بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
دومین روز تجمع اعتراضی کارگران شرکت حمل و نقل خلیج
روز ١٧ اردیبهشت کارگران شرکت حمل و نقل خلیج برای دومین روز دراعتراض به وضع نا بسامان کاری خود مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی تجمع کردند و با مراجعه به کلانتری١٣٤ شهرک غرب، خواستار پاسخ فوری شدند. از قرار معلوم، تعدادی از کارگران معترض از شب گذشته مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی چادر زدهاند. به گفته کارگران از اردیبهشت ماه سال ٩٥ که مسئولیت شرکت خلیج فارس به بخش خصوصی داده شده، وضعیت آنها نابسامان تر شده است. از جمله نا امنی شغلی و تعویق پرداخت دستمزدها از معضلات جدید آنها ست. زیر فشار این اعتراضات قرار است به کارگران پاسخ داده شود.
١٧ اردیبهشت اعتراض کارگران لوله سازی ماهشهر
کارگران لوله سازی ماهشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و اخراج تعداد زیادی از کارگران این شرکت دست به تحصن تجمع اعتراضی زدند
تجمع اعتراضی کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه
صبح روز ١٦ اردیبهشت حدود ١٠٠ نفر از کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت سهام خود در مقابل کارگاه این شرکت در منطقه آبدشت در استان کرمان تجمع کردند. بنا بر خبرها صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت صعتی معدنی امیر که به ترتیب صاحب ٥١و١٧ درصد از سهام این واحد معدنی را دارند، توجهی به مطالبات ما کارگران که ٣٢ درصد از سهام شرکت را در دست داریم، نمیکنند.کارگران خواستار جداسازی سهام خود از سایر سهامدان شرکت کرومیت اسفندوقه هستند،
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاهتبریز
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاهتبریز در اعتراض به رفتار پادگانی ماموران حراست، کیفیت نامطلوب غذا، پولی شدن امکانات ورزشی و سرعت بسیار پایین
اعتراض کارگران فاز ١٢ پارس جنوبی به کسر مزد
کارگران فاز ١٢پارس جنوبی در اعتراض عدم برخورداری از امکانتات درمان در کمپ محل سکونت خود و پولی بودن آن دست به اعتراض زدند. کارگران میگویند براییک مراجعه ساده و گرفتن چند عدد قرص، چهل هزار تومان از حقوقشان کم می شود. به گفته کارفرما شرکت اجاره دهنده کمپ این هزینه را از شرکت پیمانکار میگیرد و آنها هم آنرا از دستمزد کارگران کسر میکنند. خواست کارگران و همه مردم درمان و بهداشت رایگان است. فاز ١٢ پارس جنوبی (پالایشگاه نهم) بهعنوان بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه در شهرستان کنگان واقع شده است. مجری اصلی این فاز شرکت پتروپارس از زیرمجموعه های فرعی شرکت ملی نفت ایران است.
تجمع کارگران شرکت صدر فولاد لرستان
تجمع کارگران شرکت صدر فولاد لرستان در اعتراض به عدم پرداخت ١٠ ماه حقوق با شعار «خاک بر سر استاندار»
١٦٠٠ کارگر خدمات شهری قم،
حدود ١٦٠٠ کارگر خدمات شهری قم، حقوق ٢ماه گذشته خود را دریافت نکردهاند. شهرداری پاسخگوی کارگران نیست.
عدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شرکت گازاستان مازندران
چندماه حقوق کارگران شرکت گازاستان مازندران پرداخت نشده است.
جمع زیادی از کارگران ستاد مرکزی و ادارات گاز شهرهای آمل ، نور ، بابل محمودآباد و شهرهای غرب استان چند ماهی است که دردریافت حقوق خود دچار مشکل شده و تبعات خانوادگی و معیشتی برایشان بوجود آمده است .
این درشرایطی است که متاسفانه مدیرعامل این شرکت در سفر خارج از استان بسر می برد و وضعیت بحرانی کارگران شرکت گاز استان نیز رفته رفته بحرانی تر می شود .
گفته می شود شرکت های پیمانکاری مطابق قرارداد فی مابین با شرکت گاز استان ، نسبت به پرداخت حقوق در بازه زمانی تعیین شده اقدام اما دیگر بدون انجام تعهدات این شرکت و تزریق مالی قادر به تداوم پرداخت حقوق کارگران تحت پوشش نیستند .
