آمریکا نیروهایش را تا ۱۱ سپتامبر از افغانستان خارج می‌کند

مقامات ارشد دولت آمریکا تایید کرده اند که ایالات متحده قصد دارد به زودی روند خروج نیروهای خود از افغانستان را آغاز کند و همه این نیروها تا پیش از روز ۱۱ سپتامبر از این کشور خارج خواهند شد.هم زمان، ترکیه اعلام کرده است که کنفرانس ده روزه صلح افغانستان در استانبول با شرکت‌ مقام‌های بلندپایه دولت افغانستان و طالبان از روز ۲۴‌ آوریل برگزار خواهد شد.

یک مقام ارشد دولت آقای بایدن که نخواست نامش منتشر شود روز سه شنبه (۱۳ آوریل) به گروهی از خبرنگاران گفت: «رئیس جمهور بایدن تصمیم گرفته است تا نیروهای باقی مانده آمریکایی را از افغانستان خارج کند و سرانجام پس از ۲۰ سال جنگ ایالات متحده را در آنجا پایان دهد.»

او افزود: «ما روند خروج نیروهای باقیمانده را قبل از اول ماه مه آغاز خواهیم کرد و قصد داریم همه نیروهای آمریکایی را قبل از بیستمین سالگرد 11 سپتامبر خارج کنیم.»این مقام آمریکایی تایید کرد که جو بایدن قصد دارد روز چهارشنبه (۱۴ آوریل) رسما این خبر را اعلام کند.

او گفت که تنها بخشی از نیروهای آمریکایی برای محافظت از مراکز دیپلماتیک در افغانستان در این کشور باقی خواهند ماند. وی افزود که روند خروج هرچند با هماهنگی متحدان ناتو انجام خواهد شد بر خلاف گذشته مشروط بر اوضاع افغانستان نخواهد بود.

این مقام آمریکایی گفت: «ما مدت هاست که می دانیم نیروی نظامی معضلات سیاسی داخلی افغانستان را حل نمی کند و به درگیری داخلی افغانستان خاتمه نمی دهد. بنابراین ما در حالی به عملیات نظامی پایان می دهیم که تلاش هایمان را بر حمایت دیپلماتیک از روند جاری صلح متمرکز کرده ایم.»

او افزود: «ما به طالبان صراحتا گفته ایم که اگر آنها حین انجام این عقب نشینی علیه نیروهای آمریکایی یا متحدان ما حمله کنند – که همانطور که گفته ایم، قبل از اول ماه مه آغاز می شود – ما سخت حمله خواهیم کرد و ما آنها را مسئول خواهیم دانست.»

در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی و حدود ۷ هزار سرباز عضو ناتو در افغانستان حضور دارند، برخی رسانه‌های آمریکایی شمار دقیق سربازان این کشور را هزار نفر بیشتر گفته‌اند.

همچنین در سالی که گذشت با وجود توافق صلح میان آمریکا و طالبان، این کشور به حمایت هوایی از ارتش افغانستان ادامه داده و مکررا حملاتی علیه جنگجویان طالبان انجام داده است.

در همین حال، شورای عالی مصالحه ملی پیش‌نویس طرح‌های صلح آقای غنی و خلیلزاد را در تعدیلاتی به عنوان دیدگاه افغانستان نشر کرده است.

این طرح با انتقادهایی از سوی شماری از مقامات حکومت افغانستان مواجه شده که آن را “تقسیم قدرت میان دو قوم” خوانده‌اند.

یونس قانونی که مسئولیت تنظیم این طرح را برعهده داشته، در پاسخ به انتقادها گفته که یک دولت مشارکتی نیاز است که طالبان نیز خود را در آن ببینند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

از ابتدای امسال تا کنون، ۹۸ کولبر در استان کردستان کشته و زخمی شده‌اند.

از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون، ۹۸ کولبر در استان کردستان کشته و زخمی شده‌اند.۶ …