تهیه و تنظیم: عزیزه لطف الهی
کشف جسد یک دختر در دریاچه زریوار مریوان
طبق اخبار منتشر شده دختری ( َش.ا) بیست ساله اهل روستای سلین وساکن تپه موسک مریوان اقدام به خودکشی کرد . بنا به خبر شخص مزبور برخلاف میل ورضایتش وادار به ازدواج اجباری شده ومدت 10روز قبل از واقعه خانه وخانواده اش را ترک کرده ودر مکانی نامعلوم بسر میبرده است . متاسفانه ازدواج اجباری، سنتهای عقب مانده اسلامی و مرد سالار وعدم اختیار زنان در اتخاذ تصمیم برای زندگی، از عوامل عمده قتل وخودکشی زنان در کردستان است.
در کردستان عراق خشونت علیه زنان یک درصد کاهش داشته است
بنا به آمار منتشر شده از سوی نهاد مقابله با خشونت علیه زنان، در مدت 3 سال گذشته در اقلیم کردستان خشونت علیه زنان تنها یک درصد کاهش داشته است. بنا به این آمار، در سال 2014 ( 7.193 مورد )، در سال 2015 ( 7202 مورد ) و در سال گذشته ( 7.123 مورد ) خشونت علیه زنان در اشکال مختلف نطیر: ( بقتل رسانیدن، خودکشی، سوزاندن، خودسوزی، شکنجه و تجاوز ) در اقلیم کردستان ثبت شده است.
بنا به برآوردهای حالات خشونت در سال گذشته با سال 2015 مشخص میشود که 79 حالت خشونت کاهش داشته است یعنی 1.09 درصد. همچنین بنا به برآورد موارد خشونت در سال گذشته نسبت به سال 2014 ، مشخص میشود که 70مورد خشونت کاهش داشته است یعنی 0.9 درصد. بنابراین در سه سال گذشته تنها یک درصد خشونت علیه زنان کاهش نشان میدهد.
دختر دانش آموز دست به خودسوزی زد
( که یغان، ئه . ح ) دانش آموز کلاس هشتم و ساکن محله آشتی در شهرک ” قه لادزی” کردستان عراق، بتاریخ 25 مارس 2017 بعد از اینکه نمره اول امتحانات را گرفته و در چند درس ناموفق بوده، دست به خودسوزی میزند. او بمدت یک هفته زیر نظر پزشکان در بیمارستان سلیمانیه تحت درمان قرار داشت اما به دلیل میزان بالای سوختگی جان خود را از دست میدهد.
نجات 9 زن و 6 کودک از دست خلافت اسلامی داعش
روز دوشنبه دهم آوریل هفت زن و یک کودک منتسب به ایزدی بعد از دو سال و هشت ماه اسارت، از چنگال خلافت اسلامی داعش نجات پیدا کرده و به خانواده هایشان در شهر دهوک در شمال کردستان عراق ملحق شدند.
یکی از زنان از آنچه که بر سر آنان رفته است میگوید:
زنان را به امیران خلافت اسلامی یا هدیه میکنند و یا میفروشند. او همچنین گفت: در مقابل چشمان زنان و کودکانشان، همسر ان و برادرانشان را بقتل رسانیده و به زنان تجاوز کرده اند.
همچنین روز ششم آوریل نیز دو زن و پنج کودک ایزدی از دست آدمکشان اسلامی داعش نجات یافتند و به خانواده هایشان در شهر زاخو در شمال کردستان عراق ملحق شدند.
بنا به آمار مرکز نجات دهندگان، وابسته به اقلیم کردستان، تا کنون ۲۹۵۰ نفر از ایزدیان از دست خلافت اسلامی داعش نجات یافته و تعداد ۴۴۱۷ نفر همچنان در اسارت خلافت اسلامی هستند.
صدور حکم حبس و شلاق برای یک زن و مرد
خبرگزاری هرانا ـ زن و مرد جوانی به اتهام “اتهام مشارکت در قتل کودک و رابطه نامشروع” با حکم قضات دادگاه کیفری استان تهران به زندان و شلاق محکوم شدند.
اجرای حکم حبس جدید نرگس محمدی مدافع حقوق بشر
حکم جدید زندان نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر با پایان یافتن حکم زندان قبلی او بلافاصله از تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۵ اجرا شد. نرگس محمدی در پرونده اول که در سال ۱۳۸۹ برای او تشکیل شده بود، در دادگاه تجدید نظر به شش سال حبس محکوم شد. این وکیل مدافع حقوق بشر که در مرداد ماه ۱۳۹۱ برای مداوای بیماری خود به مرخصی استعلاجی آمده بود، بار دیگر در پی تشکیل پروندهای جدید، بازداشت و در دادگاهی دیگر به ۱۶ سال حبس محکوم شد که براساس اعمال ماده ۱۳۴، ده سال از این حکم زندان، اجرا میشود.
