(۲۹ دی ۹۵ / ۱۸ ژانویه ۲۰۱۷ )
تهیه و تنظیم: عزیزه لطف الهی
ناهید گرجی آزاد شد
ناهید گرجی زندانی عقیدتی زندان وکیل آباد مشهد با تحمل مجموعا ۲۲ ماه حبس از محکومیت ۳ ساله خود به شکل مشروط از زندان آزاد شد. در زمان بازداشت گزارشات متعددی از وضعیت نامناسب جسمی و روحی او منتشر شد به شکلی که علاوه بر محرومیت از خدمات درمانی مناسب مسئولان زندان از تحویل گرفتن داروهای مورد نیاز این زندانی که توسط خانواده اش تهیه شده بود نیز سر باز می زدند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ناهید گرچی، شهروند مشهدی که در پی فعالیت های مدنی خود در فضای مجازی بازداشت شده بود پس از آنکه در مراحل مختلف بازداشت مجموعا ۲۲ ماه حبس را تحمل کرد، امروز بصورت مشروط از بابت حبس ۳ ساله خود از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.
یک زن در استانه اعدام
روز ۲۱ ديماه، سه زندانی از جمله یک زن محکوم به اعدام در زندان ارومیه جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند. از هويت و شرايط زن زندانی، خبری در دست نيست. حکم اعدام این سه زندانی قرار است در روزهای آتی اجرا شود. طی دوره ۴ساله رياست جمهوری روحانی، حداقل ۷۱ زن در ايران اعدام شده اند.
زنان موتور سوار تعادل نیروی انتظامی و بسیج را بهم زدند- مانا ارجمند
روز چهارشنبه ۲۲ دی در دزفول گشتهای محسوس و نامحسوس بسیج نیروهای یگان ویژه زبده بسیج که کارهای خیلی خیلی خیلی مهمی انجام میدهند.
در یک عملیات فوق متحورانه توانستند دو دختر موتور سوار را به دام بیاندازند و با کمک نیروهای تخصصی وزارت اطلاعات آنها را دستگیر کرده و توانستد از اقدامات بعدی آنها جلوگیری کنند. این دو دختر که در اقدامی فوق العاده، ارزشهای دینی بسیج را به مسخره گرفته و با ویراژهای متوالی اعصاب بسیج را خط خطی میکردند، در نهایت دستگیر شدند.
مخفیگاه آنها بوستان جنگی لاله در ابتدای جاده بخش سردشت دزفول بود و روزانه این عمل “شنیع” را تمرین میکردند!!!. اما نیروی انتظامی و بسیج و وزارت اطلاعات موفق شدند با همراهی محسوس و نامحسوسها این دو دختر را دستگیر و به مراجع دینی ولایت تحویل بدهند.
مقامات دینی قول دادند که آنها را به سزای اعمالشان برسانند! زیرا که زن را چه به موتور سواری پس فردا حتما زمانی که گشت به آنها سر بدحجابی گیر میدهد میخواهند بپرند روی موتور و فرار کنند! آنوقت چه کسی حریف میشود!!!! .
این زنان موتور سوار حتی از اقدامات خود عکس هم تهیه کرده بودند که باعث تاسف ولایت شده است. گفته میشود بسیاری از مردم “خود فروخته” از اقدام این دختران ابراز خوشحالی کرده و اقدام به تشویق آنها نموده اند. که حساب آنها را هم نیروهای زبده خواهند رسید.
سوچ زن بودن در ۴۰ تابلوی نمایشگاه گروهی عکس سوچ
دختران هنرمند در کردستان مردم را به تماشای نمایشگاه سوچ(کنج) دعوت کردند تا از سوچ نگاه آنها سوچی از دغدغه های زنانه زنان را به تماشا بگذارند زنانی که به ماندن در سوچ پستوها زبان شکوه و شکایت گشوده اند و فریاد خود را در تابلوهای محصور بر بوم دیوار سوچ محبوس کرده اند.
زنان درکردستان گرفتار در باتلاق بیکاری
بالا رفتن مدارک دانشگاهی تضمین کننده شغل در جامعه نیست. در ایران چند سالیست روند استخدامها به این سمت رفته است که تنها داشتن مدرک تحصیلی در مقطع ارشد یا دکترا، دستیابی به شغل مناسب را تضمین نمی کند. مهم ترین مسئله و بحرانی که در حال حاضر جامعه و بالتبع آن استان کردستان را با آن درگیر است بیکاری زنان می باشد چرا که نصف جمعیت جامعه را زنان تشکیل می دهند و بیکار ماندن آن ها می تواند تبعاتی داشته باشد.
