آینده توافق پاریس بدون حضور آمریکا چه خواهد شد؟

یورونیوز:دو سال پیش در چنین روزی مقامات قریب به ۲۰۰ کشور جهان در پاریس، پایتخت فرانسه گرد هم آمدند تا به صورت جدی در مورد گازهای گلخانه‌ای که سبب تغییرات آب و هوا و تهدید حیات کره زمین شده، تصمیم‌گیری کنند.

هدف از این توافق آن است که با کاهش میزان تولید گازهای کلخاته‌ای از جمله دی‌اکسید کربن دمای کره زمین را تا پایان قرن بیست و یکم حدود ۲ درجه کاهش داده و به دمای پیش از صنعتی شدن جهان برسانند.

با این حال حدود ۱۸ ماه پس از امضای این توافق، ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگترین قطب اقتصادی جهان و دومین تولید کننده کربن در جهان اعلام کرد که این توافق را ترک خواهد کرد.

بجز آمریکا، ۹ کشور از ۱۰ کشور اصلی تولید کننده گاز دی‌اکسید کربن که در مجموع نزدیک به ۷۰ درصد از تولیدات این گاز در اختیار آنان است، همچنان به این توافق پایبند خواهند بود.

باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا توافق پاریس را «شانسی برای نجات کره زمین» خوانده بود، این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده با این توافق مخالف است و آن را برای آمریکا «غیر منصفانه» خوانده و «مضر» برای کارآفرینی در آمریکا خوانده است.

با این حساب، ایالات متحده آمریکا تنها کشوری خواهد بود که در سال ۲۰۲۰ و در دور جدید این توافق آن را امضاء نخواهد کرد.

در پاسخ به تصمیم آمریکا به ترک این توافق، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه از شعار «Make Our Planet Great Again» که مشابه شعار کمپین انتخاباتی آقای ترامپ یعنی «Make America Great Again» (شکوه را به آمریکا برگردانیم) استفاده کرد تا بر اهمیت آن تاکید کند.مکرون در راستای تحقق اهداف این توافق سران کشورهای جهان، دانشمندان، خیرین، فعالان محیط زیست و سازمان‌های غیرانتفاعی فعال در این حوزه را به کشورش دعوت کرده است تا در پاریس پرد هم آمده و درباره این مساله چاره‌ای بیندیشند.

پرسش اینجاست که آیا با خروج آمریکا از توافق پاریس، دستیابی به آن امکان پذیر است؟

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که گرچه آمریکا حدود ۱۵ درصد از تولیدات دی‌اکسید کربن در جهان را در اختیار دارد، اما حتی با وجود ترک این توافق از سوی این کشور، هنوز امکان دستیابی به هدف وجود دارد.

اریک سولهیم، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد براساس گزارشی که ماه گذشته در همین زمینه از سوی سازمان ملل متحد منتشر شد، گفت که با کاهش ۳۰ درصدی گازهای گلخانه‌ای می‌توان به هدف توافق پاریس دست یافت.

با این حال رسیدن به هدف غایی این توافق با توجه به خروج آمریکا از آن نیازمند توجه و کار موثرتر از سوی سران سایر کشورهاست.

اینرا هم بخوانید

معاون وزارت آموزش و پرورش: با معلم بلاگرها برخورد کردیم و از سیستم حذف شدند!

حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به تسنیم گفته: وزارت …