فرانسه،حمله پلیس به ده‌ها خانه و مراکز اسلامی

لیس فرانسه در رابطه با سربریدن یک معلم مدرسه به وسیله یک نوجوان اسلامگرا، به ده‌ها خانه یورش برد.

ژرار دارمنن، وزیر کشور فرانسه با اعلام این خبر به رادیو فرانسه گفت که عملیات پلیس ادامه دارد.

او امروز دوشنبه گفت که بیش از ۵۰ موسسه اسلامی در فرانسه را که حتی برخی از آنها بودجه های دولتی دریافت می‌کردند را مورد بررسی و تحقیق قرار می‌دهند و اگر دریابند تبلیغ نفرت پراکنی می‌کنند، این موسسات را منحل خواهند کرد.

حدود هشتاد نفر را که در شبکه های اجتماعی قاتل را ستودند، به پلیس احضار و مصاحبه خواهند شد.

روزنامه فرانسوی لوموند می‌گوید که یک دانش‌آموز ۱۵ ساله مدرسه مظنون است که در ازای دریافت پول ساموئل پاتی، معلم را به قاتل نشان داده است.

ژان فرانسوا ریکارد، دادستان ضد تروریستی فرانسه گفته بود که مظنون اصلی، عبدالله که هجده ساله و متولد مسکو، اصالتا از مسلمانان چچن است.

او ساکن شهری در فاصله صد کیلومتری محل قتل بوده است.

دیروز هزاران نفر در تظاهرات گسترده‌ای که در سراسر فرانسه برگزار شد شرکت کردند تا حمایت خود از ساموئل پاتی را اعلام کنند.

آقای پاتی، بعد از آنکه کاریکاتوری از پیامبر اسلام را به شاگردانش نشان داد در نزدیکی مدرسه مورد حمله قرار گرفت و سرش بریده شد.

آقای درمنن به رادیو فرانسه گفته است که عملیات پلیس همچنان ادامه دارد.

وزیر کشور فرانسه گفت که تحقیقات از بیش از ۵۰ موسسه اسلامی در حال انجام است و این امر حتی شامل موسساتی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند، نیز می‌شود.

به گفته وی در صورتیکه مشخص شود هر کدام از این موسسات در نفرت‌پراکنی نقش دارند با آنها برخورد می‌شود و منحل خواهند شد.

آقای درمنن گفت که ۸۰ نفری که در “ستایش سربریدن” معلم تاریخ مطالبی را منتشر کرده‌اند، نیز بازجویی خواهند شد.

روزنامه لوموند نوشته است که پلیس یک دانش‌آموز ۱۵ ساله را به ظن اینکه از قاتل پول گرفته تا مقتول را به وی نشان دهد، را بازداشت کرده است.

روز گذشته هزاران نفر در تظاهرات گسترده‌ای که در سراسر فرانسه برگزار شد شرکت کردند تا حمایت خود از ساموئل پاتی را اعلام کنند.

تظاهرکنندگان در پاریس، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «من هم یک معلم هستم.» نخست وزیر هم در این تظاهرات شرکت کرده و پلاکاردی حمل می‌کرد که روی آن نوشته شده بود: «ما همگی فرانسه هستیم.» شهردار پاریس هم در این تظاهرات حضور داشت.

در شهر لیل هم گروهی با پلاکاردهای «من ساموئل هستم» با آقای پاتی ابراز هم‌دردی کرده‌اند.

این پلاکاردها، یادآور شعارهایی است که تظاهرکنندگان بعد از حادثه حمله به مجله «شارلی ابدو» سر می‌دادند. کاریکاتورهای پیامبر مسلمانان اولین بار در این مجله در سال ۲۰۱۵ منتشر شده بود. گروهی از مسلمانان تندرو از این کاریکاتورها ناراضی شده و عصبانیت خود را با حمله مسلحانه به دفتر مجله و قتل دوازده نفر نشان دادند.

پلیس فرانسه، مردی به نام عبدالله را بعد از قتل آقای پاتی در نزدیکی مدرسه، به ضرب گلوله کشت.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت این حمله تمام ویژگی‌های یک “حمله تروریستی اسلامگرایانه” را دارد و معلم مدرسه به خاطر “آموزش آزادی بیان” به قتل رسیده است.این قتل در آستانه برگزاری دادگاه حمله به مجله شارلی ابدو اتفاق افتاده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

چهار واحد صنفی متعلق به شهروندان بهائی در شهرکرد و فرخشهر پلمب شدند

روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، چهار واحد صنفی متعلق به شهروند بهائی در شهرستانهای شهرکرد …