آموزش بین‌الملل آزار و اذیت معلمان توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد

گزارشی از یکصدو‌سی‌و‌نهمین نشست کمیته حقوق بشر سازمان ملل؛ آموزش بین‌الملل آزار و اذیت معلمان ایران را در این نشست محکوم کرد

کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در ۹ و ۱۰ اکتبر در ژنو برگزار گردید. خانم دومینیک مارلت، هماهنگ‌کننده ارشد تحقیقات، سیاست و حمایت در آموزش بین‌الملل (EI)، بعنوان یکی از سخنرانان این کمیته، بازداشت و شکنجه خودسرانه‌ی معلمان و دانش‌آموزان، به‌ویژه دختران، در ایران را محکوم کرد. این نماینده‌ی آموزش بین‌الملل، ایران را به‌عنوان یکی از امضاکنندگان میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)، موظف به پایبندی به حقوق مربوط به آزادی تشکل، تجمع و آزادی بیان نمود.

تمرکز آموزش بین‌الملل بر سرکوب رهبران اتحادیه معلمان از شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران (CCITTA) بود که به دلیل انجام فعالیت‌های قانونی بین‌المللی اتحادیه‌ای بازداشت شده‌اند. خانم دامنیک به نمایندگی از آموزش بین‌الملل، نقض مداوم آزادی انجمن برای معلمان در ایران را برجسته کرد.

🔻 نقض حقوق اتحادیه‌ای در ایران:
خانم دامنیک در بخشی از سخنانش به ممنوعیت، سرکوب شدید اعتراضات مسالمت‌آمیز معلمان، بازداشت‌های ناعادلانه و نیز خودسرانه‌ی شرکت‌کنندگان در اعتراضات مسالمت‌آمیز، شکنجه‌ی اعضای اتحادیه‌های کارگری پرداخت و به تشریح محدودیت حق تشکل‌یابی، آزادی تجمعات پرداخت که چگونه این مسئله منجر به عدم ملحق شدن کارگران به سازمان‌های مربوط به مشاغل خود و در نتیجه این مانعی برای اتحادیه‌ها در فرآیندهای انتخاباتی، اداری، تصویب قوانین و رهبری ایجاد می‌کند؛ هر نوع اعتراض به وضع موجود ممنوع است و هیچ تضمین قانونی در برابر تبعیض ضداتحادیه وجود ندارد. این مسائل فراتر از آموزش است و بر کارگران اتحادیه‌ای در صنایع مختلف از جمله نفت، گاز، آهن، فولاد و نیشکر تأثیر می‌گذارد، جایی که کارگران با آزار، بازداشت و شکنجه غیرقانونی روبرو هستند.
همچنین این نماینده‌ی آموزش بین‌الملل، از تحقیقات آموزش‌بین‌الملل در مورد ۳۵۸ حمله شیمیایی علیه مدارس دخترانه در جریان تظاهرات “ژن، ژیان، ئازادی” ارائه کرد که بخشی از کمپین قدرت‌های حاکم برای سرکوب بخش حقوق زنان این جنبش بوده است.

🔻درخواست برای اقدام:
سازمان‌های بین‌المللی کارگری و اتحادیه‌های مستقل در داخل ایران خواستار تغییرات قانونی برای حمایت از حقوق اساسی کار، با تکرار توصیه‌های قبلی کمیته حقوق بشر سازمان ملل هستند. علاوه بر این، یک فراخوان واحد برای آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالین اتحادیه‌های کارگری که صرفاً به دلیل تجمعات مسالمت‌آمیز در خصوص حقوق اتحادیه‌ای که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده‌اند، بازداشت شده‌اند.

🔻سوالات مطرح شده از هیئت ایرانی
این نشست در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهرماه برگزار کردید؛ اعضای کمیته سوالاتی را از هیئت ایرانی مطرح کردند. این سؤالات شامل اتهامات علیه معلمان و فعالان صنفی بازداشت شده، مدت زمان بازداشت، موارد شکنجه و اینکه آیا مقامات تحقیقاتی را در مورد نقض حقوق گزارش شده آغاز کرده‌اند یا خیر. همچنین سوالات مشخصی در مورد حملات شیمیایی علیه مدارس دخترانه، تبعیض گسترده علیه اقلیت‌های ملی و مذهبی در دسترسی آنها به آموزش، بهداشت و کار پرسیده شد.

🔻پاسخ ایران:
هیئت ایرانی پاسخ‌های سطحی ارائه کرد و اتهامات مربوط به خشونت پلیس، بازداشت خودسرانه و وجود شکنجه در زندان‌های ایران را رد کردند. ایران همچنین تبعیض علیه زنان و ملیت‌ها را انکار کرد.

🔻سخن آخر:
با بررسی سوابق حقوق بشر در ایران نگرانی‌های متعددی در خصوص وضعیت نقض حقوق بشر در ایران‌ وجود دارد که مسئله‌ی آموزش در رأس همه‌ی آن قرار دارد. اگرچه ممکن است راه‌حلی فوری برای مسائل مبرم برای معلمان اتحادیه ارائه نکند، اما آموزش بین‌الملل بر اهمیت نظارت و پاسخگویی بین‌المللی تأکید می‌کند.
آموزش بین‌الملل تاکید کرده است که معلمان ایرانی، سالهاست خواسته‌های مشروع خود را در خصوص ارتقا شرایط کاری مناسب، و به رسمیت شناختن حقوق و آزادی‌های اساسی خود به عنوان کارگر و شهروند بیان می‌کنند.

🔺 آموزش بین‌الملل، در همبستگی با معلمان، اتحادیه‌های کارگری و سایر اعضای جامعه آموزش در ایران که برای تضمین ایجاد یک محیط آموزشی امن و فراگیر برای همه تلاش می‌کنند، می‌ایستد.از تلگران اتحادیه آزاد کارگران

https://t.me/ettehad

لینک خبر در سایت آموزش بین‌الملل:

https://t.me/ettehad/119043

اینرا هم بخوانید

مخالفت بلینکن با حمله به رفح؛ “پاسخ مثبت” حماس به توافق

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گروه حماس را تنها مانع آتش‌بس در جنگ غزه با …