اخراج ١٢کارگرشهرداری مُهر بدنبال تجمع اعتراضیشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات
محمدحسین سکوت شهردار مهر طی حکمی اخراج ١٢ کارگرشرکتی این شهرداری را صادر و این تعداد نیروی کار این شهرداری اخراج شدند.
دو هفته قبل کارگران شهرداری مهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و معوقات حقوقی خود در جلوی شهرداری مُهر (قسمت موتوری) تجمع و اعتراض کرده بودند که این کار و اخراج این تعداد کارگرشهرداری نمیتواند بیربط با اعتراض آنها بوده باشد.
هفته گذشته در آستانه روزکارگر محمدحسین سکوت شهردار مهر طی حکمی اخراج ١٢ نیروی شرکتی این شهردار را صادر و این تعداد نیروی کار این شهرداری اخراج شدند.
محمدحسین سکوت جهرمی درست بعد از ١٥ روز که بهعنوان شهردار مهر معرفی شد دست به این اقدام زد.
اخراج١٠٠کارگرکارخانه واگن سازی کوثرشهرضا
سایه شوم بیکاری بالای سر١٥٠دیگراین واحد تولیدی، رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرضاازاخراج ١٠٠کارگرکارخانه واگن سازی کوثرشهرضا واقع درکیلومتر٥٠ جاده اصفهان – شیراز، شهرک صنعتی رازی خبرداد وافزود١٥٠کارگرباقیمانده این واحدتولیدی هم ممکن است اخراج شوند.
عدم پرداخت٢ماه حقوق وعیدی کارگران معدن زمستان یورت
دوماه حقوق وعیدی کارگران معدن زمستان یورت پرداخت نشده است ومشکلات بیمه این کارگران کماکان پابرجاست.
تعداد کارکنان دفتری از حدود ٣٠ نفر به ١٠ نفر رسید
یکی از کارکنان کادر دفتری زمستان یورت گفت:در دوران انتخابات برای تبلیعات انتخاباتی پولی را به حساب کارگرانی که حقوقهای معوقه داشتند واریز کردند وگرنه نه از پرداخت معوقات خبری بود و نه کسی پاسخگوی خانواده جان باختگان حادثه بود.
وی که از ترس اخراج شدن نخواست نامی از او ذکر شود، افزود: اگر حمایت آم دوران تبلیغاتی به معدن زمستان یورت نبود، زمستان یورت برای همیشه تعطیل می شد.
این کارمند کادر دفتری ادامه داد: تعداد کارکنان دفتری از حدود ٣٠ نفر به کمتر از ١٠ نفر رسیده است و در حالی که معدن دوباره شروع به کار کرده است اما مشکلات همچنان به قوت خودش باقی مانده است
اخراج کارگران شرکت جهاد نصر
کارگران شرکت جهاد نصر کرمان در دیواندرە، پس از پنج روز اعتصاب در اعتراض بە ندادن حقوقهایشان تهدید بە اخراج شدند.
شرکت جهاد نصر کرمان وابستە بە سپاە پاسداران، پیمانکار قطعە نهم (دهگلان-میاندوآب) خط لولە انتقال گاز بە ترکیە است.
تجمع کارگران شرکت کارتن مشهد
تجمع کارگران شرکت کارتن مشهد در اعتراض به تعطیلی و پنج ماه حقوق معوقه جلوی استانداری مشهد.
روز جهانی کارگر ٩٧ روز قدرت نمائی طبقه کارگر و نوید دهنده اعتصابات سراسری کارگران و پیوستن دیگربخشهای معترض جامعه به طقه کارگر بود.
جوانمیر مرادی.
با وجود اعلام مقابله همه جانبه دستگاههای سرکوب و ایجاد رعب و وحشت از طریق احضار فعالین کارگری در روزهای نزدیک به روز جهانی کارگر و بگیر و ببندهای قبل از برگزاری مراسمات، امسال روز جهانی کارگر در تهران، سنندج و یزد، باشکوه و رو در رو با صفوف نیروهای سرکوبگر برگزار گردید و در شهرهای دیگر به شیوه های مختلف، با دیوار نویسی های مرتبط با روز جهانی کارگر و با برگزاری تجمعات متعدد در اعتراض به تضضیع حقوقهای خود در این روز، پیام قدرت متحدانه و عزم و اراده خود را در گام برداشتن به سوی اعتصابات سراسری در آینده نزدیک به گوش دنیا رساندند.
