تعویق افتاد.

 

**************

 

رادیو آمریکا:به منظور مقابله با تهدیدهای موجود از سوی ایران، کره، شمالی، و همچنین تسلیحات پیشرفته جدیدی که چین و روسیه در حال توسعه آنها هستند، راهبرد جدید دفاع موشکی اتخاذ خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، راهبرد جدید دولت پرزیدنت ترامپ قرار است پنجشنبه ۲۷ دی ماه معرفی شود و نخستین بار از سال ۲۰۱۰ میلادی به این طرف است که دفاع موشکی آمریکا مورد بازبینی قرار می‌گیرد.

راهبرد جدید بر حوزه فضایی متمرکز بوده و وزارت دفاع، پنتاگون، مسئول توسعه فناوری‌های دفاعی در عرصه فضا است؛ به نحوی که سامانه‌های جدید باید بتوانند موشکی‌هایی را که به سمت ایالات متحده شلیک می‌شوند به سرعت شناسایی، رهگیری و در نهایت منهدم کنند.

پیشتر در مرداد ماه، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا از جمهوری اسلامی ایران، در کنار روسیه، چین و کره شمالی به عنوان «دشمنان واشنگتن در فضا» نام برد.

او در یک سخنرانی در وزارت دفاع گفته بود: وضعیت فضا طی نسل گذشته از اساس تغییر کرده است. فضا پیشتر محیطی مسالمت آمیز و بدون چالش بود اما هم اکنون به محیطی پر رفت و آمد و خصمانه تبدیل شده است. کشورهای دیگر تلاش دارند سیستمهای فضایی ما را تخریب کرده و برتری آمریکا در فضا را در بیشترین حد به چالش بکشند.

کاخ سفید روز پنجشنبه ۱۷ مرداد اعلام کرد در مواجه با تهدیدها و رقابت‌های فزاینده با روسیه و چین، نیروی فضایی آمریکا را، به عنوان ششمین شاخه نیروهای مسلح کشور، تا سال ۲۰۲۰ ایجاد می کند.

خروج آمریکا از پیمان موشکی با روسیه

ایالات متحده می گوید روسیه «پیمان منع موشک‌های ‌هسته‌ای میان‌برد» میان مسکو و واشنگتن را نقض کرده است.

معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی به تازگی اعلام کرد روسها هیچ تلاشی برای حفظ «پیمان منع موشک‌های ‌هسته‌ای میان‌برد» انجام نداده اند و ۱۳ بهمن ایالات متحده از این پیمان خارج می شود.

این پیمان در زمان جنگ سرد بین میخائیل گورباچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۸۷ امضا شد و بر اساس آن، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیرهسته ای کوتاه و میان برد، به استثنای موشک های دریایی، منع می شد.

پرزیدنت ترامپ دو ماه پیش گفت که قصد خروج از این پیمان را دارد، چون روسیه با توسعه موشک های میان برد جدید «نواتور» این پیمان را زیر پا گذاشته است.

هشدار برای برنامه موشکی ایران

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیری نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران رااعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مطقع مرداد و آبان همین سال دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد و عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

اینرا هم بخوانید

پلیس سایپری رژیم از برخورد با ۱۰۹ صفحه اینستاگرامی در استان آذربایجان غربی در اجرای “طرح نور” خبر داده

سایت حکومتی خبر آنلاین نوشت:مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی، تعداد ۱۰۹ …