تردید رسانه‌های عرب در اثربخش بودن حمله هوایی به سوریه

دویچه وله فارسی

حمله هوایی به سوریه بی‌گمان حاوی پیامی بوده است، اما آیا این حمله بر اوضاع این کشور جنگ‌زده تأثیری داشته است؟ عمر کوش، تحلیلگر سوری بر این تاثیر باور ندارد. این تحلیلگر در “العربیه جدید” نوشته است: «حمله هوایی فارغ از یک بخش اساسی بود: برنامه سیاسی.»

عمر کوش شب قبل از حمله هوایی اعلام کرد این حمله‌ای منفرد خواهد بود و پیش‌بینی کرد: «حتی اگر این حمله هوایی شدید باشد باز هم نمی‌تواند رژیم اسد را منهدم کند». او نوشت این حمله حتی می‌تواند سوریه و ایران، متحدان اسد را تقویت کند.

“پیروزی قطعی ایران و سوریه”

شبکه تلویزیونی الجزیره ابراز تردید کرد که حملات هوایی نتیجه‌ای درازمدت داشته باشند. ابراهیم مرعشی، یکی از نویسندگان این شبکه به حمله یک سال پیش آمریکا به سوریه اشاره کرده و گفته است که آن حمله نیز در واکنش به حمله احتمالی شیمیایی رژیم اسد انجام شد.

ابراهیم مرعشی به این نتیجه رسیده که این دو حمله نتیجه‌ای مشابه داشته است: «هردو حمله اقدامی نمادین بودند با تاثیراتی محدود در منطقه. این دو حمله همچنین نشان می‌دهند که آمریکا هدف راهبردی بلندمدت در سوریه ندارد.»

مرعشی همین امر را تفاوت میان هدف‌های آمریکا از طرفی و هدف‌های ایران و روسیه از طرف دیگر می‌داند. او می‌گوید ایران و سوریه از آغاز می‌دانستند که می‌خواهند از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت کنند. مرعشی در انتها تاکید می‌کند: «حملات شب گذشته نمی‌توانند جلوی پیروزی روسیه و ایران را در درازمدت بگیرند».

بازتاب حمله بر شهروندان سوریه

حازم صاغیه، تحلیلگر روزنامه “الحیاة” با رویکرد عرب‌گرایی، بر این نظر است که اکنون باید منتظر واکنش شهروندان سوری به این حمله بود. او می‌نویسد واکنش رژیم اسد مشخص است. این رژیم می‌کوشد از این فرصت هرچه بیشتر بهره‌برداری کند.

صاغیه می‌نویسد که رژیم اسد می‌خواهد “شهروندان سوری که بمب‌های خوشه‌ای بر سرشان می‌بارد، به جای نفرت از اسد و رژیم این کشور از آمریکا متنفر باشند و شهروندان سوری که اسد با سلاح شیمیایی به آنها حمله کرده، به‌جای نفرت از اسد و رژیم این کشور از اسرائیل متنفر باشند.”

“اوضاع به کام رژیم اسد”

روزنامه فلسطینی “القدس العربی” که در لندن منتشر می‌شود، بر این نظر است که وضعیت غم‌انگیز جنگ داخلی در سوریه برای متحدان اسد اهمیتی ندارد. این روزنامه می‌نویسد که روسیه و ایران چنان علایق مهمی در سوریه دارند که موضوع‌های اخلاقی نمی‌توانند تاثیری بر آنها داشته باشند.

شهر دمشق در روز حمله هواییشهر دمشق در روز حمله هوایی

این روزنامه به بررسی وضعیت روسیه و ایران در سوریه پرداخته و نوشته است: «روسیه حاضر به قبول مذاکره بر سر نقش اسد در آینده سوریه نیست و دلیل آن نیز اجازه‌ای است که اسد به این کشور برای ورود به سوریه داده است. ایران نیز به این سادگی‌ها حاضر به ترک سوریه نخواهد شد.»

روزنامه فلسطینی “القدس العربی” بر این گمان است که حمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه تأثیر چندانی در وضعیت سوریه نخواهد گذاشت.

شبکه تلویزیونی “المنار”، شبکه اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای حزب‌الله لبنان در بیروت، این حمله را “تجاوزی شدید به حاکمیت قانونی سوریه و کرامت شهروندان این کشور” خوانده است. المنار حمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه را به سوریه جنگ با کل شهروندان این منطقه دانسته است.

اینرا هم بخوانید

مخالفت بلینکن با حمله به رفح؛ “پاسخ مثبت” حماس به توافق

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گروه حماس را تنها مانع آتش‌بس در جنگ غزه با …