ترامپ در باره خروج آمریکا از سوریه

یورونیوز:ترامپ اعلام کرد می‌خواهد به آرامی و در یک بازه زمانی از سوریه خارج شود و مایل است از متحدان کرد خود در این کشور محافظت کند.

ترامپ روز چهارشنبه و در حاشیه نشست کابینه خود به خبرنگاران گفت هرگز برنامه‌ای «چهارماهه» برای خروج ۲۰۰۰ نیروی کشورش از سوریه نداشته‌ است.وی گفت‌: «ما (از سوریه) بیرون می‌آییم و هوشمندانه بیرون می‌آییم.» وی افزود‌: «من هیچوقت نگفتم همین فردا بیرون می‌آییم.»

وی همچنین تأکید کرد برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه عجله‌ای ندارد و افزود: «ما به آرامی سربازانمان را به خانه می‌فرستیم تا با خانواده‌هایشان باشند در حالیکه همزمان با بقایای داعش می‌جنگیم.»

حضور ایران در سوریه

وی همچنین درباره نگرانی از حضور نیروهای ایران در سوریه گفت: «ایران همان کشور قبل نیست. ایران دارد آدم‌هایش را از سوریه بیرون می‌کشد.»ترامپ افزود: «بگذار (ایرانی‌ها) هر کاری می‌خواهند در سوریه بکنند، واقعا، اما دارند افرادشان را بیرون می‌کشند. دارند آدمهایشان را از یمن هم بیرون می‌کشند. ایران الان در فکر جان به در بردن است.»

ترکیه، کردها و فروش نفت به ایران

لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه به خبرنگاران گفته بود در ملاقات اخیری که با ترامپ داشته است رئیس جمهور خود را موظف دانسته از نیروهای کرد پشتیبانی کند تا با ترکیه درگیر نشوند.

از سوی دیگر ترامپ به متحد خود در ناتو یعنی ترکیه نیز قول داده است تا منطقه حائلی (میان نیروهای کرد و سربازان ترکیه) در خاک سوریه ایجاد کند که منافع دولت ترکیه نیز تأمین شود.

ترامپ با ابراز ناخشنودی از مناسبات کردها با ایران گفت: «از این که آنها نفت‌شان را به ایران می‌فروشند اصلا خوشم نمی‌آيد و از آنها خواسته‌ایم این کار را نکنند.» وی افزود: «با این حال می‌خواهیم از کردها محافظت کنیم. اما من نمی‌خواهم تا ابد در سوریه بمانم. آنجا فقط خاک هست و مرگ.»

گزارشی درباره اینکه منظور وی از فروش نفت کردها به ایران چه بوده، دریافت نشده است.وی همواره منتقد سیاست دولت‌های پیشین مبنی بر فرستادن نیروهای آمریکایی به خارج و استقرار طولانی‌مدت آنها در دیگر کشورها بوده است.

بسیاری از رسانه‌های آمریکایی معتقدند ترامپ که اکنون نیم‌نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ دارد بازگرداندن سربازان آمریکایی به خانه را در راستای شعار تبلیغاتی خود یعنی «آمریکا اولویت دارد» قرار داده است.

اینرا هم بخوانید

سازمان ملل ۶۱۳ مورد مرگ هنگام توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه در بازه زمانی ۲۷ مه تا ۲۷ ژوئن

سازمان ملل متحد اعلام کرد که در جریان توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه، ۶۱۳ …