در تهران، مقابل مجلس به فراخوان ٥ تشکل مستقل کارگری، سندیکای نقاشان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، انجمن صنفی کارگرات برق و فلزکار کرمانشاه، اتحادیه آزاد کارگران ایران و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری و اتحاد بازنشستگان، جمعیتی از کارگران، بازنشستگان، فعالین کارگری و مدافعان حقوق کودک در برابر صف مضطرب نیروهای سرکوبگر، مراسم را با بلند کردن پلاکاردها و سر دادن شعارهای مطالباتی و متناسب با روز جهانی کارگری برگزار کردند که مورد یورش سرکوبگران قرار گرفتند و تعدادی را بازداشت نمودند (خوشبختانه بازداشت شدگان بعد از یک روز آزاد شدند).
همزمان با برگزاری مراسم روز کارگر مقابل مجلس، هزاران نفر در مقابل خانه کارگر تهران تجمع کردند و در اعتراض به عدم صدور مجوز راهپیمائی شروع به سر دادن شعارعلیه خانه کارگر کردند و خواستار استعفای ربیعی وزیر کار ضد کارگر که جزء افتخارات خانه کارگر است، شدند.
مراسم دولتی که قرار بود با آمادگی کامل همه دستگاههای سرکوب، قضائی، امنیتی و انتظامی و با شرکت عوامل همه وزارتخانه ها برای در دست داشتن کنترل مراسم انجام گیرد، با این وجود با توجه به شرایط شدیدا اعتراضی، از ترس خارج شدن کنترل مراسم از دست هدایتگران ضد کارگر و تبدیل شدن آن به صحنه اعتراض کارگران نسبت به وضع موجود، برگزار نگردید. اما انصراف از برگزار مراسم دولتی برای دولتی ها و خانه کارگریها هم باعث خلاصی از ابراز خشم و نفرت کارگران نسبت به فریبکاران و کل مجموعه ضد کارگری در قدرت نگردید و در همان مکان ساختمان خانه کارگر، کارگران با سر دادن شعار، گلوی عوامل خانه کارگر را فشردند و بیشتر از پیش ضدیتشان با منافع کارگران را افشا و رسوائی نصیبشان کردند.
در قزوین نیز خانه کارگریها با بردن کارگران به درون ساختمان، تلاش کردند مراسم را به نفع دولت و خانه کارگر تمام کنند که کارگران با بلند کردن پلاکاردهای مطالباتی خود، این تلاش مذبوحانه را به ضد آن تبدیل کردند. در یزد کارگران با سر دادن شعارهای مطالباتی راهپیمائی کردند. در سنندج باوجود احضار و محاکمه چند روز قبل از روز جهانی کارگر ٥ فعال کارگری و بازداشت یداله صمدی دبیر سندیکای کارگران خباز سنندج و امیر شهابی رئیس این سندیکا، ساعت ٦ و٣٠ دقیقه بعد از ظهر در محله نایسر تظاهرات باشکوه روز جهانی کارگر برگزار گردیدو اینگونه کارگران و آزادیخواهان و برابری طلبان شهر سنندج قدرت و عزم و اراده تسخیر ناپذیر خود را به نمایش گذاشتند.
شهر سقز مانند هر ساله کارگران مراسم خود را در میدان کارگران ساختمانی «چمی ولی خان» برگزار کردند که در پایان مراسم، نیروهای سرکوبگر به شرکت کنندگان یورش برده و ضمن ضرب و شتم، چند نفر از جمله عثمان اسماعیلی که دو هفته قبل، از زندان آزاد گردیده بود را بازداشت نمودند.
در مریوان به فراخوان انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد مراسم روز جهانی کارگر با حضور صدها نفر برگزار گردید.
کارگران چند شهر دیگر مانند ماهشهر، عسلویه، بندرعباس، شیراز، اهواز، اصفهان، کامیاران و…. در روز جهانی کارگر با براه انداختن تجمع و اعتصاب حول مطالبات خود، به اهمیت این روز تأکید گذاشتن و خود پیام شکل گیری اعتصابات سراسری را به همراه داشت.
