بیانیه«جی۷»:هواپیمای اوکراینی، اتباع دوتابعیتی و برجام

وزیران خارجه هفت کشور صنعتی موسوم به «جی۷» در پایان نشست سه روزه خود در لندن، در بیانیه‌ای از مقامات حکومت ایران خواستند تا زندانیان خارجی و دو تابعیتی را که «خودسرانه» بازداشت کرده‌اند، هر چه سریع‌تر آزاد کنند.اعضای گروه هفت همچنین در بند مربوط به ایران متعهد شدند که اطمینان حاصل کنند جمهوری اسلامی هیچ‌گاه به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. در این بیانیه تاکید شده است که کشورهای جی۷ از بازگشت مشترک آمریکا و ایران به برجام استقبال می‌کنند.

استقبال از بازگشت ایران و آمریکا به برجام

اعضای گروه هفت همچنین در بند مربوط به ایران متعهد شدند که اطمینان حاصل کنند جمهوری اسلامی هیچ‌گاه به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. در این بیانیه تاکید شده است که کشورهای جی۷ از بازگشت مشترک آمریکا و ایران به برجام استقبال می‌کنند.این بیانیه، توافق هسته‌ای برجام را بهترین شیوه برای حصول اطمینان از صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای خوانده است.

« پاسخگویی ایران» درباره فاجعه هواپیمای اوکراینی

اعضای گروه جی۷ ضمن ابراز نگرانی عمیق درباره تداوم نقض حقوق بشر در ایران، حمایت خود را از تلاش‌ها برای به نتیجه رساندن تحقیقات بین‌المللی در پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی اعلام کردند.این بیانیه می‌افزاید:‌«ما از تلاش‌ها برای اطمینان از تحقیقات دقیق و معتبر در مورد فاجعه پرواز ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین و پاسخگویی حکومت ایران پشتیبانی می‌کنیم».

فعالیت‌های موشکی و تسلیحاتی ایران

وزیران خارجه جی۷ در عین حال، حمایت جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی و گروه‌های شبه نظامی شامل تامین مالی و تسلیحاتی این گروه‌ها را محکوم کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما از ایران می‌خواهیم تا به همه فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک و مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد پایان دهد، از اقدامات بی‌ثبات‌کننده خودداری و در تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای نقشی سازنده ایفا کند.»ازرادیوفردا

اینرا هم بخوانید

نخست‌وزیر عراق: سامانه پدافندی مناسبی برای مقابله با عبور جنگنده‌های اسرائیل نداشتیم

محمد شیاع سودانی نخست‌وزیر عراق در مصاحبه اختصاصی با بی‌بی‌سی گفت «دلیل اینکه نتوانستیم مانع …