- روز سه شنبه ۲۶ اسفند بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده جمعی از کارکنان شرکت توزیع برق کشور در اعتراض به خلف وعده ها و قراردادهای پیمانی و وضع بد معیشتی خود مقابل درب شمالی مجلس با همراه داشتن پلاکاردهایی دست به تجمع زدند. این کارگران قبلا نیز در همین رابطه در روزها ١٩ و ١٤ اسفند تجمع داشتند. همسان سازی حقوق ها و حذف شرکتهای پیمانی دلال تامین نیرو از مهمترین خواستههای آنان است.
- روز سهشنبه ۲۶ اسفندماه کارگران شرکت پارس متال در اعتراض به پرداخت نشدن اقساط وام دریافتی از سوی کارفرما که جهت پرداخت معوقات سنوات کارگران اخذ شده بود و مشکل دریافت حق سنواتشان در مقابل این شرکت تجمع کردند.
- صبح روز ٢٦ اسفند پاکبانان شهرداری بهبهان به دلیل عدم پرداخت مطالبات خود در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.
- روز دوشنبه ۲۵ اسفندماه بازنشستگان صنعت نفت دراعتراض به سطح نازل حقوق ،عدم همسان سازی حقوق با شاغلان، پرداخت نشدن مطالبات وعملکرد صندوق بازنشستگی، مقابل دفتر نمایندگی صندوقهای بازنشستگی در اهواز تجمع کردند. این کارگران با شعارهایی چون تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم و فریاد مرگ بر زنگنه بر تداوم اعتراضشان تاکید داشتند.
- روز دوشنبه ۲۵ اسفند کارگران کارخانه قند یاسوج در اعتراض بلاتکلیقی شغلی و معیشتی و تعویق پرداخت حقوق خود برای چندمین بار در جلوی بانک تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گفته کارگران بعد از خلع ید از مالکیت خصوصی در این کارخانه و انتقال آن به بانک تجارت هنوز بیش از ۱۰۰ نفر از آنان بیکار و زیر فشار اقتصادی سنگینی قرار دارند. دست بدست شدن مراکز کارگران بدست سرمایه دار چپاولگر فشار سنگینی بر زندگی کارگران وارد کرده و امنیت شغلی آنها را در خطر دائمی قرار داده است.
- روز ٢٦ اسفند کارگران قند ممسنی در استان فارس در آستانه ۴ساله شدن تعطیلی کارخانه صدای اعتراض خود را به وضع بلاتکلیفی شغلی شان رسانه ای کرده و خواستار بازگشایی مجدد این کارخانه شدند.
- روز یکشنبه ٢٤ اسفند کارگران کارخانه ایران مایه (گُل مایه) تبریز بخاطر تعطیلی کارخانه برای سومین روز دست به اعتراض زدند. در این روز کارگران بخاطر حمایت اداره کار از کارفرما ابتدا مقابل کارخانه تجمع کردند و بعد اعتراض خود را به شهر تبریز کشاندند و مقابل فرمانداری تجمع کردند. کارخانه ایران مایه (گُل مایه) تولیدکننده انواع خمیرمایه است و بیش از ۱۰۰ کارگر در آن اشتغال دارند. بنا بر خبر بدنبال شکایت کارگران، نماینده اداره کار حق را به کارفرما داده و گفته است که کارفرما میتواند بعد از مدتی کارگران را اخراج کند و «کارگر نیز میتواند به اداره کار شکایت کند». کارفرما نیز با پشتگرمی اداره کار قصد اخراج همه کارگران و معرفی آنها برای دریافت “بیمه بیکاری” را دارد. برخی از این کارگران بیش از ٢٠ سال سابقه داشته و در آستانه بازنشستگی قرار دارند و با این تصمیم زندگی و معیشت آنان به تلاطم جدی خواهد افتاد. بیمه بیکاری جمهوری اسلامی راهی برای باز گذاشتن دست کارفرما برای بیکارسازی هاست. تحت عنوان دریافت بیمه بیکاری کارگر برای مدت محدودی به میزان نیمی از حقوق خود را دریافت میکند و از کار بیکار میشود. بعد هم از هرگونه تامینی محروم می ماند. یک موضوع اعتراض کارگران علیه بیکارسازیهاست.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٢٦ اسفند ۱۳۹۹، ١٦ مارس ٢٠٢١