مجموعه این مراسمات و تجمعات و اعتصابات در روز جهانی کارگر بیانگریک پیشروی اساسی در روز جهانی کارگر امسال نسبت به گذشته بود. اما این تغییر تنها در مبارزات خود کارگران نمایان و محدود نمانده بود. امسال یکی از بخش های به طور جدی معترض جامعه یعنی زنان، زنانی که در جریان تظاهراتهای دی ماه سال گذشته و همه روزهای بعد از آن علنا و عملا در میادین و خیابانهای اکثر شهرها علیه حجاب، تبعیض و نابرابری مبارزه کرده اند، با صدور بیانیه در دفاع از روز جهانی کارگر و برداشت روسری های خود در روز جهانی کارگر در خیابانها در حالیکه پلاکاردهایی در گرامیداشت روز جهانی کارگر و حاوی مطالبات کارگری بر گردن آویزان کرده بودند، مبارزه خود را در پیوند با مبارزات طبقه کارگر مستحکم تر کردند و اینگونه بر محور بودن طبقه کارگر در مبارزه برای رسیدن به همه حقوق انسانی تمام بخشهای تحت ستم جامعه تأکید گذاشتند.
زنده باد اول ماه «می»١١ اردیبهشت روز جهانی کارگر
مستحکم تر باد مبارزات متحدانه همه بخشهای تحت ستم با طبقه کارگر
جوانمیر مرادی١٥/٢/١٣٩٧
پیام اسماعیل عبدی به مناسبت اول ماه می
اول ماه مه روز همبستگی جهانی کارگران را به همه کارگران جهان تبریک میگویم!
صاحبان قدرت و سرمایه، هستی ما کارگران را به گروگان گرفتهاند، هیچ اعتراضی از طرف ما را برنمیتابند و آنرا “علیه امنیت ملی” نامیده تا ما را به بند کشند. تحت شرایط کنونی حاکم بر ایران، میلیونها خانواده کارگری در زیر خط فقر زندگی میکنند، ابعاد هولناک بیکاری و فقدان امکانات رفاهی برای بیکاران، زندگی فلاکت باری را بر این خانوادهها تحمیل کرده است.
به حراج گذاشتن صنایع، معادن، ثروت اجتماعی و کالاییسازی آموزش و پرورش عملاً امنیت کار و زندگی میلیونها کارگر و خانواده آنها را در خطری بسیار جدی قرار داده است. اختلاسهای مالی از طرف مافیای قدرت، ثروت انباشته شده میلیونها انسان را به غارت میبرد و تحت چتر امنیتی موجود به زندگی خود ادامه میدهند اما کارگر، معلم و هر معترضی به شرایط فلاکتبار کنونی بهشدت سرکوب و به بند کشیده میشود.
تخریب اسفبار و بعضاً جبرانناپذیر زیستمحیطی، بحران آب، مشکل ریزگردها، تخریب جنگلها، آلودگی هوا، و خشک شدن دریاچه و تالابها ادامه زندگی میلیونها نفر از جمعیت کشور را با خطر جدی روبرو کرده است. تداوم شرایط حاکم بر ایران، سقوط استانداردهای زندگی کارگران، معلمان، زحمتکشان و افزایش تعداد بیکاران و تخریب بازهم بیشتر محیطزیست و گسترش فقر و فلاکت و انواع ناهنجاریهای اجتماعی، چون تنفروشی، اعتیاد و ازهمگسیختگی خانوادهها خواهد شد.
.این چشمانداز وضعیتی است که اگر تغییر نکند فجایع جبرانناپذیری را بهدنبال خواهد داشت.
اول ماه مه روزی است که کارگران در بسیاری از کشورهای جهان به خیابانها میآیند تا به همه فلاکتی که نظام استثمارگرانه سرمایهداری به آنها تحمیل کرده اعتراض کنند. در ایران اما کارگران حتی از برگزاری این هم محرومند.
من به عنوان یک معلم، از درون زندان اوین و در هشتمین روز اعتصابغذای خود، اول ماه می، روز همبستگی جهانی کارگران را، به همه کارگران جهان تبریک میگویم و از همه فعالان و تشکلهایکارگری و معلمان که حمایت خود را با خواستهها و مطالبات من که همانا خواست تمامی کارگران و معلمان است، اعلام کردند، تشکر میکنم.
این روز، روز همبستگی همه گارگران جهان است. امیدوارم در ایران، معلمان و کارگران عدالتخواه با همبستگی بیشتر در جهت احقاق حقوق حقه خود تلاش کنند
زنده باد اتحاد همه کارگران جهان
اسماعیل عبدی زندان اوین١١ اردیبهشت
یداله صمدی باید فوری آزاد گردد.
صبح روز ١١ اردیبهشت روز جهانی کارگر نیروهای اطلاعاتی اقدام به ضرب و شتم نشان دادن و ایجاد رعب و وحشت به قصد ممانعت از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر سنندج، شهری که هر ساله خیابانهایش محل مارش کارگران علیه فقر، گرانی و بیکاری بوده، یداله صمدی را بازداشت نمودند.