خطر مرگ جان هنگامه شهیدی را تهدید میکند
گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای با تاکید بر خطر جانی برای هنگامه شهیدی روزنامه نگار زندانی “در اعتصاب غذا” رفتار غیر مسئولانه مقامات حکومت ایران را محکوم کرد.
اعتصاب غذای آتنا دائمی در اعتراض به محکومیت اعضای خانوادهاش
آتنا دائمی مدافع حقوق بشر زندانی در بند نسوان زنان زندان اوین در اعتراض به محکومیت خواهرانش انسیه و هانیه دائمی، دست به تحصن و اعتصاب غذا زده است. همزمان مادر این زندانی از بیماری جدی دخترش در زندان خبر داد.
خودسوزی دختر ۱۶ ساله در تهران
صبح روز چهارشنبه ششم بهمنماه سال گذشته بود که مأموران پلیس پایتخت، از مرگ مشکوک دختر نوجوانی در یکی از بیمارستانها در شرق تهران با خبر و راهی محل شدند. مأموران پلیس در محل حادثه با جسد دختر ۱۶ سالهای روبهرو شدند که بر اثر شدت سوختگی فوت کرده بود.
بررسیها نشان داد دختر فوت شده که دانشآموز بوده، چند روز قبل در پارک جنگلی حوالی بزرگراه بابایی در شرق تهران اقدام به خودسوزی کرده که نگهبان پارک متوجه میشود و پس از خاموش کردن آتش جسد نیمه سوخته دختر ۱۶ ساله را به بیمارستان منتقل میکند. همچنین مشخص شد تیم پزشکی پس از حادثه تلاش زیادی برای نجات دختر جوان انجام میدهد اما در نهایت وی پس از چند روز مراقبتهای ویژه، بهخاطر شدت سوختگی به کام مرگ میرود.
نود درصد زنان زندانی جرائم غیرعمد سابقه ندار
حدود ۱۲ هزار محکوم غیرعمد در زندانها تحمل کیفر میکنند از این جمعیت حدود ۲۲۶ نفر را زندانیان زن جرائم غیرعمد تشکیل میدهند و ۹۰ درصد آنان هیچ سابقه کیفری ندارند.
تفکیک جنسیتی در مسابقات دو بینالمللی تهران
مسابقه دو بینالمللی تهران در بخش مردان برگزار شد و قرار است که زنان در رقابتی جداگانه مسافت ده کیلومتری را دور دریاچه ورزشگاه آزادی بدوند. همچنین مسیر این مسابقه نیز با مخالفت شورای تامین تهران تغییر کرد.
زندانی سیاسی زن ۶۴ ساله در زندان اوین
نوشین دخت میر عبدالباقی، زندانی سیاسی ۶۴ ساله با حکم ۳۴ سال حبس، هماکنون در بند نسوان زندان اوین دوران محکومیت خود را سپری میکند.
نوشین دخت میرعبدالباقی، زندانی ۶۴ ساله که از بیماری اسکیزوفرنی رنج میبرد، علیرغم کهولت سن و صدور عدم تحمل کیفر از سوی دستگاه قضایی، همچنان در بند نسوان زندان اوین نگهداری میشود.
حکم حبس این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۵ مهرماه سال ۹۵ به اجرا در آمده است.
نوشین دخت میر عبدالباقی ابتدا در تاریخ ۲۷ بهمنماه ۹۳ توسط نهاد اطلاعات بازداشت و در اردیبهشتماه سال ۹۴ با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه موقتاً از زندان آزاد شد.
وی در دادگاهی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی احمدزاده، با اتهامات اقدام علیه امنیت ملی، اجتماع و تبانی علیه نظام، توهین به مقدسات، تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب محاکمه شد.
قاضی به دلیل اینکه نوشین دخت میرعبدالباقی تا قبل از برگزاری دادگاه مجدداً به فعالیتهای خود ادامه داده بود، هر اتهام را برای وی دو بار محاسبه کرد و وی را به ۳۴ سال حبس محکوم نمود.
این زندانی سیاسی هماکنون در بند نسوان زندان اوین تحمل حبس میکند.
بین المللی آزادی مذهبی آمریکا
در نشست کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی ایالات متحده آمریکا موسوم به USCIRF، از زندانیان ایرانی که به خاطر مذهب زندانی هستند، یاد شد.
کمیسون بین المللی آزادی مذهبی آمریکا، هر سال لیستی از کشورهایی که به خاطر اعتقادات مذهبی افراد را زندانی می کنند، تهیه می کند که سال ۲۰۱۶ نیز نام ایران را در لیست کشورهای”مورد نگرانی ویژ” برای زندان افراد بخاطر مذهب قرار داد. قرار است تا چند ماه دیگر گزارش جدید این کمیسیون منتشر شود.
در جلسه روز پنجشنبه، به منظور روشنگری در مورد اینگونه زندانیان عقیدتی و جلب حمایت برای آزادی آنها، نمایندگان چندین سازمان “غیرانتفاعی” و گروههای فعال حامی حقوق بشر شرکت داشتند.
ایسکرا ۸۷۹