ایرینا کراش، شطرنج باز آمریکایی در ایران حضور پیدا نکرد
دو شطرنج باز زن، از حضور در رقابت هاي قهرماني شطرنج زنان ۲۰۱۷ كه امسال در تهران برگزار مي شود، انصراف دادند. علت عدم حضور ایرینا کراش، شطرنج باز آمریکایی، فقدان امنيت در ايران عنوان شده است. ماریا موزیچوک، بازیکن ۲۴ ساله و مطرح اوکراینی نيز که سابقه قهرمانی شطرنج زنان در سال ۲۰۱۵ و نایب قهرمانی در سال ۲۰۱۶را دارد، به دلیل حجاب اجباری از حضور در مسابقات تهران انصراف داده است.
افزایش ازدواج سفید
افزایش هزینه های ازدواج در ایران موجب شده است تا آمار ازدواج در ایران کاهش یابد. آمار های اخیر حاکی از این است که در ۴ ماه نخست سال ۲۰۱۶ ، ۲۳۴۹۸۰ ازدواج در ایران انجام شده است که این رقم در تاریخ مشابه سال قبل ۲۴۰۳۲۹ بوده است. گفتنی است آمار ازدواج سفید در ایران افزایش یافته است که می تواند رشد شاخص جمعیت را کاهش دهد. گزارش های رسمی حاکی از این هستند که ۵ /۱۱ میلیون از مردان و زنان سن ازدواج را رد کرده اند و همچنان مجرد می باشند.
وزیر امور زنان آلمان بهدنبال برابری دستمزدها بین زنان و مردان است
وزیر امور زنان آلمان میگوید بهدنبال برابری دستمزدها بین زنان و مردان است. برای این منظوراو طرحی را تنظیم کرده که به زنان شاغل امکان میدهد تا دستمزدهایشان را با همکاران مرد خود مقایسه کنند.
به گفته مانوئلا شوزیگ، وزیر امور زنان آلمان (و عضو حزب دموکرات سوسیال)، این طرح موجب کاهش اختلاف جنسیتی در پرداخت دستمزدها خواهد شد. خانم شوزیگ گفت برای مقابله با اختلاف درآمد حاصل از کار در بین مردان و زنان، شفافیت بیشتر در نحوه پرداخت دستمزدها ضروری است. او همچنین افزود: «نکته اصلی و مهم این طرح، پرداخت برابر در ازای کار برابر برای مردان و زنان و شفاف کردن چارچوبها و شیوه محاسبه دستمزدهاست بگونهای که هر کس بداند کارش سزاوار چه میزان پرداخت از سوی کارفرماست بر اساس این طرح تازه، شرکتها ملزم خواهند بود بدون افشای میزان حقوق کارکنان خود، چارچوب و شیوه محاسبه دستمزدهای آنها را منتشر کنند. این طرح با مخالفت بخشهای صنعتی روبرو شده است.
مراکش، فروش، تولید و صدور برقع را ممنوع کرد
این خبر از سوی منایع رسمی اعلام نشده اما ماموران رسمی بدون فاش کردن نامشان به فروشگاهها گفتهاند که این تصمیم به دلیل نگرانیهای امنیتی گرفته شده است. یک مقام ارشد وزارت داخله مراکش این خبر را در گفتوگو با سایت خبری Le ۳۶۰ تایید کرده و افزوده که راهزنان اغلب از پوشش برای پوشاندن جرایم خود استفاده میکنند. برقع که تمام صورت و بدن را میپوشاند، پوشش بسیا رایجی در مراکش نیست. اغلب زنان این کشور حجابی را ترجیح میدهند که پوشش صورت را در بر نداشته باشد.
زنان حلقههای سلفی و زنان مناطق محافظهکار شمال این کشور بیشتر تمایل به استفاده از نقاب دارند که این پوشش، اطراف چشم را باز میگذارد.
این تصمیم از سوی سلطان محمد ششم گرفته شده که طرفدار اسلام میانهروست. حماد کباج، واعظی که از شرکت در انتخابات پارلمانی در ماه اکتبر به دلیل تمایل به افراطیگری محروم شد، این ممنوعیت را «غیر قابل قبول» خوانده و محکوم کرده است. کباج، آزادی و حقوق بشر مراکش را مورد تمسخر قرار داده که «پوشیدن لباس شنای غربی در سواحل را ممنوع میکند.»
در عین حال سازمان دیدهبان توسعه حقوق بشر مراکش شمالی، میگوید که این تصمیم یک “تصمیم خودسرانه است که نقض غیرمستقیم آزادی زنان و آزادی لباسی را که نشان دهنده هویت، اعتقادات مذهبی، سیاسی یا اجتماعی این زنان است محدود میکند.»
اما نوژا اسکالی وزیر سابق خانواده و توسعته اجتماعی این کشور از این قانون استقبال کرده و آن را قدمی
مهم در راه مبارزه با افراطگری مذهبی دانسته است.
ایسکرا ۸۶۷