یداله صمدی برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در محل سندیکای کارگران خباز سنندج برنامه ریزی کرده بود که نیروهای اطلاعاتی او را به خاطر اینکه نتواند این مراسم را برگزار کند و همچنین تهدیدی برای بقیه کارگران باشد که اقدام به برگزاری مراسم نکنند، بازداشت کردند.
این گونه اقدامات سرکوبگرانه و به اصطلاح پیشگیرانه دستگاههای سرکوبگر در روزهای نزدیک به روز کارگر و حتی در خود روز کارگر برای جلوگیری از برگزاری مراسمات روز جهانی کارگر در کردستان و بویژه در سنندج، یک تلاش مذبوحانه و تکراری است که کارگران، فعالین کارگری و دیگر انسانهای آزادیخواه و برابری طلب با برگزاری مراسمات و مارشهای روز جهانی کارگر در خیابانها بی اثر و عبث بودن آنها را هر ساله و مخصوصا امسال بعد از بازداشت چند نفر از جمله یداله صمدی به اثبات رسانده اند.
ما جمعی از فعالین کارگری سنندج اعلام می داریم که از فعالیتهای انسانی و در جهت دفاع از حقوق کارگران یداله صمدی دفاع می کنیم و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط او می باشیم.
ما اعلام می داریم که به جاییداله صمدی باید کسانی بازداشت، زندانی و مجازات شوند که هزاران میلیاردی می دزدند و در ازای دزدیهای نجومییک اقلیت مفتخور اکثریت جامعه را به فقر و فلاکت کشانده اند و برای حفظ شرایط موجود و مطلوب دزدان در مقابل اعتراض توده ای، زندان و شکنجه گاه برپا داشته اند.
جمعی از فعالین کارگری سنندج
عثمان اسماعیلی آزاد شد
امروز دوشنبه مورخ ١٧/٢/٩٧ عثمان اسماعیلی که روز سه شنبه مورخه ١١/٢/٩٧ برابر با روز جهانی کارگر دستگیر شده بود آزاد شد.
عثمان اسماعیلی امروز در شعبه چهارم دادیاری به اتهام ١ – تبلیغ علیه نظام ( که در مراسم روز کارگر شعار مرگ بر سرمایه دار و برقرار با حکومت کارگری را سر داده بود). ٢ – اخلال در نظم عمومی ( که در مراسم روز جهانی کارگر بدون مجوز شرکت کرده بود) محاکمه و با قرار وثیقه٣٠ میلیون تومانی آزاد شد.
قابل ذکر است که جمعی از دوستان و خانواده تا آزادی عثمان اسماعیلی در مقابل زندان مرکزی سقز تجمع و در همان محل نهار را صرف نمودند.
عثمان اسماعیلی آزاد شد
آزادی او را به همگان تبریک میگوییم
عثمان اسماعیلی از فعالین شناخته شده سقز که در روز جهانی کارگر دستگیر شده بود امروز ١٧ اردیبهشت با قید وثیقه آزاد شد. آزادی عثمان اسماعیلی را به او، به خانواده اش و همگان تبریک میگوییم.
یدی صمدی و امیر شهابی که در مراسم اول مه روز جهانی کارگر در سنندج دستگیر شده اند همچنان در بازداشت بسر میبرند. بعلاوه اسماعیل عبدی، مختار اسدی و محمود بهشتی از فعالین معلم و آتنا دائمی از فعالین دفاع از حقوق کودک و حقوق زن و شمار بسیاری از فعالین سیاسی در زندانند.
دستگیر شدگان اول ماه مه، معلمان زندانی و تمامی فعالین سیاسی در بند باید فورا آزاد شوند. تمامی پرونده های امنیتی تشکیل شده برای فعالین کارگری، معلمان و فعالین سیاسی باید باطل و احکام زندان آنان باید لغو شود.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
١٧ اردیبهشت ٩٧
مزایای اضافهکاری کارگران شهرداری صفادشت کامل پرداخت نمیشود
کارگر ان شاغل در مجموعه شهرداری صفادشت و سازمانهای وابسته به آن، از اجرا نشدن قانون کار درخصوص محاسبه مزایای اضافهکاری و شبکاری خود خبر میدهند.
کارگر ان شاغل در مجموعه شهرداری صفادشت و سازمانهای وابسته به آن، در تماس با خبرنگار ما گفتند: باوجود اجباری بودن اضافهکاری و کار شبانه، کارفرما مزایای مزدی ما را به صورت کامل پرداخت نمیکند. این ادعا درحالی است که برابر مواد ٥٨ و ٥٩ قانون کار باید بابت هر ساعت کار اضافی٤٠ درصد و بابت هر ساعت کارشبانه ٤٠ درصد مزد بیشتر پرداخت کرد.
