*آمریکا پیش نویس قطعنامه شورای امنیت را وتو کرد
ایالات متحده پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار ایجاد یک وقفه در عملیات جنگی برای ارسال کمک های ضروری و بشردوستانه به بیش از دو میلیون نفر در غزه شده بود، وتو کرد.طرح توقف عملیات جنگی فرصتی است که طرفهای مخاصمه در آن امکان فعالیت گروههای امدادرسان و ارسال محموله های بشردوستانه را فراهم می کنند.روز گذشته هم قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره جنگ اسرائیل و غزه وتو شده بود.
در حالی که ۱۲ عضو از ۱۵ عضو شورا به متن پیشنهادی برزیل رای مثبت دادند، ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف داد و روسیه و بریتانیا هم رای ممتنع دادند.*آژانس سازمان ملل در مورد «فاجعه بهداشتی» قریبالوقوع در غزه هشدار داد.سخنگوی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی درباره بروز «فاجعه بهداشتی» در غزه هشدار داده است.ژولیت توما گفته: «اگر محمولههای انساندوستانه ما به مردم نیازمند نرسد، ما بزودی شاهد یک فاجعه بهداشتی در غزه خواهیم بود»
*اسراییل: مانع ارسال کمکهای بشردوستانه از مصر به غزه نخواهیم شد.دولت اسرائیل میگوید این کشور مانع کمکهای بشردوستانه ارسالی از مصر به غزه نخواهد شد.
در بیانیهای که دفتر نخست وزیری اسرائیل منتشر کرده، گفته شده که این کشور تا زمانی که «فقط غذا، آب و دارو برای مردم غیرنظامی در جنوب نوار غزه» ارسال شود مانع از ارسال کمک های بشردوستانه از مصر نخواهد شد.این بیانیه در عین حال گفته تا زمانی که «گروگانهای» اسرائیلی بازگردانده نشوند اجازه هیچ گونه کمک بشردوستانه از قلمرو خود به نوار غزه را نخواهد داد.
*بایدن درباره اسرائیل: بیتفاوت نخواهیم بود
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در گفتگو با خبرنگاران گفته واشنگتن نمیتواند بیتفاوت باشد و کاری انجام ندهد.او گفته حملات حماس در هفتم اکتبر یادآور «بدترین ویرانی های داعش» بوده است.بایدن گفته:«هفتم اکتبر مرگبارترین روز پس از هولوکاست» برای جامعه یهودی بوده است. «آن زمان دنیا تماشا کرد، می دانست و هیچ کاری نکرد.»رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: «اما ما بیتفاوت نخواهیم ایستاد.»«نه امروز، نه فردا، نه هیچوقت دیگر.»
*یک سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید میگوید یک تحلیل ایالات متحده بر اساس دادههای در اختیار نشان میدهد که «اسرائیل مسئول انفجار دیروز در بیمارستان غزه نیست».
آدرین واتسون روز چهارشنبه در پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «این ارزیابی مبتنی بر تحلیل ایالات متحده از تصاویر هوایی، رهگیریها و اطلاعات منابع باز است».او افزود که آمریکا به جمعآوری اطلاعات در این زمینه ادامه میدهد.از بی بی سی و رادیو فردا
*دویچه وله:مصر اجازه اسکان فلسطینیان در کشورش را نمیدهد
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر به شدت نسبت به طرح اخراج فلسطینیان از نوار غزه و ورود آنها به کشورش هشدار داد. سیسی پس از دیدار با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت: «مصر این ایده را رد می کند که مسئله فلسطین تنها از طریق نظامی حل خواهد شد یا یک مهاجرت دسته جمعی رخ خواهد داد.»
به گفته او هر گونه تلاش برای تخلیه فلسطینیان از غزه و روانه کردن آنها به مصر منجر به اعزام فلسطینیها از کرانه باختری به اردن خواهد شد. سیسی تاکید کرد که “این امکان پذیر نیست و بسیار خطرناک است”. او هشدار داد که میلیونها مصری علیه چنین طرحهایی به مخالفت برخواهند برخواست.
سیسی خاطرنشان کرد که شبهجزیره سینا پس از آن میتواند به پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل و رویارویی نظامی مستقیم بین مصر و اسرائیل تبدیل شود. مصر مدتهاست که در شبه جزیره سینا علیه افراط گرایان اسلامی میجنگد.