به گفته کارگران، جدا از این مسئله شهرداری صفادشت حقوق و بیمه کارگران را با تاخیر پرداخت میکند و در عین حال سقف اضافهکاری و تعطیل کاری آنها نیز از ماهانه ١٤٠ ساعت به حداقل ٤٠ ساعت کم شده است.
کارگران با بیان اینکه حقوق دریافتی ما مخارج زندگی خانوادگیمان راتامین نمیکند، افزودند: با کاهش اضافهکاریها ‘ و حذف مزایای عرفی و مصوب شورای اسلامی برای تامین مخارج دچار مشکل شدهایم.
بیوگرافی مارکس منتشر شد
مینا احدی
یورگن نه فه نویسنده بیوگرافی مارکس و زندگی و ایده های اوست که اکنون در آلمان در لیست پرفروش ترین کتابها است. نه فه هر روز در چند جا سخنرانی دارد و روز یکشنبه٢٩ آوریل در شهر اوبروزل مهمان بنیاد جردانو برونو بود. رشته تحصیلی او ابتدا فیزیک و سپس بیولوژی بوده است اما در دوران دانشجویی بعنوان ژورنالیست هم کار کرده است و در این دوران جوایز متعددی بدلیل کارهای موفق ژورنالیستی دریافت کرده است. نه فه در آلمان بدلیل نگارش دو کتاب بیوگرافی مشهور است. اولی در سال ٢٠٠٥ در مورد آلبرت انیشتین که در لیست پرفروش ترینها بود و سپس بیوگرافی چارلز داروین . اکنون کتاب قطور نه فه در مورد مارکس در کتابفروشی ها در دسترس است. بنظر من این کتاب یک بررسی دقیق از نظرات و تئوری های مارکس و تاثیرات او در دنیای امروز است. نه فه در سخنرانی خود در روز یکشنبه نگاهی داشت به پروسه عروج مجدد مارکس در دنیای امروز، تئوری و نظرات مارکس، جایگاه مانیفست کمونیست و فراز و نشیب های زندگی مارکس و دست و پنجه نرم کردن او با مشکلات متعدد، رابطه مارکس و انگلس و مهمترین تزهای مارکس تئوریسین و مارکس انقلابی.
بیانیه حزب کمونیست کارگری درمورد تعرض بیشرمانه حکومت اسلامی به قلب و روان خانواده های جانباختگان!
امروز سازمان عفو بین الملل و عدالت برای ایران، با انتشار گزارشی، از تخریب عامدانه گورهای دسته جمعی جان باختگان دهه شصت توسط حکومت اسلامی ایران پرده برداشتند. در این گزارش از اقداماتی شامل مسطحسازی بوسیله بولدوزر، ساخت جاده و ساختمان و ساخت قبرهای جدید در محل گورهای جمعی صحبت شده است.
جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را اعدام کرد و در شهرها و روستاهای کشور دهها گور دسته جمعه شناسایی شده که به باور عمومی مردم در محل، گورهای دسته جمعی جانباختگان دهه شصت است. اکنون سخن از تخریب بیش از ده گور دسته جمعی در تبریز قروه، مشهد، اهواز، رشت و خاوران است که به دستور سران جنایتکار اسلامی و با تائید نهادها و جناح های مختلف حکومت اسلامی ایران صورت میگیرد.
اینیک تعرض بیشرمانه دیگر حکومت اسلامی به خانواده های داغدار است. خانواده هایی که بعضا حتی بعد از گذشت سه دهه نمیدانند عزیزان آنها در کجا دفن شده اند. اینیک داغ بزرگ دیگر بر قلب و روح و روان فرزندان، مادران و پدران و همسران و دوستان و خانواده هایی است که جمهوری اسلامی حتی نگذاشته در داغ عزیزان خود به راحتی اشک بریزند و مراسم یادبود برگزار کنند.
مردم ایران و بویژه خانواده هایی که عزیزان آنها در دادگاههای فرمایشی حکومت اسلامی و از طریق کمیته های مرگ این حکومت به اعدام محکوم شدند، در آرزوی روزی هستند که با رفتن این حکومت پرونده این جنایات باز شود، از واقعیات تلخ کشتارها و محل دفن عزیزان خود مطلع شوند، دنیا را از این جنایات هولناک با خبر کنند، عاملین و آمرین آن را در دادگاه های علنی و مردمی به محاکمه بکشند، و باین ترتیبیاد عزیزان خود را گرامی بدارند. حکومت اسلامی برای جلوگیری از همین وقایع دارد آثار جرم را از بین میبرد.
برای چنین تعرض بیشرمانه ای به قلب و روان خانواده های داغدیده، برای مقابله با از بین بردن عامدانه آثار جنایاتی که دست تک تک سازندگان حکومت اسلامی در آن سهیم است، باید متحدانه بپا خاست!
حزب کمونیست کارگری جمهوری اسلامی و اقدام بیشرمانه آن در تخریب عامدانه آثار جرم و جنایات دهه شصت را بشدت محکوم کرده و از همه خانواده های جانباختگان، از مردم آزاده ایران و از همه نهادهای مدافع حقوق انسانی دعوت میکند وسیعا به این اقدام جنایتکارانه اعتراض کنند. نباید بگذاریم آثار هولوکاست اسلامی را تخریب کنند. ما مردم می توانیم و باید متحدانه و گسترده با اعتراض گسترده به جمهوری اسلامی جلوی این روند را بگیریم!
حزب کمونیست کارگری ایران
١٠ اردیبهشت١٣٩٧، ٣٠ آوریل٢٠١٨
بین المللی
١ ــ افغانستان – رانندگان در اعتراض به باجگیریها، شاهراه غزنی-پکتیا را بستند
رانندگان معترض به اخاذیهای غیرقانونی، شاهراه غزنی-پکتیا را به روی ترافیک بستند.
بیشتر رانندگان در شاهراههای افغانستان میگویند در کنار ناامنی، باجگیری برایشان مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
شماری از این رانندگان در اعتراض به این مشکل شاهراه غزنی-پکتیا را به روی رفت و آمد عمومی بستند.
یکی از رانندگان معترض مدعی شد که در همین شاهراه در هشت جا پلیس و افراد مسلح دیگر با تهدید و جبر از آنها پول میگیرند.
اعتراض کنندگان میگویند تا زمانی که حکومت مشکل آنها را حل نکند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. آنها از وعدههای همیشگی مقامها برای حل این مشکل که هرگز عملی نشدند، انتقاد میکنند.
گفته میشود که این مشکل تنها مشکل این رانندگان نبوده؛ رانندگان در شاهراههای دیگر نیز از آن “رنج میبرند”.
عبدالله، راننده موتر باربری است که در مسیر تورخم – جلال آباد و کابل رفت وآمد میکند. او میگوید در کنار پلیس، افراد وابسته به زورمندان هم از آنها پول میگیرند.
خان جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید برای حل این مشکل بارها با مقامهای حکومتی گفتوگو کرده و هنوز هم تلاشهای آنها برای رفع این مشکل ادامه دارد.
به گفته او، کمیسیونی به ریاست وزارتهای ترانسپورت/حمل و نقل و داخله/کشور ایجاد شده که اقداماتی داشتند اما کافی نبوده است.
چندی قبل اتاق تجارت نیز برای رسیدگی به این مشکل، خط تلفن ویژهای را افتتاح کرد تا رانندگان با آن تماس گرفته و شکایتشان را از اخاذیها ثبت کنند.
اما آقای الکوزی میگوید که این خط در بسیاری از مواقع مشغول است و رانندهها نمیتوانند شکایت خود را ثبت کنند.
گفته میشود که باجگیری سبب بالا رفتن قیمت مواد در بازار نیز شده است.
٢ــ خاورمیانه – هشدار نسبت به افزایش نرخ بیکاری در میان جوانان
صندوق بین المللی پول نسبت به افزایش نرخ بیکاری جوانان در منطقه خاورمیانه هشدار داد. به گزارش این نهاد مالی بینالمللی نزدیک به یک چهارم از جوانان در کشورهای منطقه بیکار هستند و در صورت اجرا نشدن اصلاحات عمیق و بنیادین، سالانه میلیونها نفر به جمعیت بیکار خاورمیانه افزوده خواهد شد.
بر اساس ارزیابی صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصادی کنونی در منطقه توان اشتغال زایی کافی را ندارد.
نرخ رشد اقتصادی در کشورهای تولید کننده نفت در خاورمیانه در سال گذشته یک و هفت دهم درصد بود در حالیکه سال پیش از آن، این نرخ به پنج درصد رسیده بود. صندوق بین المللی پول نرخ رشد اقتصادی این کشورها در سال آینده را سه درصد پیش بینی کرده است.
درایران که یکی از کشورهای بزرگ صادر کننده نفت بشمار می رود نرخ بیکاری بالای ده درصد و میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در آن بالای بیست درصد است.
٣ــ جهان – هشدار در باره افزایش هزینههای نظامی در جهان
بر اساس آخرین گزارش انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، هزینه نظامی جهانی در سال گذشته میلادی به بالاترین میزان خود از زمان جنگ سرد رسیده است.
هزینه نظامی جهانی شامل مقدار مخارج دولتها برای نیروها و فعالیت های نظامی، هزینههای عملیاتی، خرید و نگهداری از تسلیحات، ساخت و ساز نظامی، تحقیقات نظامی، پشتیبانی، حقوق و مزایای نیروها میشود.
از سال ١٩٩٩ به مدت سیزده سال هزینههای نظامی در جهان نسبتا ثابت بود اما از سال ٢٠١٢ به اینسو این هزینهها مجددا روند صعودی یافت.
جان الیسون، رئیس انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم (سیپری) این روند را نگران کننده دانسته و میگوید: «روند افزایش بودجههای نظامی در جهان، تلاش برای رسیدن به راهحلهای صلح آمیز درگیریها را بی اثر میکند.»
بر اساس گزارش انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، بودجههای نظامی جهانی در سال ٢٠١٧ به یک تریلیون و ٧٣٩ میلیارد دلار رسید که این مقدار نسبت به سال ٢٠١٦ میلادی به میزان ١/١ درصد افزایش داشته است.
از میان قدرتهای جهانی، ایالات متحده برای دومین سال پیاپی هزینههای نظامی خود را ثابت نگاه داشت و تغییری نداد؛ چین همانند دو دهه گذشته این هزینهها را در بودجه سال ٢٠١٧ خود افزایش داده و روسیه برای اولینبار از سال ١٩٩٨ بودجه نظامیاش را کاهش داد.
ایالات متحده همچنان با صرف بیشترین هزینه برای صنایع نظامی و نیروهای خود در صدر کشورهای جهان است؛ این کشور ٦١٠ میلیارد دلار صرف هزینههای نظامی کرد و ٣٥ درصد از کل هزینههای نظامی در جهان را به خود اختصاص داد. چین در ردهبندی میزان هزینههای کشورها در بخش نظامی، رتبه دوم و عربستان سعودی در جایگاه سوم قرار دارد. روسیه نیز که در سال ٢٠١٦ سومین جایگاه را داشت، در سال گذشته در رتبه چهارم قرار گرفت.
٤ــ جهان – آلودگی هوا سالانه هفت میلیون قربانی میگیرد
تازهترین آمار سازمان بهداشت جهانی گویای آن است که بشر در مبارزه با آلودگی هوا به بنبست رسیده است. بهویژه مردم کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای بزرگ آینده بیشترین آلودگیها را متحمل میشوند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) در تازهترین گزارش خود میگوید که ٧ میلیون نفر در سراسر جهان هر ساله بر اثر هوای آلوده جان خود را از دست میدهند. تدروس آدهانوم، مدیرکل این سازمان میگوید، آلودگی هوا همه انسانها و بیش از همه فقیرترینها را تهدید میکند.
بیش از ٩٠درصد از موارد مرگ ومیر ناشی از آلودگی هوا نصیب کشورهایی میشود که درآمد سرانه کم یا متوسط دارند، به ویژه در آسیا و آفریقا.
ماریا مریا، مدیر بهداشت عمومی در سازمان بهداشت جهانی، میگوید: در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان تراکم آلایندهها ٥ برابر میزان مجازی است که سازمان ما اعلام کرده است.
او میافزاید، در کشورهایی با درآمد سرانه بالا، در اروپا، آمریکا و کانادا، استرالیا و نیوزیلند هوا در بهترین وضعیت قرار دارد.
از هر ١٠ نفر در جهان ٩ نفر هوایی تنفس میکنند که غلظت آلایندههایی مانند سولفات، نیترات و دوده در آن زیاد است. سازمان بهداشت جهانی میگوید، این ذرات سمی و ذرات مشابه عامل یکچهارم مرگ ومیرهایی هستند که به دلیل بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی در افراد بالغ روی میدهد. نزدیک به ٣٠درصد سرطانهای ریه و ٤٣درصد ضایعات ریوی مزمن نیز دلیلی ندارند جز هوای آلوده.